YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Prof. Dr. Dökmen, 'İletişimin Altın Kuralları'nı Anlattı

Psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen, 'Kişiler arası iletişim' konulu söyleşide, Aile-çocuk ilişkisi, kişinin kendiyle iletişimi,...

Prof. Dr. Dökmen, 'İletişimin Altın Kuralları'nı Anlattı

Psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen, 'Kişiler arası iletişim' konulu söyleşide, Aile-çocuk ilişkisi, kişinin kendiyle iletişimi, ben merkezcilik, özgüven gibi konularda bilgi verirken, iletişimin altın kurallarına dikkati çekti.

HiltonSA Otel’de düzenlenen söyleşiye, Abdioğulları A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, yönetim kurulu üyeleri, İnsan Kaynakları Müdürü Işık Gül ile kurum çalışanları katıldı.

Esprili bir dille gerçekleştirdiği söyleşiyi, dinleyenleri sıkmadan, yaşamdan örnekler vererek eğlenceli hale getiren Prof. Dr. Dökmen, kimi zaman da dikkat testleri yaparak katılımcılara kendilerini tanıma fırsatı verdi. Dökmen, iletişimin önemine dikkat çekerek, “Kişiler arası iletişimin kuvvetlenmesi için önce kişinin kendi ile olan iletişimini güçlendirmesi gerekir. Çocukken bastırılmış duygularımız ileride bizleri özgüveni eksik, toplum içerisinde kendini ifade edemeyen bir birey olarak hayata sunar." dedi.

İş ortamında da iletişimin önemli bir payı olduğunu vurgulayan Dökmen, “İş ortamında ast-üst ilişkisi olduğu için kişi ister istemez egoist olur. Fakat burada bencil değil sencil olursak; yani empati kurarsak, huzurlu bir iş ortamı içerisinde çalışma imkanı bulabiliriz.’’ diye konuştu.

İletişimin iki birim arasındaki bilgi, duygu, düşünce alışverişi olduğunu vurgulayan Dökmen, şunları kaydetti: “İletişim karşılıklı etkileşim sürecidir. Etkili iletişimin temelinde bireyin kendisini tanıması, kendi değerlerinin ve tutumlarının farkında olması ve kendine güven yatar. İyi bir iletişimci ipuçlarını anında görür (jestler, mimikler, beden duruşu) ve onları gerçekçi olarak değerlendirir. Etkili iletişim için etkin dinleme, tepki verme, olumlu yaklaşım ve ben dili kavramları önem taşımaktadır.’’

İŞYERİNDE VE AİLEDE İLETİŞİM

Konuşmasında ağırlıklı olarak işyerindeki yönetici ve çalışanlar arasındaki iletişime ağırlık veren Dökmen, bir işyerinde yöneticinin kompleksi tavırlarının, alt kademede çalışanların kendisinin koltuğunda gözünün olduğu kaygılarının çalışma hayatını çekilmez hale getirebildiğini vurguladı.

İş yerinde erkek olmanın önde bir durum olarak algılanmasının sakıncalarına da değinen Dökmen, zihinsel ve bedensel benmerkezciliğe de dikkati çekerek, şunları söyledi: "Karşımızdakilerin dünyayı ve olayları algılama ve düşünme biçimlerinin yanlış olduğunu, bizim algılama ve düşünme biçimimizin ise tek doğru olduğunu düşünmek zihinsel ben-merkezciliktir. Fiziksel ben-merkezcilik zihinsel ben-merkezciliği besler. Önemli olan, hata yapmamak değil, yapılan hatalardan ders almak (geribildirim almak), tecrübe kazanmaktır."

Abdioğulları A.Ş İnsan Kaynakları Müdürü Işık Gül, seminerin amacına dikkati çekerken, ‘’Kaliteli işgücünün uluslar arası yarışta en önemli unsur olduğunun bilinci ile Abdioğulları A.Ş. çalışanlarını gerek mesleki gerekse kişisel gelişim eğitimleri ile daha donanımlı kılmak istiyoruz.’’ dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler