BURSA, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası "Bu da jeologların kuvvetle, sağlam ve inandırıcı bir şekilde ileri sürdükleri gibi Körfez’in hem Güney hem Kuzey tarafında son 10 bin, 20 bin yıl süre zarfında kuvvetli depremler var. Ve depremlere neden olan faylar bu köprünün her iki uçundan da geçiyor. Bundan sonra köprünün hizmet vereceği süre zarfında hangi depremlerin olacağı tahmin edilmesi, bir bakımdan büyük bir önem arz etmek. Belirli dizayn parametreleri var. İnşallah bu dizayn parametrelerinin doğru olup olmadığının sınanması yakın bir gelecekte meydana gelmez ve bu köprü güvenli bir şekilde hizmet vermeye devam eder."
Depremlerin çabuk unutulduğunu söyleyen Prof. Dr. Gülkan, 1944 Gerede depremi örneğini verdi. Gülkan, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın, Gerede’nin tam ortasından geçtiğini ve 1944 yılındaki bu depremle birlikte şehrin büyük tahribat gördüğüne işaret ederek, "O depremde Gerede ortadan ikiye ayrıldı. O tarihten sonra yapılan binaları incelediğimizde Gerede’nin hastanesi, belediyesi, yurdu, lisesi ve bütün devlet binaları bu fayın üstüne yapıldı. MTA’nın haritasında bu fay hatları canlı olarak çizilmiş durumda. Ama ne yazık ki bunlardan yeterince ders almıyoruz" diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz