YURTHABER

Kayseri
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pınarbaşı'ndan Çin'e Krom Ihracatı

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi Altıparmak köyü yakınlarında çıkartılan krom madeni işlenerek, Çin'e ihraç ediliyor.

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi Altıparmak köyü yakınlarında çıkartılan krom madeni işlenerek, Çin'e ihraç ediliyor.

Köşger dağlarının eteklerinde Altıparmak köyü yakınında kurulan krom maden ocağından yıllık 15 bin ton krom madeni ihraç ediliyor.

Pozitif Madencilik tarafından kurulan ve Açık Krom Zenginleştirme Tesisi olarak faaliyet gösteren ocakta, düşük tenörlü krom, zenginleştirilerek ülke ekonomisine kazandırılıyor.

Pozitif Madencilik İşletme Müdürü Mahmut Tezcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurdukları tesisle ilçe ekonomisine de çok büyük katkı sağladıklarını söyledi.

2008 yılında kurulan tesiste yıllık 15 bin ton madenin yarı mamul halinde ihraç edildiğini ifade eden Tezcan, "Köşger dağlarının eteklerinde krom ocaklarından açık işletme marifetiyle çıkarttığımız krom madenini kırma, eleme yolu ile zenginleştirip yarı mamul haline getirerek ihraç ediyoruz. Yıllık ihracatımızı yıl içerisinde 18 bin tona çıkartmayı hedefliyoruz. Ayrıca tesisimizde Melikgazi Eskitekke, Altıparmak, Gülagü, Yarımtepe, Kılıçkışla, Pazarören, Bahçecik köyleri ve Pınarbaşı ilçesinde yaşayan insanlara iş imkanı sunuyoruz. Şu an 60 kişi çalıştırıyoruz. Bu işçiler tamamen bu yörenin insanları. İhracat konusunda, cari açığın kapatılması konusunda son derece faydalı bir tesis. Tabi burada her geçen gün yatırımı artırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Tezcan, 2012 yılında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan istihdamı, üretimi, ihracatı arttırmaya dönük olarak yüzde 45 yatırım desteği aldıklarını belirterek, bu destek sayesinde ucuz elektrik zamanından daha çok yararlanarak istihdamı 11 kişi, üretim ve ihracatı da yüzde 20 arttırdıklarını söyledi.

Tesiste kimyasal madde kullanmadıklarını ve suyu geri dönüşümlü kullandıklarını anlatan Tezcan, "Çevreye hiç zarar vermiyoruz. Hiç bir malzemeyi israf etmiyoruz" dedi.

Fabrikada çalışan işçi Orhan Sel de tesiste yaklaşık beş yıldır çalıştığını ifade ederek, fabrika sayesinde düzenli bir yaşama kavuştuğunu kaydetti.

Muhabir: Murat Peker / Musa Özyürek / İsmail İçer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler