BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasında, BBP’nin isteği ile kaza inceleme heyetinde yer alan Uzman Pilot Volkan Sürmeli, önemli açıklamalarda bulundu. Sürmeli, Yazıcıoğlu’nun kazada hayatını kaybettiği helikopterin bakımlarını, ESAS Hava Taşımacılık Turizm ve Ticaret AŞ'ye bağlı Med-Air şirketinde teknisyen olarak çalışan Kenan Köksal’ın yaptığını söyledi. Teknisyenin, yetkisi olmamasına rağmen helikopterde bazı değişiklikler yaptığını öne süren Sürmeli, teknisyenin yaptığı değişiklikler sonrası, bakım defterine attığı imzaların da birbiri ile uyuşmadığını savundu.
Helikopterin bağlı olduğu Med-Air şirketinde çalışan Kenan Köksal’ın kazayı araştıran Sivil Havacılık Müdürlüğü’ne bağlı 2 uzman ile birlikte incelemelerde bulunmak üzere kazanın bulunduğu alana gitmesinin akıllarda bazı soru işaretleri uyandırdığını kaydeden Sürmeli, “Helikopterin bakımını yapan bir kişinin yetki ve izni olmadan kazayı araştırması mümkün değildir. Bu durumdan kazayı araştıran savcıya bilgi verilmeli ve izin alınmalıydı.” diye konuştu.
"TEKNİSYENİN BAKIMLARDA ATTIĞI İMZALAR UYUŞMUYOR"
Kenan Köksal’ın, Muhsin Yazıcıoğlu’nun kaza yaptığı helikopterin bakımlarını yapan teknisyen olduğunu da ileri süren Sürmeli, şöyle konuştu: “Kenan Köksal, yaptığı her bakım için değiştirdiği her parça için helikopterin bakım defterine tarihi ile birlikte imzalar atmak zorundaydı. Bakım defterini incelediğim zaman Kenan Köksal ismi ve lisans numarası ile helikopterde değişik tarihlerde değişik bakımlar yapıldığını ve bazı parçaların değiştirildiğini tespit ettim. Yaptığım araştırmalarda Köksal’ın, bazı değişiklikleri yetkisi dâhilinde olmamasına rağmen yaptığı sonucuna ulaştım. Helikopter üzerinde yapılan bu bakımlar ile değiştirilen parçalar sonrasında bakım defterine atılan imzaların hiç uyuşmadığını gördüm.”
Farklı ellerden atılan imzaların büyük kuşkular uyandırdığına dikkat çeken Volkan Sürmeli, şöyle devam etti: “İmzaların 'helikopterde bakım yapıldı' gösterilerek; birileri tarafından atıldığı kesin. Bu kişilerin neden bu yola başvurdukları irdelenmeli. Ortaya çıkan bu kuşkulu durum, üzerine Kenan Köksal’la görüşmeye çalıştım ancak tüm ısrarlara rağmen Köksal’la görüştürülmedim.”
Kenan Köksal’ın, kaza kırım ekibinin, enkaz bölgesine ilk gittiği tarih olan 29 Mart 2009'da, düşen helikopterin sahibi ESAS Hava Taşımacılık Turizm ve Ticaret AŞ'ye bağlı Med-Air şirketinde o dönem görevli bir teknisyen olarak enkaz bölgesine götürüldüğü ortaya çıkmıştı. Üç kişilik kaza kırım ekibinden Kerem Mumcuoğlu'nun enkaz bölgesine götürülmüş gibi gösterilip, yerine emekli astsubay Köksal'ın götürülmesi akıllarda soru işareti bırakmıştı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz