İnternet, çağımızın en sık kullanılan iletişim ağlarından biridir. İnternet üzerinden çeşitli web siteleri ziyaret edilmekte, dosyalar indirilmekte, birçok iş yapılmakta veya video oyunları oynanmaktadır. Tüm bu işlemler yapılırken internet hızının kaliteli olması son derece önemli bir konudur. İnternet hızında herhangi bir yavaşlama söz konusu olduğunda Ping Sprike denilen sorun ile karşılaşılmaktadır. Bu noktada "Ping Sprike nedir?" konusu da gündeme gelmektedir.
İnternet üzerinden bir dosya indirilirken indirme süresinde yavaşlama oluyorsa ya da online video oyunu oynarken oyundan beklenen performans düşük geliyorsa, Pink Sprike denilen sorundan söz edilebilmektedir.
Sunucular ile veriler arasındaki hız kalitesini belirten, herhangi bir cihazın başka bir cihaza bağlanma süresini ölçen araç, ping olarak ifade edilmektedir. Bu aracın ölçtüğü değer arasındaki sıçrama durumu da Ping Sprike olarak tanımlanmaktadır. Bu noktada "Ping Sprike nasıl oluşur?" konusu karşımıza çıkabilir. İnternete bağlanırken birden fazla bilgisayarın kullanılması, kötü bir altyapıya sahip olunması ya da arka planda yazılım güncellemelerin yapılması gibi durumlar ping değerlerinde artışın yaşanmasına ve bu artış Ping Spike sorunu ile karşılaşılmasına sebep olabilmektedir.
Gerek online video oyunu oynarken gerekse internet aracılığı ile dosya vb. indirirken internet hızının kalitesi olması gerekmektedir. İnternet bağlantısı üzerinden yapılan bu işlemlerde verilerin sunucuya iletilmesi noktasında geçen ping süresi çok uzun sürüyorsa bu noktada bir sorun olduğundan bahsedilmektedir.
Normal koşullarda Ping değeri 50 ya da altı milisaniyelerde olduğunda herhangi bir problemin ortaya çıkması olasılığı çok düşüktür. Ancak bu değer daha yükseklerde seyrediyorsa internet hızında ciddi bir sorun var demektir. Ping Sprike çözümü son derece basittir. Bunun için öncelikli olarak bu probleme sebep olan unsurların tespit edilmesi gerekir. Ping değerini normal seviyelere çekmek için yapılması gerekenler genel olarak şöyledir: