Pokemon Go: Çocukluk çizgi filmimizi cosplayer’ların boyunduruğundan kurtaran oyun.
Üzerine o kadar çok yazdık, hakkında o kadar çok haber okuduk ve hazırladık ki artık başlık bulmakta zorlanıyoruz! İtiraf edelim; aklımızda totalde iki başlık daha kaldı, buradan da anlıyoruz ki dünyada Pokemon Go çılgınlığı yüzünden yaşanan haber derlemelerimize anca iki yazı daha devam edebileceğiz.
Sonra yaşanacak hikayelere, Pokemon Go oynarken bu haberlere sebep olanlara son sözümüz: Bizden bu kadar arkadaşlar, aklınızı başınıza toplayın artık!
İlk iki derlememizdeki olayları bir hatırlamak ister misiniz?
Derlememize hafif sinirli cümlelerle başlamamıza şaşırmayın:
İlk haftanın olayları; Pokemon ararken nehirde ceset bulanlar, rozet kazanmak için gittikleri noktada pusuya düşürülüp hırsızlığa uğrayanlar, pokemon avlayacağım diye kendini striptiz kulübünde, MI5’ın ana binasında bulanlar…
İkinci haftanın olayları; TC Sağlık Bakanlığı’nın insanların güneş altında Pokemon avladıklarını farkedip uyarı yayınlaması, Auschwitz Toplama Kampı sözcüsünün ‘’Kampı oyundan çıkarın!’’ uyarısı, Avustralyalı oyuncuların avlanmak için polis merkezini basması, bıçaklanmasına rağmen Pokemon avlamaya devam eden genç, Pokemon oynarken kaza yapanlar…
Sinirimizde haksız mıymışız!? Üstelik bunlar sadece ilk iki hafta olanlardı. Bakın, 1 ay içinde daha neler neler oldu!
14 yaşındaki çocuk, 26 yaşındaki Pokemon Go oyuncusunu vurdu.
Evet; "Pokemon Go oyuncusunA vurdu" değil, "Pokemon Go oyuncusunU vurdu." Silahla.
ABD’nin Ohio eyaletinde 27 Temmuz akşamı yaşanan olay şöyle: 26 yaşındaki Gregory Wheeler telefonunda Pokemon Go oynuyordu. 14-15 yaşlarında bir çocuk Gregory’ye yanaştı, annesini aramak için Gregory’den telefonunu rica etti. Gregory telefonunu verdi, çocuk kaçmaya başladı. Wheeler telefonunu geri almaya çalışırken, bir üçüncü şahıs arkadan yaklaşıp Gregory’nin kafasına sert bir cisimle vurdu; 14 yaşındaki çocuk da Gregory’e 3 el ateş etti.
Kafasına vuran adam kaçtı, çocuk yakalandı. 18 yaşının altında olduğu için ismi açıklanmadı.
New York’taki 11 Eylül Anıtı PokeStop’luktan çıkarıldı.
Zaten neden ilk planda PokeStop yapılmıştı ki? Cevapsız sorular...
Mezarlıklardan yukarıda belirttiğimiz Auchwitz Müzesi’ne kadar bir çok tartışmalı yer Pokemon Go’da PokeStop olarak belirlenmiş, tabii ki bu durum epey tepki çekiyor. Geçtiğimiz günlerde Fortune Magazine New York’taki 11 Eylül Anıtı’nın da PokeStop olduğu haberini paylaşınca, yayıncı firma Niantic websitesine bir itiraz formu koydu; böylelikle tartışmalı noktalar bir bir PokeStop’luktan kaldırılmaya başlandı.
11 Eylül Anıtı tabii ki itiraz formuna gerek bile duyulmadan, sessiz sedasız PokeStop’luktan çıkarılan ilk yer oldu.
Pokemon avcılığı Hindistan’da bir meslek olarak kabul edildi.
Vergi ödenen, resmi bir meslek mi tam bilmiyoruz; ama Hindistan’da 7 milyon üyesi olan ve bugüne kadar 400 bin kişiye iş bulan eleman sitesi Babajob’da artık böyle bir iş ilanı var...
İş basit; gün boyu cep telefonunuzla Pokemon yakalıyorsunuz, size maaşınızı verecek olan patronunuza veriyorsunuz. Aferin Hindistan.
Ebeveynler yeni doğan çocuklarına Pokemon isimleri vermeye başladılar!
Kızının adını Fenerbahçe koyan Türk babayla aşık atamaz tabii bu ebeveynler; yine de ilginç...
Trend olan bebek isimlerini monitörleyen websitesi Babycenter’a göre, oyunun yayınından itibaren Jigglypuff, Gengar ve Onyx kız isimlerinde, Eevee ise erkek isminde milyonda sıfırdan milyonda 60’lara kadar yükseldi.
Kaynaklar: 10tv.com, comicbook.com, alltechbuzz.com, telegraph.co.uk