HABER

Polis Akademisi Başkanlığına anayasa taslağının mimarı atandı

ANKARA (ANKA) - Polis Akademisi Başkanlığı'na; Anayasa Mahkemesi'nin "367 kararı"na büyük tepki koyan AKP'nin hazırlattığı "sivil Anayasa" taslağının mimarı olarak gösterilen Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Zühtü Arslan getirildi.

Geçen yıl "sivil anayasa" adıyla hazırlanmaya başlayan "2008 anayasa taslağını" hazırlayan bilim kurulunun üyelerinden biri olan Prof. Dr. Zühtü Arslan'ın Polis akademisi Başkanlığı'na atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Polis Akademisi'nde Güvenlik Bilimleri Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Arslan, üniversitelere ve TBMM'de türban kullanılmasını savunan düşünceleri ile ön plana çıkarken, Anayasa Mahkemesi'nin "367 kararı"na yönelik olarak da büyük tepki göstermişti.

-PROF. DR. ARSLAN KİMDİR-
1964 yılında doğan Prof. Dr. Zühtü Arslan, 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisansını ve doktorasını 1991 ve 1996 yıllarında İngiltere'de Leicester Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. 2002 yılında Doçent, 2007 yılında da Profesör olan Arslan, halen Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yapıyordu. İnsan hakları, anayasa hukuku, hukuk-siyaset ilişkisi ve siyaset felsefesi gibi alanlarda çeşitli ulusal ve uluslararası akademik dergilerde makaleleri yayımlanan Arslan'ın ayrıca Anayasa Teorisi başlıklı bir kitabı bulunuyor.
Avrupa Birliği Komisyonu tarafından desteklenen "Türkiye'de İfade Özgürlüğü" konulu projede uzman ve kitap yazarı olarak yer alan Prof. Dr. Arslan, Avrupa Birliği Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen "Dinlerarası İlişkiler: Seküler ve Demokratik bir Sistemde Barış İçinde Birarada Varoluş Arayışı" başlıklı projede kitap yazarı olarak yer aldı. Avrupa Konseyi'nin "Kolluk ve İnsan Hakları- 2000 Ötesi" programı çerçevesinde "Eğitimcilerin Eğitimi" projesinde uzman öğretim üyesi olarak çalışan Arslan, İngiliz Büyükelçiliği ile İçişleri Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü "Mülki Amirlerin Kolluk Denetim Kapasitesinin Artırılması" konulu projede de uzman olarak yer alıyor. TBMM tarafından yürütülen Parlamento Tarihi projesinde "1957-1960 döneminden" sorumlu yazar olarak görev yapan Arslan, TESEV tarafından yürütülen "Türkiye'de Güvenlik Sektörü – Almanak / 2005" projesinde "Hükümet" bölümünün yazımından sorumlu yazar olarak da yer aldı.

En Çok Aranan Haberler