HABER

Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri

ANKARA (İHA) - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Sayıştay ve RTÜK bütçelerinin görüşülmesi sürüyor. Verilen iftar arasından sonra görüşmeler kalınan yerden yeniden devam edecek.

TBMM Plan Bütçe Komsiyonu'nda akşam saatlerine kadar yapılan görüşmelerde, AK Parti Ankara Milletvekili Zekai Özcan, TBMM'nin kurumsal kimliğine yönelik eleştirilerin parlamentonun itibarını yıpratmaya yönelik olduğunu söyledi. Özcan, TBMM'nin Kurtuluş Savaşı'nı yapan, 600 yıllık saltanatı ve ardından hilafeti kaldıran Meclis olduğunu, halkın iradesinin Meclis'te temsil edildiğini vurgulayarak, bu kurumu yıpratmaya yönelik eleştirilerden kaçınılması gerektiğini ifade etti.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali, TBMM Yerleşkesi'ne girişte uygulanan güvenlik önlemlerinin sıkılığından yakındı. Sali, ana binanın korunabileceğini ancak Halkla İlişkiler binasına girişlerde de yoğun güvenlik önlemleri uygulanmasının yanlış olduğunu söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Kemal Kumkumoğlu konuşmasında, iktidarın, devletin en üst kurumlarında çatışma görüntüsü oluşturduğunu iddia etti. Hükümetin milletvekillerinin lojmanlara taşınmasını engelleyerek bundan prim yapmaya çalıştığını da savunan Kumkumoğlu, "Milletvekilleri tinercilerin bir köşede kafasına sopayı vurup yere yıkacağı durumdadır. Milletvekillerini savunmasız bıraktınız" diye konuştu.

TBMM Başkanı Bülent Arınç'a, dün düzenlediği basın toplantısında Meclis Muhafız Taburu Gazinosu'ndaki "Sakal, türban yasağı" ile ilgili açıklamayı yapmasının nedenini soran Kumkumoğlu, "Bundan ne yarar umuyorsunuz? Hedefleriniz doğrultusunda birtakım noktalara ulaşılabilmesine yönelik bir anlayışınız mı var?" dedi.
CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü ise siyasete saygınlık kazandırmanın siyasetçinin elinde olduğunu belirttiği konuşmasında, "Halk siyasetçi denince 10 adım geriye çekiliyor. Halk, parlamentoyu işaret edip, 'Balık baştan kokar' diyor. Bunu biz engelleyebiliriz" diye konuştu.

TBMM Başkanı Arınç'ın personel fazlalığından yakındığını vurgulayan Tütüncü, ancak açıktan veya çeşitli kamu kuruluşlarından 200'den fazla personelin TBMM'ye alındığı söylentileri bulunduğunu ifade etti.

AK Parti Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya, radyo ve televizyon yayınlarında içki ve sigara kullanımının özendirildiğini ifade ettiği konuşmasında, "TRT'de bile içki içilmeyen film yok" dedi. Uzunkaya milletvekili lojmanları ile ilgili kararı eleştirerek, bu kararın ciddi sorunlara yol açtığını söyledi. Uzunkaya, bu konutların kamu kurumlarında çalışanlara kira ile verilmesi önerisinde bulundu.

CHP Ordu Milletvekili Kazım Türkmen de yaptığı konuşmada, Genel Kurul'da milletvekillerinin çoğunun telefonlarının açık olduğunu, seyirci localarının zaman zaman yarısına kadar türbanlılar tarafından doldurulduğunu ileri sürdü. TBMM Genel Kurulu'nda siyasi amaçlı kıyafetler giyilmemesi gerektiğini ifade eden Türkmen'e, AK Parti'li Uzunkaya, "Bu tarifi nasıl yapıyorsunuz?" diye müdahale etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Osman Seyfi konuşmasında, tarafsızlık kuralının Cumhurbaşkanı'nı da bağladığını ancak çeşitli konulardaki uygulamalarının ideolojisinin bir yansıması olduğunu savundu. CHP milletvekilleri bu konuşmaya "Biz de Cumhurbaşkanı gibi Cumhuriyet'in temel değerleri konusunda tarafız" sözleriyle tepki gösterdi.
AK Parti Muğla Milletvekili Orhan Seyfi Terzibaşıoğlu ise radyo ve televizyon yayınlarında kullanılan Türkçe'nin bozukluğundan yakınarak, bunun genç nesilleri olumsuz etkilediğini söyledi. Senaryoların bu doğrultuda gözden geçirilmesini isteyen Terzibaşıoğlu, "İçinde yahu ya da oha geçmeyen cümle yok" şeklinde konuştu.

En Çok Aranan Haberler