HABER

Polisten suça karşı üç proje

ANKARA (ANKA)- Emniyet, sokakta halkın içinde görev yapacak Güven Timleri ve motorize Yıldırım Ekipler ile özellikle "büyükşehir şuçlarına" karşı mücadele edecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü haftalık basın açıklamasında, Güven Timleri, Yıldırım Ekipler ve kadına yönelik şiddetin engellenmesi konusunda yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verildi. Açıklamada geçen hafta toplanan Polis Şurası'nın da alınan terfi kararlarının genel değerlendirmesi yapıldı.Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, birçok Batı ülkesinde polisin görevlerinin yaklaşık yüzde 90'nın önleyici görevler olduğunun altı çizilerek, "Suç ve tehlikenin önlenmesi, suçun kişi ve topluma verdiği ve telafisi mümkün olmayan zararlar dikkate alındığında daha da önem kazanmaktadır" denildi.

Bu nedenle asayiş suçlarında daha etkin mücadeleyi sağlamak için sokakta görev yapacak sivil görevlilerin yer alacağı Güven Timleri'nin oluşturulduğu belirtilerek projenin "ülke genelinde polis sorumluluk alanında başta yağma(gasp), kapkaç, yankesicilik, dolandırıcılık, oto hırsızlığı, otodan hırsızlık ve benzeri mala karşı işlenen suçlar olmak üzere kamu düzeni ve güvenliğini olumsuz yönde etkileyen asayiş suçlarıyla mücadeleyi kapsamaktadır" denildi.

Halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde işlenen suçlara anında el koymak ve failleri özelikle suçüstü halinde yakalamak amacıyla Güven Timleri'nin oluşturulduğunun kaydedildiği açıklamada, sivil çalışacak yapacak bu görevlilerin, motorize Yıldırım Ekiplerle organize görev yapacağı da ifade edildi.

POLİS ŞURASI

Geçen hafta toplanan Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu'nun kararlarına da yer verilen açıklamada şöyle denildi:

"425 2. Sınıf Emniyet Müdüründen, 4 yıl ve daha fazla süre ile bu rütbede bulunan 259'nun durumu öncelikle görüşülerek terfie layık görülen 110'u, 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü rütbesine terfi ettirilmesine, 3.Sınıf Emniyet Müdürü rütbesinde bulunan 200 kişiden, 196'sının 2.Sınıf Emniyet Müdürlüğü rütbesine terfi ettirilmesine, 4.Sınıf Emniyet Müdürlüğü rütbesinde bulunan 111 Emniyet Müdürü'nden 103'nün bir üst rütbeye terfisine, Emniyet Amirliği rütbesinde terfi bekleyen 433 kişiden, 418'nin 4.Sınıf Emniyet Müdürlüğü rütbesine terfisine karar verilmiştir"

Polis Şurası'nın ardından toplanan Merkez Değerlendirme Kurulu'nda ise bin 36 Başkomiserden birinin Emniyet Amirliği'ne terfi ettirilmesine, 762 Komiserden 729'unun Başkomiserliğe, 953 Komiser Yardımcısından ise 922'sinin Komiser rütbesine terfi ettirildiğinin kaydedildiği açıklamada, kadro yetersizliği nedeniyle terfi ettirilemeyenlerin 2008 yılındaki kurullarda durumunun değerlendirileceği de bildirildi.

KADINA ŞİDDET

Açıklamada Başbakanlık Genelgesi çerçevesinde, şiddet mağduru kadınlar için ilk adım başvuru yerleri olan 921 polis merkezi ve 276 karakolda çalışan yaklaşık 40 bin emniyet personeline yönelik "Kadına karşı şiddet, aile içi şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitim, şiddet mağdurlarına karşı duyarlığın arttılmasına" yönelik eğitim verilmesinin planlandığı ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Yapılan toplantılar neticesinde eğitimlerin verimli geçmesi ve eğitim materyallerinin hazırlanmasına katkı sağlamak amacıyla 12 Nisan 2007 tarihinde Ankara'da 3 karakol personelinin katılımı ile pilot eğitim yapılmıştır. Emniyet teşkilatı personelinden yetiştirilecek 241 eğitici için eğitim materyalleri oluşturulması sağlanmıştır. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı merkez ve taşra personeline yönelik hizmet içi eğitimlerin yapıldığı 11 bölge merkezinde eğitici yetiştirme kursları düzenlenerek hedef kitle olan 81 il emniyet müdürlüğünün polis merkezleri ve karakollarında çalışan 40 bin personelin eğitim verilmesi planlanmaktadır. Bölge merkezi eğitimlerinin ilki 22-25 Mayıs 2007 tarihleri arasında İstanbul Baltalimanı Polis Moral Merkezi'nde yapılacaktır. Bu eğitime İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Kocaeli illerinden amir kadrosundan toplam 28 personel katılacaktır."

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler