HABER

PKK'nın arkasındaki ülke kim?

AP Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten'den farklı bir PKK yorumu geldi..

PKK'nın arkasındaki ülke kim?
Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten Hakkari saldırısını değerlendirdi
Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten PKK katliamını şiddetle kınarken Türkiye'nin Kuzey Irak harekatını "her ülkenin kendini ve vatandaşlarını koruma hakkı vardır" şeklinde değerlendirdi.
Türkiye'ye hareketinden önce Zaman'a açıklamalar yapan Oomen-Ruijten ilginç bir soruyu da gündeme getirdi.
24 Mehmetçiğin şehit düştüğü terör saldırısını kınayan AP Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, Türkiye'nin Kuzey Irak harekâtını, "Her ülkenin vatandaşlarını koruma hakkı var." sözleriyle değerlendirdi. Oomen-Ruijten, AB ile Türkiye arasındaki terörle mücadele işbirliğinin yoğunlaştırılmasını talep etti.
Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, terör örgütü PKK'nın Hakkari saldırısını şiddetle kınarken Türkiye'nin Kuzey Irak harekâtını "Her ülkenin kendini ve vatandaşlarını koruma hakkı vardır." şeklinde değerlendirdi. Türkiye'ye hareketinden önce Zaman'a konuşan Oomen-Ruijten, ilginç bir soruyu da gündeme getirdi. "PKK'nın arkasında kimler var, merak ediyorum." diyen Oomen-Ruijten, "Bir ülkeyi mi kastediyorsunuz?" sorusuna "Olabilir" cevabını verdi. Ancak ülke ismi vermekten kaçındı.BDP milletvekillerinin tavrından da "hayal kırıklığına" uğradığını vurgulayan Türkiye Raportörü, "Meclis'teki vekiller ve BDP temsilcileri terörle aralarına mesafe koymalıdır." dedi. Siyasi diyalog ve siyasi çözüm teşebbüslerinin durmamasını isteyen Oomen-Ruijten, yeteri kadar acı çeken bölge halkının da cezalandırılmaması gerektiğini söyledi. Avrupa Parlamentosu'nun büyük kısmının PKK'yı terör örgütü ve eylemlerini "kabul edilemez" bulduğuna işaret ederken AB ve üye ülkeler ile Türkiye arasındaki terörle mücadele işbirliğinin yoğunlaştırılmasını talep etti.
Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre ise terör eylemlerini şiddetle kınadığını belirttikten sonra en iyi çarenin demokrasi olduğunu vurguladı. Kabul edilemez terör saldırılarının insan hakları ve hukukun üstünlüğüne zarar vermemesi gerektiğini kaydeden Flautre, hiçbir gerekçenin PKK saldırılarını meşrulaştıramayacağını vurguladı. AB Dış Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'un sözcüsü Maja Kocijancic de saldırıyı lanetlerken, "Siyasi amaçlar, hiçbir zaman kan akıtılmasını haklı çıkaramaz. Türkiye'nin, terörle mücadele gereğine ilişkin kaygılarını anlıyoruz." ifadesini kullandı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun da saldırıyı kınayarak terör örgütü PKK'nın Irak topraklarını komşu ülkeleri hedef alan sınır ötesi saldırılar için kullanmasının kabul edilemez olduğunu açıkladı.

En Çok Aranan Haberler