Adana'da önceki gün hayatını kaybeden Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) kurucu öğretim üyelerinden Prof. Dr. Muhsin Yılmaz'ın cenazesi toprağa verildi.
ÇÜ rektörlük binası önünde gerçekleştirilen törene Prof. Dr. Muhsin Yılmaz’ın ailesi, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, ÇÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mithat Özsan, eski rektörlerden Can Özşahinoğlu, Yalçın Kekeç ile idari ve akademik personel katıldı.
Çukurova Üniversitesi kurulduğundan bu yana üniversiteye bir çok ilkleri kazandıran Prof. Dr. Muhsin Yılmaz için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgut Yeşiloğlu, Muhsin Yılmaz’ın özgeçmişini okudu.
Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Gök törende yaptığı konuşmada, Ziraat Fakültesi ve Çukurova Üniversitesi’nin kuruluşunda büyük emeği olmuş Muhsin Yılmaz’ı ebedi istirahatgahına uğurlamak için toplandıklarını belirterek, Çukurova Üniversitesi’nin bugün sahip olduğu değerlere gelmesinde, üniversitenin sanatsal, kültürel ve sportif alanlarında çok büyük yatırımların yapılmasında ve bu alanlarda büyük ödüllerin kazanılmasında Prof. Dr. Muhsin Yılmaz’ın büyük emeklerinin olduğunu söyledi.
Yılmaz ailesi adına konuşan kardeşi Prof. Dr Yücel Yılmaz, Muhsin Yılmaz’ın baba, hoca ve insan yönlerini değerlendirerek, başta ailesi olmak üzere hayatında olan her insana bir şeyler öğretme ve öğrenme çabası içerisinde olduğunu vurguladı.
ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise yaptığı konuşmada, çok büyük bir kayıp nedeniyle toplandıklarını belirterek, görev yaptığı akademik ve idari çalışmalarla Çukurova Üniversitesi’nin bugünlere gelmesinde Prof. Dr. Muhsin Yılmaz’ın büyük emeği ve gayretlerinin olduğunu söyledi. Bilim insanlarının ölümlerinden sonra bıraktıkları eserler ve yetiştirdikleri öğrencileriyle hatırlandığını ancak Prof. Dr. Muhsin Yılmaz’ın bunların dışında çok yönlü bir akademisyen olduğunu vurgulayan Kibar şöyle devam etti: "Emekli olduğu 1995 yılına kadar akademik ve idari yöneticiliklerde bulunmuş Muhsin Yılmaz hocamız, 10 yıl Çukurova Üniversitesi Rektör yardımcılığı görevini yürütmüş ve bu dönemlerde üniversiteye bir çok ilkleri de kazandırmıştır. Çukurova Üniversitesi’nin bugünkü yeşil hale gelmesinde ve Türkiye’nin en yeşil kampüslerinden birisine sahip olmasında Muhsin Hocamızın katkıları çok büyüktür. Bunların yanı sıra Muhsin Yılmaz, bir üniversitenin sadece eğitimden ibaret olmadığını, üniversiteyi üniversite yapan öğrencilerin sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerden de geri kalmaması gerektiğini unutmayıp, Çukurova Üniversitesi’ne bu alanlarda birçok faaliyet ve organizasyon kazandırmıştır."
1972 yılından emekli olduğu güne kadar Prof. Dr. Muhsin Yılmaz’ın sayısız başarılı faaliyetler gerçekleştirdiğini söyleyen Kibar, Prof. Dr. Muhsin Yılmaz’ın hatırasını yaşatmayı, Çukurova Üniversitesi ailesi olarak bir görev bileceklerini kaydetti.
Prof. Dr. Muhsin Yılmaz’ı hayat dolu bir insan olarak tanımlayan ÇÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mithat Özsan ise, “Muhsin Yılmaz’ın bizim nezdimizde ki en büyük unvanı başasistanımız olmasıydı. Kitaplara sığmayan, vatan millet sevgisiyle dolu bir insandı. Bugün Çukurova Üniversitesi’nde yeşil olarak ne görüyorsanız, Muhsin Yılmaz’ın eseridir. Bu eseri ve emaneti korumak da bizlerin ve gelecek nesillerin görevidir” dedi.
Prof. Dr. Muhsin Yılmaz’ın cenazesi, rektörlük binası önünde yapılan törenin ardından Sabancı Merkez Camii’nde cenaze namazı kılınarak üniversitemiz mezarlığında defnedildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz