Çiğdem Sevinç

Çiğdem Sevinç

@cigdem-sevinc
İçerik Editörü

Sular altında kalmıştı, Pusat Köyü 14 yıl sonra suların çekilmesiyle yeniden ortaya çıktı

Sivas’ın Hafik ilçesinde Pusat-Özen Barajı’nın yapıldı, orada bulunan köy, sular altında kaldı. Yaşanan kuraklıkla baraj sularının çekilmesine neden oldu. Köy yeniden gün yüzüne çıktı. Köy sakinleri, yıllar sonra ortaya çıkan kalıntıları görünce duygu dolu anlar yaşadı. Köyden geriye sadece taş yığını kaldı.

Haber 17-09-2024 12:34

Dışarı çıkmaya korkuyorlar Acayip, burada manyetik bir şey mi var?

Elazığ'da merkeze bağlı Çalıca köyünde yaşayan köy halkının korkulu rüyası, yağmur! Köy sakinlerini korkutan yağmurun kendisi değil. 50 metrekare alana 3 kez yıldırım düştüğünü gören çevre halkı, o bölgede manyetik alan olabileceğini iddia ediyor. Vatandaşlar bölgenin araştırılmasını istiyor.

Haber 17-09-2024 10:52

Çevreye dehşet saçtı, bir elinde kolonya diğer elinde bıçak

Bursa'da bir kişi, caddenin ortasında bir elinde kolonya bir elinde bıçakla dolaşmaya başladı. Zaman zaman da kolonya içen şahıs, eline aldığı bıçak ile kendini kesmeye çalıştı.

Haber 17-09-2024 10:17

Çin'de 'Bebinca Tayfunu' alarmı! Binlerce kişi tahliye edildi

Çin'in en büyük şehri Şanghay'da gelmesi beklenen Bebinca Tayfunu için önlem alındı. Merkeze bağlı Çongming ilçesinde yaşayan 9 bin 318 kişinin tahliyesi gerçekleşti. Bölge halkının güvenli bölgelere yerleştirildiği bildirildi.

Haber 15-09-2024 17:37

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun 'Anayasa' açıklaması tepki çekti! Mustafa Sandal: Biz de 4'üncü maddeye karşı olanlara karşıyız

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Anayasa'nın değiştirilemez maddesinin değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Tepkiler çığ gibi yağdı. Tepki gösteren isimlerden bir tanesi de sanatçı Mustafa Sandal oldu.

Magazin 15-09-2024 17:03

İhalede Koç Holding'i geçti, Fenerbahçe-Kalamış limanının sahibi oldu! Ödediği para dudak uçuklattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı, Fenerbahçe- Kalamış limanı 40 senelik işletmecisi ihale sonucu ile seçildi. 2021'de düzenlenen ihalenin kazananı Koç holding olmuştu ancak Cumhurbaşkanı kararıyla iptal edildi. Son ihalede Vahit Karaaslan'a, 505 milyon dolarlık teklifle 40 yıl boyunca yat limanını işletecek isim oldu.

Haber 15-09-2024 15:33

Almanya Schengen'i askıya aldı, diğer ülkeler isyan bayrağını çekti. Sınırdan alınmayan 18 bin ilticacı Türk mahsur kaldı!

Almanya, Schengen’i askıya aldı, sınırları kapattı. Yarından itibaren iltica için AB’ye ve özellikle de Almanya’ya gitmek isteyen Türkler, AB üyesi ülkeler arasındaki sınır bölgelerinde mahsur kaldı. Bazı ülkeler içeri almıyor ve geri gönderiyor. Geri gönderilen ülkeler de kabul etmiyor. 18 bin Türk ara bölgelerde mahsur kaldı.

Haber 15-09-2024 12:33

Uygun aday bulamayıp kendisiyle evlenmişti, o evliliği de yürütemedi. Genç kadın kendisinden ayrılma kararı aldı

Kendisiyle evlenmişti, daha bir sene oldu ancak boşandı. '10 seans çift terapisine' katıldığını söyleyen Suellen Carey, anlaşamayarak bu evliliği bitirme kararı aldığını açıkladı.

Trend 15-09-2024 11:19

Yemek yiyerek milyonlarca lira kazandı, özellikle çıkardığı sesi duymak istiyorlar

Avustralya'nın Melbourne'de şehrinde yaşayan sosyal medya fenomeni açtığı canlı yayınlarda yemek yiyerek para kazanıyor. Öyle ki kazandığı para, milyonları buldu.

Trend 15-09-2024 10:24

Sibel Can'ın 'Adını dağlara yazdım' sözünü uyarladı, hayranı olduğu şarkıcının ismini bakın nereye yazdı

Antalya'da çiftçilik yapan 29 yaşındaki Atakan Şahin, öyle bir şey yaptı ki... Hayranı olduğu şarkıcı Funda Arar'a büyük jest! Adını tarlasına yazdı.

Magazin 13-09-2024 16:57

3 bin 900 yıllık olduğu düşünülen izler açığa çıktı! Bulunan İzlerin Türkiye'de o döneme ait tek olduğu vurgulandı

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde bulunan Kayalıpınar'daki ilk kez 2005'te başlatılan kazılar devam ediyor. Sürpriz şekilde bulunan izler ise herkesi şaşırttı. Araştırmalara göre bulunan iz bir el izi ve bir erkeğe ait.

Haber 13-09-2024 14:38

Kasiyer kız gözyaşları içinde anlattı... Köpek muamelesi yapıyorlar, hakaret ediyorlar

Perakende sektöründe çalıştığı düşünülen genç kız yaşadıklarını göz yaşları içinde anlattı. 'Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!' sözüyle paylaştığı videoya kısa sürede yorum yağdı.

Trend 13-09-2024 13:43

Dakikalarca o görüntüye maruz kaldı, babası bir grup tarafından dakikalarca darp edildi

Sosyal medyada paylaşılan video gündem oldu! Taksiciyle yolcu arasında kavga çıktı. Yolcunun küçük çocuğu taksinin üstünde dakikalarca babasının dayak yediği anlara şahit oldu. Çaresiz çocuk çığlık çığlığa ağladı.

Haber 13-09-2024 12:38

Rasim Ozan Kütahyalı ve Nagihan Alçı arasında şaşırtıcı tartışma... 'Telefonumu çaldı'

Rasim Ozan Kütahlıya'dan Nagehan Alçı'ya şok hırsızlık suçlaması! Sunucu çift yine gündemde. Olaylı boşanma aşamalarının ardından şimdi de Kütahyalı'dan eski eşine 'Telefonumu çaldı' iddiası.

Haber 13-09-2024 11:40

Zılgıtlı kutlama... Adliye birbirine girdi, polis ekipleri iki tarafı güç bela ayırdı

‘Kasten Öldürme’ suçuyla yargılanan ve 25 yıl hapisle cezalandırılan şahısın akrabaları, duruşma salonunun önünde zılgıt çeken mağdur aileyi görüp saldırdı.

Haber 13-09-2024 10:16

Resmen kuyusunu kazıp içine atmış! Katil zanlısı maktülün en yakın arkadaşı çıktı!

Müge Anlı yayınında açıkladı! 25 Nisan’da Mardin Midyat’tan kaybolan 36 yaşındaki İsmail Demir'in cenazesi bulundu. Kaybolmasının ardından geçen 22. günün sonunda Demir'in kardeşleri Müga Anlı'ya başvurmuştu. İki çocuk babası Demir, ayağına taş bağlanarak kuyuya atılmış. İşte cinayetin detayları...

Magazin 12-09-2024 18:06

Dünyaya bir kez daha gelsem deyimini yaşadı, küçük bebek adeta yeniden doğdu

İngiltere'de yaşanan olayda Luca isimli bebeğin omurga eğriliğine yol açacak bir sorun olduğunu öğrenince annesinin karnından alındı. Bebek ameliyat edilerek yeniden annesinin karnına yerleştirildi. Bu tıp dünyasında büyük ses getirdi.

Haber 12-09-2024 16:44

Kiminin çöpü kiminin hazinesidir lafı gerçek oldu! Yanlışlıkla çöpe atılan bir poşet dolusu altını saatlerce aradılar

Fatih Belediyesi ekipleri esnafın kahramanı oldu. Temizlik ekipleri Kapalıçarşı'da çöp toplama sırasında ilginç bir şeyle karşılaştı. Bir esnaf yanlışlıkla altınları çöp arabasına attı. Belediye ekipleri tarafından bulunan altınlar o esnafa teslim edildi.

Haber 12-09-2024 15:55

Kültür ve Turizm Bakanlığından ortak Türk Alfabesine ilişkin açıklama geldi: “34 harften oluşan Ortak Türk Alfabesi önerisi üzerinde uzlaşılmıştır”

9-11 Eylül'de Bakü'de düzenlenen Türk Dünyası Ortak Alfabe Komisyonu'nun üçüncü toplantısı başarıyla sonuçlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı duruma ilişkin yaptığı açıklamada, eklenecek olan her harfin, Türk dillerinde bulunan farklı fonemleri temsil ettiği bildirdi.

Haber 12-09-2024 13:41

Otobüs, metrobüs, metro, market, stat ve hatta uçak... Çektiği videolarla resmen adliyenin çevresinde dolaşıyor

Video paylaşma uygulaması Tiktok'ta toplu taşımada dans ederek video çektiği anları paylaşan genç kız adeta sosyal fobiye ve anayasa kararına meydan okuyor. Toplu taşımada izinsiz bir şekilde etrafındakileri de çeken kız, resmen adliyenin çevresinde dolaşıyor.

Trend 12-09-2024 13:05

Twitch isimli canlı yayın kanalında ünlü olan Jahrein, eşinin kız kardeşi hakkında ahlaksız söylemlerde bulundu

Twitch adlı canlı yayın platformunda yayın yapan Jahrein isimli ünlü yayıncının ahlaksız konuşmaları kan dondurdu. Karısının kız kardeşiyle alakalı söylediği cinsel içerikli sözler tepki gördü. Sosyal medya bu video ile çalkalandı.

Haber 12-09-2024 11:02

Emekli Cinayet Polisi Savaş Kurtbaba: 8 yaşında bir çocuğa pedagog eşliğinde yalan söylettiler

CNN'e konuşan Emekli Cinayet Polisi Savaş Kurtbaba canlı yayında Narin Güran cinayeti hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında sır perdeleri aralanıyor.

Haber 11-09-2024 18:23

Dilan Polat'ın hayatına özenen kadına eşinden şok edici yanıt: Engin onu yapmış bunu yapmış diye gösteriyorsun biz de mi kara para aklayalım!

Sokak röportajında Türkiye'nin konuştuğu o isim hakkında 'çok sevindim iyi ki çıkmış' dedi, eşinden beklenmedik bir tepki geldi. Dilan Polat ve Engin Polat'ın tahliye olmasının üzerinden çok kısa bir süre geçti. Tahliye olmaları ise tartışma konusu oldu. Karı koca birbirine girdi biri enerji diğeri sinerji dedi.

Haber 11-09-2024 16:44

'Kafası yandı' deyimini yaşattı! Cayır cayır yandı, saçlarından çıkan dumanlar evin içini sardı

Mutfakta yemek yapan kadın çekmeceden tepsi almak için eğildiği sırada açık bıraktığı ocağa saçları değdi. Saçları kısa sürede tutuştu, alev aldı.

Trend 11-09-2024 15:35

Uçaktaki 'Suite class' sosyal medyayı salladı, Tapusuna sahip olduğum evde böyle bir yatak odam yok

Bir hava yolu şirketinin üst kademe müşteriler için özel hazırladığı 'Suite class' yatak odaları sosyal medyayı salladı. Bu lüks deneyimi gören sosyal medya kullanıcıları videonun altına yorum yağdırdı.

Trend 11-09-2024 13:09

Sosyal medya hesapları başkalarının kontrolü altında mı? 16 saat çevrimiçi gözüktü

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan İnstagram uygulaması verilerinde hata mı var? Bu soruların nedeni, hesap hareketlerinde uygulama içerisinde geçirilen zamanı gösteren veriler oldu. Bir şahıs uygulamayı kullanmadığı süreler içerisinde de hesabında hareketlilik olduğunu iddia etti.

Trend 11-09-2024 11:28

İçerik üreticilerine öyle bir para ödedi ki... OnlyFans'tan dudak uçuklatan rakam: 6,6 milyar dolar

İngiltere merkezli OnlyFans, içinde barındırdığı cinsel içerik üreticileri, spor yıldızları ve ünlüler için bir abonelik tabanlı yayın platform, 2023 yılında platformunu kullanan içerik üreticilerine "hayranlarına" ulaşmaları için 6,6 milyar dolar ödediğini açıkladı. Her sene artan bu rakamlar 2022'de 4 milyar dolardan 2023'te 5.6 milyar dolardı.

Trend 11-09-2024 10:30

Genç adamın değişimine kimse inanamadı, öyle bir değişim yaşadıki...

İnternet ünlüsü genç adam YouTuber Nikocado Avocado sosyal medyanın gündemine oturdu. 8 senedir Youtube platformunda aşırı yemek yeme videoları çeken genç adam, zamanla kilo aldı. Aldığı 113 kiloyu gizlice veren genç adam takipçilerini kelimenin tam anlamıyla şoka uğrattı.

Haber 10-09-2024 18:20

Sevilen film serisi Harry Potter geri dönüyor! Serinin dizisi için oyuncu seçmeleri başladı

Harry Potter hayranlarını sevindirecek haber kısa süre önce gelmişti. O ünlü film serisinin şimdi dizisi yapılıyor. Kadroda ise kimlerin olacağı merak konusu. HBO'da yayınlanacak olan ve 10 sene boyunca devam etmesi beklenen dizi için çalışmalar tam gaz sürüyor.

Trend 10-09-2024 15:41

TRT payına bile 7 bin liradan fazla para ödenecek! Dünya iPhone 16'nın özelliklerini biz vergisini konuşuyoruz: '4 tane devlete 1 tane kendine alıyorsun...'

Apple, her sene düzenlediği etkinliğin bir yenisini daha yaptı. Bu lansmanla birlikte iPhone 16 modellerini tanıttı. Lansmanın ardından yeni modelin Türkiye fiyatı belli oldu. Ancak fiyatlar ABD fiyatının bile iki katını aştı. Nedeni ise alınan türlü türlü vergiler. TRT payından Kültür Bakanlığı payına, ÖTV'den KDV'ye birçok kalemde vergi eklenince asıl satış fiyatının yüzde 100'ü üzerinde rakamlar görüldü. Sadece vergisine 61.065 TL ödeyeceğiz...

Haber 10-09-2024 12:57

Zincir market çalışanı genç kız kan bağışında bulunup çalışmaya gitti ancak yoğun iş temposuna dayanamadı, baygınlık geçirdi

Zincir marketlerden birinde çalışan genç kız kasada işlem aldığı sırada baygınlık geçirdi. Müşterilerden bir tanesinin destek vermesiyle ayağa kalkan kız, kalkar kalkmaz çalışmaya devam etti. Genç kızın kısa süre önce kan bağışı yaptığı ortaya çıktı.

Haber 10-09-2024 11:44

Araştırmacılar kaydettiği ilerleme karşısında “hayranlık” içinde, ilk defa yapıldı başarıyla sonuçlandı

Amerikan askerinin yaklaşık bir yıl önce geçirdiği göz nakil ameliyatı başarı ile sonuçlandı. Süreç boyunca önemli bir yol ilerlemesi bu alanda çalışan doktorlara umut verdi. Aaron James tüm dünyada tam göz nakli olan ilk kişi oldu.

Haber 10-09-2024 11:01

O artık milyarder! Kurucusu olduğu güzellik markası, oyunculuğu ve müzisyenliği sayesinde milyarderler listesine girdi

İnstagram'ın en çok takipçisi olanlar sıralamasında kadın olarak 1. sırada yer alan Selena Gomez, kurucusu olduğu güzellik markası sayesinde milyarder oldu.

Magazin 08-09-2024 18:20

Türkiye'de bir ilk! Sabit Kılıç ilk görme engelli hakim yardımcısı olarak atandı

Hakim yardımcısı olarak atanan Sabit Kılıç, 2023'te yapılan idari yargı hakim yardımcılığı sınavında 85,21 puan alarak Türkiye'nin KPSS A Grubu kadrosuna atanan ilk görme engelli hakimi oldu.

Haber 08-09-2024 17:27

Prenses Diana'nın 10 senelik sırdaşı açıkladı; Eşi Prens Charles'ı gerçekten sevmişti

Galler Prensesi Diana, Britanya kraliyet ailesinin bir üyesi, Kral III. Charles'ın ilk eşidir. Çiftin 15 senelik evlilikleri boyunca ihanet ve sır perdeleriyle dolu kraliyet yaşantısı bir kere daha aralandı. Diana'nın kuaförü çıkardığı “Her Şey Saçla İlgili: Diana ile Geçirdiğim On Yıl” adlı kitapta şahit olduğunu iddia ettiği olayları anlattı.

Haber 08-09-2024 14:36

Geleceği kitap gibi okuyabileceğiniz yeni yol... Chatgpt hayallerinizi yaşadığınız yakın geleceği size yazılı bir şekilde aktarıyor

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından İnstagram ve Tiktok'ta deneyimlerini paylaştıkları videolar çeken kullanıcılar yeni bir akım başlattı. Bu akım sayesinde hayallerinizi Chatgpt'ye yazdığınızda size hayallerinizi hikayeleştirerek sunuyor. Hikayenin başrolü ise siz oluyorsunuz.

Haber 08-09-2024 12:30

Çin'den korkutan görüntüler! Dalgalar insanları kayalıkların arasından sürükledi

Çin'de yaşanan gel git olayları faciaya sebep oldu. Tepeden drone kamerası ile kaydedilen görüntülerde pek çok kişinin suyun dalgasına kapıldığı gözüküyor.

Haber 08-09-2024 11:15

Uzay aracı Starliner Dünya'ya döndü ancak astronotlar uzayda mahsur kaldı

Haziran ayında fırlatılan uzay aracı Starliner, uzayda arızalandı. Araç, ABD'nin New Mexico eyaletine astronotsuz olarak iniş yaptı. Yıllarca gecikmeni ardından Haziran ayında bir haftalık görev için yola çıkan astronotlar Butch Wilmore ve Suni Williams, aylardır uzayda mahsur kaldı.

Haber 08-09-2024 10:21

Doktor ameliyatta hastanın yanlış organını aldı, ölümüne yol açtı

ABD'nin Florida eyaletinde bir doktorun, operasyon sırasında yanlış organını aldığını ve William Bryan'ın ölümüne sebep olduğu iddia edildi. Aile avukatı durumu mahkemeye taşıdı.

Haber 05-09-2024 17:44

Meryem Uzerli oyuncu olmadan önce pek çok iş yapmış! Yıllar sonra anlattı: Cenaze için hazırlanan vefat etmiş kişilere makyaj yapıyordum

Muhteşem Yüzyıl dizisindeki rolüyle ünlenen Meryem Uzerli, oyuncu olmadan önce Almanya'da geçimini sağlamak için pek çok sektörde çalıştığını açıklamıştı. Ölülere makyaj da yaptı, lösemili çocuklara destek de verdi.

Magazin 05-09-2024 16:51

İtalya Kültür Bakanı sevgilisini danışman yapmaya çalıştı, ortaya çıkınca özür dileyip istifa etti

İtalya Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano, olayların ortaya çıkmasının ardından sevgilisini bakanlık danışmanı yapmaya çalıştığını itiraf etti. Bakan'ın sevgilisi sosyal medyada influencerlık yapıyor. İnfluencerın elinde ise hükümeti sarsacak nitelikte kayıtların olabileceği iddia ediliyor. Bakan olaylar ortaya çıktıktan sonra istifa ettiği ancak Başbakan'ın istifasını kabul etmediğini iddia etti.

Haber 05-09-2024 15:10

İki itfaiye personeli Tiktok'ta viral olan sevgili akımını yaptı, ortaya komik görüntüler çıktı

Sosyal medyada viral olan çift akımını denemek isteyen itfaiye personellerinin eğlenceli anları sosyal medyada büyük etki yarattı. ‘Yağmur akımı’nı deneyen itfaiye personelinin eğlenceli anlarını paylaştığı videonun altına yorum yağdı.

Trend 05-09-2024 13:04

Yükseköğretim Kurulu'ndan diploma sahteciliği konusunda yazılı açıklama geldi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yer alan "diploma sahteciliği" konusuna ilişkin yazılı açıklama yaptı. Ayrıca diploma ve denklik sahteciliklerine ilişkin her türlü iddia ve ihbarların titizlikle incelendiğini ve gerekli görülen durumlarda bunun adli ve idari mercilere bildirildiğini belirtti.

Haber 05-09-2024 11:53

372 gün su altında kalan telefonu bulup açtı, sahibi bile telefonun onun olduğuna inanamadı

Salih Yavuz, Adana'da ailesiyle birlikte pikniğe gitti. Kanyonda yüzen Yavuz, suyun dibinde bir cep telefonu buldu. Telefoncu olan Yavuz, cihazı çalıştırmayı başardı. Telefonun sahibine ulaştı ancak cihazın sahibi bile duruma inanamadı. Telefonun sahibi tam 372 gün sonra telefonuna kavuştu.

Haber 05-09-2024 11:26

Önce kaçmaya çalıştı, yakalanınca polis memurlarıyla beraber attığı uyuşturucuyu aradı

Aksaray’da polisin durdurduğu otomobilden inip yaya olarak kaçan şüpheli K.E. (32) kısa süren kovalamacanın ardından yakalandı. Şüpheli yakalandı, kaçarken uyuşturucuyu nereye attığını soran polise, “Bir içimlik onu bile zehir ediyorsunuz bana, attım diyorum ya abi” diye sitem etti. Şahıs, olayın ardından attığı uyuşturucuyu polis memurları ile birlikte aradı.

Haber 05-09-2024 10:11