YURTHABER

İzmir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Plastik Sektörü, Yerli Hammadde Için Petkim'le Işbirliği Yapacak

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Mehmet Uysal ve yönetim kurulu...

Plastik Sektörü, Yerli Hammadde Için Petkim'le Işbirliği Yapacak

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Mehmet Uysal ve yönetim kurulu üyeleri, Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut’u makamında ziyaret ederek yeni görevi dolayısıyla kutladı. Plastik sektörünün hammadde konusundaki en önemli yerli tedarikçisi Petkim tarafından yeni yatırımlar konusunda bilgi verilen sektör temsilcileri, şirketten beklentilerini dile getirdi.

Türk plastik sanayicilerini birleştirme ve sektörün temsilciliğini üstlenen PAGEV, en önemli sıkıntı olan hammaddede yüzde 87 oranında dışa bağımlılığının çözümü konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. 2012 yılında toplam üretimini 8 milyon tonun üzerine çıkaran, doğrudan ve otomotiv, beyaz eşya, inşaat sektörleri kanalıyla yaptığı dolaylı ihracatını da 11 milyar doların üzerine taşıyan Türk plastik sektörü, büyümesini sürdürürken hammaddeyle ilgili sıkıntılarına çözüm arıyor. Bir süre önce Petkim Genel Müdürlüğü’ne getirilen Korkut’a kutlama ziyaretinde bulunan Uysal başkanlığındaki PAGEV yönetimi, bu konuyla ilgili problemleri dile getirdi ve çözümü amacıyla hükümet nezdindeki girişimler için işbirliği önerisinde bulundu. Genel Müdür Korkut ise şu anda devam eden ve 2016 yılına kadar tamamlanacak olan Star Rafinerisi, Socar Power, Petlim ve TANAP yatırımları hakkında bilgi verdi, bunların hayata geçirilmesi konusunda sektörden destek istedi.

PAGEV Başkanı Uysal da hammadde sıkıntısının çözümü için Petkim'le birlikte hareket etmenin, Türk plastik sektörü lehine olacağına ve yeni dönemde bunun yapılacağına inandığını söyledi. Son dönemlerdeki temaslarında dünyada hiçbir büyük petrokimya şirketinin, petrol ve doğalgaz olmadan Türkiye’de petrokimya fabrikası yatırımı düşünmediğini öğrendiklerini aktaran Uysal, “Bu durumda sektörümüzü hammaddede ithalata dayalı bir sistemle nasıl daha iyi geliştirebiliriz, nasıl daha iyi büyütebiliriz diye düşünmeli ve çözüm yolları aramalıyız. Petkim, hammadde sağladığımız en önemli yerli kaynak. Koruma tedbirleri ve yüksek gümrük vergileri, sektörümüz için büyük engeller. Bu sorunları aşabilmek için Petkim'le işbirliği içinde hareket edebilirsek sonuçlara çok daha çabuk ulaşabileceğimize inanıyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler