YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polinas, Yeni Yatırımıyla Avrupa'da İlk 3'e Girecek

Türkiye'nin ilk gıda ambalaj filmi üreticisi olan Polinas, Manisa Organize Sanayi'deki yeni yatırımıyla dünyanın en...

Polinas, Yeni Yatırımıyla Avrupa'da İlk 3'e Girecek

Türkiye'nin ilk gıda ambalaj filmi üreticisi olan Polinas, Manisa Organize Sanayi'deki yeni yatırımıyla dünyanın en büyük ambalaj şirketleri arasına girdi.

90 milyon lira yatırımla kurulan tesis, Yıldız Holding fabrikalarının 55. halkası olacak. İlave 30.000 ton üretim kapasitesine sahip bu tesisle Polinas, dünyadaki ambalaj filmi sektöründe ilk 10'a girdi.

1982 yılında Manisa'da kurulan Türkiye'nin ilk gıda ambalajı filmi (BOPP ambalaj filmi - çift yönde gerdirilmiş polipropilen) üreticisi olan Polinas, yeni yatırımıyla büyümesini sürdürüyor. İyi organize olmuş satış ağı sayesinde ürünlerinin yüzde 40'ını, 5 kıtada 65'ten fazla ülkeye ihraç eden Polinas, 30. yılına 90 milyon liralık yeni bir fabrika (BOPET ambalaj filmi - çift yönde gerdirilmiş poliester ambalaj filmi) yatırımıyla giriyor.

Geçtiğimiz yıl Avrupa'nın önde gelen ambalaj filmi şirketlerinden İtalyan Nuroll'u satın alarak gerek Türkiye'de gerekse Avrupa'da ambalaj sanayiinin önemli oyuncularından biri haline gelen Polinas'ın yeni tesisi, 30 Mayıs 2012 Çarşamba günü Manisa'da üretime başlıyor. Polinas, her yıl başta gıda olmak üzere farklı sektörlerin ihtiyacı için 100 bin ton ambalaj filmi (BOPP, CPP) üretiyor. Polinas, yatırımın ilk bölümü olan 30 bin tonluk yeni polyester ambalaj filmi tesisi ile dünyanın ilk 10 gıda ambalajı

filmi üreticisi arasına girdi. Aynı zamanda Yıldız Holding fabrikalarının 55. halkası olarak faaliyete geçen tesis ile Polinas, uluslararası pazarların da başlıca tedarikçilerinden biri haline geldi.

Tesisin açılışı öncesinde basınla bir araya gelen Polinas Genel Müdürü Merih Ceyhan, geçtiğimiz yıl Avrupa'nın önde gelen polyester ambalaj (BOPET) üreticilerinden İtalyan Nuroll Spa'yi bünyesine katan Polinas'ın, Nurollu Avrupaya açılan bir kapı olarak gördüğünü kaydetti. Merih Ceyhan, yeni satış ve lojistik sinerjileri ile pazarda varlığını güçlendirmeyi amaçlayan Polinas'ın, yüksek üretim kapasitesiyle İtalya'daki tesisi de aşan bu yeni yatırımıyla müşterilerine hem polipropilen (BOPP), hem de polyester (BOPET) ambalaj filmi tedarik eden entegre bir şirket haline geldiğini vurguladı.

Türkiye'nin gıda ambalaj filmi pazarı hakkında da bilgi veren Ceyhan, toplam BOPP ve BOPET pazarının 148 bin tona ulaştığını, bunun 700 milyon TL'lik bir büyüklüğü ifade ettiğini vurguladı. Ceyhan, "Tonaj olarak şu anda pazarda yüzde 36 payla birinci sıradayız" dedi. Polinas, BOPP ve BOPET filmi üretimi konusunda Avrupa'da yüzde 8 pazar payına sahip.

Ceyhan'ın verdiği bilgiye göre, 100 çeşit ürünü ile Polinas, 2003 yılında Avrupa'nın tek çatı altında en büyük kapasitesine ulaştı. Polinas, 5 kıtada aralarında Fransa, İspanya, İngiltere, Arjantin ve Amerika'nın da bulunduğu 65'ten fazla ülkeye ihracat yapıyor.

Yeni tesisin 14 ay gibi çok kısa bir sürede tamamlanarak üretime açıldığını kaydeden Ceyhan, sözlerine şöyle devam etti: "200 bin metrekare tesis alanı ve 700 çalışanı ile son 1.5 yılda yüzde 50 oranında kapasite artışı sağlayan Polinas, biri İtalya'da, ikisi Türkiye'de olmak üzere 3 üretim tesisi ile 150.000 ton kapasiteye ulaştı. Polinas'ı esnek plastik ambalaj sektöründe dünya ligine taşıyacak yeni yatırım, Türk mühendislik ekibimizin üstün çabaları ile 14 ay gibi kısa sürede tamamlandı. Normal

şartlarda kurulum süresi 3 yıl olan böyle bir projenin 14 ayda tamamlanması, Polinas'ın en değerli varlığı olan tecrübeli ve dinamik ekibinin bir başarısı ve hedefimize ne kadar kısa zamanda ulaşmak istediğimizin en önemli kanıtı."

200 metre uzunluğa sahip üretim hattını oluşturan ekipmanların, Polinas mühendislik ekibi tarafından yurt içi ve yurt dışındaki 35 ayrı firmadan temin ederek kurulduğunu anlatan Ceyhan şöyle devam etti: "Tam otomasyona sahip tesiste tüm yardımcı tesis cihazları su soğutma sistemleri, havalandırma üniteleri, pompalar bilgisayar programı ile izlenebiliyor ve kontrol edilebiliyor. Tesis otomasyonu olarak adlandırılan bu bilgisayar programı sayesinde tüm ekipmanlar optimum çalışma noktasında ve minimum enerji tüketimi ile kontrol ediliyor. Polinas, 30 yıllık sektörel faaliyetinde 8 milyon km uzunluğunda, yani dünyamızın çevresini 200 kere ambalajlayacak kadar film üretti."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler