HABER

Pınar’ı İstanbul Barosu savunacak

Gezi olayları sırasında polis otobüsünde tecavüz tehdidi yaşadığını anlatan ve sanık olan Pınar’ı İstanbul Barosu savunacak.

Pınar’ı İstanbul Barosu savunacak

İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal, Pınar’a şu şekilde seslendi:

“Pınar dehşeti anlattıktan sonra bir şey söylüyor. ‘Ne zaman ki (emniyette) Baro’nun avukatlarını gördüm, mutluluktan havalara uçtum. Sağ olsunlar onlar yardım etti’ diyor. Gurur duyduk. Avukatlık bu. Vatandaşın hakkını, hukukunu biz ararız. Avukatlığın itibarı çok yüksek. O kızımıza sesleniyorum, korkmasın, seni başkan ve yönetim kurulu olarak bizzat duruşmalara girip savunacağız, kurumsal olarak arkandayız.”

Paketin % 80’i anayasaya aykırı

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi’nin yüzde 80’inin anayasaya aykırı olduğunu belirtti. Kocasakal’ın eleştirileri şöyle:

KANDIRMACA

“Özel okullarda farklı dil ve lehçede eğitim, deniyor. Bir ülkeyi bir arada tutan en önemli harçlardan bir tanesi dil birliğidir.Fransa niye bu kadar diline sahip çıkıyor? Köy isimlerinin değiştirilmesine mi kaldı demokrasi? Üstelik bunun sonu yok ki. Niye İstanbul Konstantinapolis değil, İzmir Smyrna değil? Oralara kadar gider. Kişisel verilerin yasal güvenceyle korunması deniyor, halk kandırılıyor. Bu zaten, TC’nin 135’inci maddesinde 2005’ten bu yana var. Yardım toplamada kısıtlamaların kaldırılması da tarikatlara kaynak sağlama operasyonu, THK’yı da bitirme olayı. Siyasi partilere üyelikteki engeller kaldırılıyor. Çok tehlikeli bir şey. Parti üyesi savcı, hâkim, polis, asker olacak. Filanca parti üyesi hakim, savcı nasıl tarafsız olacak? Nazileri herkes iyi incelesin. Bunun adına ‘Parti devleti’ denir. Partizanlığı yasallaştırıyor. Kamu yönetiminde eşitlik ve tarafsızlık ilkesi esastır. Farklı dil ve lehçelerde siyasi propaganda Anayasa’nın değiştirilemez 3’üncü maddesine aykırı. Hiçbir şekilde yapamazlar. Dini ibadetlerin engellenmesini suç haline getiriyorlarmış, zaten var. Klavyelere özgürlük. Size bir klavye gösteriyorum, var zaten w,x q. Harf Kanunu, Devrim Kanunları arasında, nasıl yapacaksınız? O da değiştirilemez hükümlerden biri. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu 12 Eylül’ün en önemli artıklarından bir tanesi. Şimdi bunu daha geriye götürüyorsunuz. Kamuda türban, mayınlı alan. Başbakan diyor ki, ‘Evrensel hak ve hukuk metinleri bizim referansımızdır.’ Referans alın o zaman. AİHM’nin Lucia Dahlap’ın İsviçre’de başörtüsüyle öğretmenlik yapmak isteğiyle ilgili kararına bakın. ‘Öğretmen başörtüsü takamaz, çünkü herkese eşit mesafede olmak zorundadır. Kamusal barışı bozar, çocukları etkiler’ diyor. Bu özgürlük sorunu değil, bir çarpıtma. Kamusal alan İstiklal Caddesi, sinema, parklar, restoranlardır. Mahkeme salonları, karakollar, devlet daireleri resmi alandır. Resmi alan bazı kişilerin dini inanışlarına göre düzenlenemez. Musevi vatandaş kipa takıp gelemez mesela.”

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler