YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Petrol Analiz Laboratuvarlarının Sorunları Malatya'da Ele Alındı

Türkiye'de akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında kurulan Petrol Analiz Laboratuvarlarının sorunları, Malatya'da ele alındı.

Türkiye'de akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında kurulan Petrol Analiz Laboratuvarlarının sorunları, Malatya'da ele alındı.

İnönü Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi'nde (İBTAM) gerçekleştirilen toplantıya, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Türk Akreditasyon Kurumu, TÜBİTAK, ODTÜ, Ege Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Yakıt Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden yetkililer ve akademisyenler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi'nin kampüs alanı açısından Türkiye'deki en büyük üniversiteler arasında yer aldığını söyledi.

Bilimsel çalışmaların önemine dikkati çeken Çelik, "Eğer bu ülkede gelecekte bilim ve teknoloji üretilecekse, Türkiye bilim ve teknolojide bir yere gelecekse burada gerçek anlamda iş yapan Anadolu üniversitelerinin büyük katkısının olacağını düşünüyorum. Türkiye'de genel olarak baktığımızda Anadolu üniversitelerindeki en büyük tehlikenin yerelleşme, büyükşehir üniversitelerinde de en büyük tehlikenin tembelleşme olduğunu özet olarak ifade ediyorum. Ama biz tembel de değil, yerel de değil, girişimci bir üniversite olmaya çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.

Girişimcilik adına İBTAM bünyesinde Petrol Analiz Laboratuvarı kurduklarını dile getiren Çelik, laboratuvarlarının Türkiye'deki diğer laboratuvarlar içinde gerek konum gerekse faaliyetleri açısından iyi bir yere geldiğini söyledi.

Toplumun problemlerine çözüm üretemiyorsa üniversitelerin işlevlerini yerine getiremediği anlamının çıktığını belirten Çelik, "Dünyada artık üniversitelerin rolleri değişiyor. Üniversiteler yarı bilim, yarı da holding yöneticiliği gibi yönetilmeye başlandı. Bunda başarılı olan üniversiteler ileriye gidecekler ve ülkeye daha çok hizmet edecekler" dedi.

Petrol Analiz Laboratuvarlarının sorunlarını ve çözüm önerilerini ele almak amacıyla böyle bir toplantı düzenlediklerini ifade eden Prof. Dr. Çelik, üniversiteleri bünyesinde kurulan analiz laboratuvarını önemsediklerini söyledi.

Üniversitelerin, bu laboratuvarlarla ülkenin ekonomisine milyonlarca, yüz milyonlarca katkı sağladığını vurgulayan Çelik, "Bu laboratuvarların üniversitelerin bütçesine bir kambur olarak yüklenmemesi gerekiyor. Elbette üniversiteler bu işi yaparken elini taşın altına koymalı ama burada üniversitelerin de zarar etmemesi gerekiyor" diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Petrol Analiz Laboratuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yunus Önal ise 2011 yılında akreditasyon çalışmalarını tamamlayan laboratuvarlarının faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Türkiye'de 3 üniversitede akredite olan ve bir üniversitede de akredite aşamasında bulunan Petrol Analiz Laboratuvarlarının sorunlarının görüşüldüğü toplantı, gün boyunca sürecek. Toplantı sonunda, sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin rapor hazırlanacak.

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler