HABER

Prof. Dr. Canan Karatay'dan şaşırtan 'güneşlenme' açıklaması

Çarpıcı açıklamalarıyla gündem yaratan Prof. Dr. Canan Karatay, şimdiye kadar bize öğretilen güneşlenme tabularını da yıktı. Karatay'ın güneşlenmeyle ilgili yeni önerisi tartışma yaratacağa benziyor.

Prof. Dr. Canan Karatay'dan şaşırtan 'güneşlenme' açıklaması

Özge Ulusoy’un programına konuk olan Prof. Dr. Canan Karatay, güneşlenme ile ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı. Vücudun D Vitamini ihtiyacı için doğru güneşlenmenin kurallarını sıralayan Karatay’a göre şimdiye kadar hep kandırılmışız.

Canan Karatay'a Göre Neler Yememiz Gerekiyor?

İşte Karatay’a göre güneşlenirken yaptığımız yanlışlar ve doğrusu…

Güneşten yararlanamıyoruz çünkü;

1-Hava kirliliği olduğu zaman güneşten D Vitamini alamıyoruz. Artık bütün dünyada hava kirliliği çok fazla.

2-Senelerce bize koruyucu kremler sürdürdüler.

3-Senelerce sabah saat 10.00’a kadar güneşlenin, bu saatten saat 17.00’a kadar da güneşten uzak durun dediler.

PEKİ DOĞRUSU NEDİR?

Bütün bunların hepsi aldatmacaydı.Güneş ışığında 2 türlü ultraviyole vardır. Ultraviyole A, Ultraviyole B. Ultraviyole A güneş ışınları yatay geldiği zaman bile gelir. Sabah güneşlendiğimiz zaman vücudumuzun kızarmasının nedeni Ultraviyole A’dır. Ultraviyole A kanserojendir. Yani senelerce bize tehlikeli bir şey yaptırdılar.

"12.00-13.00 CİVARINDA, 15-20 DAKİKA GÜNEŞLENİN"

Ultraviyole B’nin bize faydası olabilmesi için (gün ışığı vitaminidir) Öğle üzeri, temiz bir havada yazın, gölgenizin en kısa olduğu zaman gelir. 12-1 civarında. 15-20 dakika vücudunuza geldiği zaman, vücudunuzun güneşe açık olan oranına göre (Çıplak ya da sadece el kol da açık) vücut günde 10 bin-25 bin ünite D Vitamini üretiyor. İhtiyacımız olan da budur.

En Çok Aranan Haberler