Ezgi Sivritepe

Ezgi Sivritepe

@ezgi-sivritepe
Mynet İçerik Editörü

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş duyurdu: Aile ve Gençlik Fonu başvurularına bir il daha dahil oldu! e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilir

Evliliğe adım atacak gençler için ekonomik koşullar zorluk çıkartırken Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı duruma el attı. Aile ve Gençlik Fonu ile evlenecek gençlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteğini kapsayan fona bir yeni il daha eklendi. Peki bu fona başvurmak için hangi şartlar gerekiyor? Başvuru için yaş sınırı var mı? İşte detaylar...

Finans 17-09-2024 16:20

Fiyatlar artmazsa anaç hayvanlar kesilecek... Üretici memnun değil! “Çiğ süt fiyatı 18 lira olmalı”

Ulusal Süt Konseyi çiğ sütün fiyatını 14 lira 65 kuruş olarak tavsiye etmesi ile ilgili Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin açıklama yaptı. Keskin, tavsiye edilen fiyatın yetersiz olduğunu belirterek yüzde 23 zam talebinde bulunarak çiğ sütün fiyatının 18 lira olmasını istedi. Ayrıca Keskin, fiyat artırılmazsa anaç hayvanlarını kesime gönderme riskinin olduğunu da belirtti.

Finans 17-09-2024 15:46

Süper meyve olarak biliniyor... Her derde deva! Tanıtmak için 350 lira yerine 200 liradan satışa sunuldu... İç Anadolu'da sadece o üretiyor

Kırıkkale'de ilk kez yetiştirilen ve dünyada "süper meyve" olarak bilinen aronya meyvesi 200 liradan satışı başladı. Tıbbi bitkiler sınıfında yer alan bu meyve hem taze tüketim de hem de ilaç sanayisinde kullanılabiliyor. İlk hasatta 7 ton ürün elde ettiklerini belirten üretici, diyabet ve kanser hastalarının bu meyveye ilgi gösterdiğine ifade etti.

Finans 17-09-2024 15:21

Koop-İş Sendikası'dan LGS ve YKS'ye hazırlanan öğrencilere destek... Eğitimde fırsat eşitliği için büyük adım

TÜRK-İŞ'e bağlı Koop-İş Sendikası, dijital eğitim platformu olan bir site ile anlaşarak üyelerinin çocuklarına LGS ve YKS eğitimi vermeye başladı. Ücretsiz olarak çocukları sınava hazırladıkları bu sistemde Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, "En iyi yatırım, eğitim yapılan yatırımdır" diyerek bu desteğe devam edileceğini ifade etti.

Finans 17-09-2024 13:12

‘540’lık kıyma pahalı değil mi?’ Bakan Yumaklı’nın bu soruya verdiği yanıt gündem yarattı: ‘Göreceli bir kavram…’

Emekli maaşlarının 12 bin 500 TL olduğu bir dönemde Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’nın ‘540 TL kıyma için pahalı değil mi?’ sorusuna verdiği yanıt dikkat çekti. Yumaklı, kıyma fiyatları ile ilgili soruya verdiği yanıtta “Pahalı şöyle bir kavram, gelirlerin de arttığı bir durumla, ikisini göreceli olarak koymak lazım” dedi. Bakan Yumaklı’nın bu sözleri sosyal medyada da gündem yarattı.

Finans 17-09-2024 12:56

EYT'lilerin süresi doldu! Türkiye tarihinin en yüksek oranı... Emeklilik dilekçeleri adeta sırada! Uzman'da 2024 yılını işaret edince...

2024 yılının son çeyreğine girmişken emekli olma adayları dilekçelerini ne zaman vermeleri gerektiğini düşünüyor. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş 2025'te emekli olan birine 2024 yılına oranla yüzde 30 daha az aylık bağlanacağını belirtti. Ayrıca, EYT'lilerin sigorta süresi dolunca 2024 yılında emekli olanların sayısı 2023 yılını neredeyse geçmiş duruma geldi.

Finans 17-09-2024 12:35

Oba Makarna yangından sonra KAP'a açıklamada bulundu... Pay geri alım programı açıklandı!

Geçtiğimiz günlerde Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Sakarya'da bulunan fabrikasında yangın çıkmıştı. Oba Makarna yangından sonra Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, 400 milyon liralık pay geri alım programı başlatıldığı belirtildi.

Finans 17-09-2024 11:56

Gram altın fiyatları için kritik günler... İslam Memiş Elden çıkarmayın dedi: Yeni rekor için tarih de verdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu hafta için ve eylül ayına ilişkin piyasalarda yaşanacak hareketlilikleri değerlendirdi. Memiş, altın yatırımcısına seslenerek gram altında yaşanacak yeni rekor için tarih verdi. Memiş, "Siz elinizdeki altınları kesinlikle çıkış yapmayınız" diyerek dikkat çekici bir açıklamada bulundu.

Finans 17-09-2024 11:35

2016 yılından önce ehliyet alanlar dikkat! Yeni dönem başlıyor... Sürücü belgesini yenilemeyenlere cezası var!

İçişleri Bakanlığı eski tip sürücü belgesi olanlar için 2022 yılında bitmesi gereken süreyi 2024 yılının sonuna kadar uzatmıştı. Ehliyetini yenilemeyen vatandaşlar nereden yenileme yapılacağını araştırmaya başladı. Peki ehliyet nereden yenilenir? Nasıl başvuru yapılır? Ehliyet yenileme ücretleri ne kadar? Ehliyet yenilenmediğinde cezası ne kadar? Ehliyet yenilemek için ne gerekiyor? İşte detaylar...

Finans 17-09-2024 10:26

Zam üstüne zam olunca vatandaş tepki gösterdi... Operatör fiyatları aldı başını gidiyor! Yüzde 300'e varan fiyat artışları...

İletişim artık ihtiyaç maddelerinin ilk sıralarında yer almaya başlamışken operatörlerin yüksek fiyatla hizmet vermesi vatandaşların şikayet etmesine sebep oldu. Taahhüt süresi dolduktan sonra paket yenilemek isteyen vatandaşların gördükleri zam oranları sosyal medyada #OperatörSoygunu hashtagi ile tepki göstermesine sebep oldu.

Finans 17-09-2024 09:26

Mesleğinin yok olmasından endişeli... İşleri arttı ama ustası kalmadı! Herkes üniversite mezunu olmak istiyor

Samsun'un İlkadım ilçesinde 40 yıldır terzilik yapan vatandaş, artık çırak ve kalfanın olmamasından dolayı mesleğinin geldiğini noktadan endişeli olduğunu dile getirdi. Birçok geleneksel mesleğin unutulmaya yaklaştığını aktaran terzi, mesleğinin ölme ihtimalinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Finans 16-09-2024 17:25

Özgür Demirtaş yurt dışında kullandı... Türkiye'de olmamasından dert yandı: İçler acısı bir durum

UBER'e geçtiğimiz yıllarda kısıtlama konulmuş ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) bağlı faaliyet gösteren Erişim Sağlayıcıları Birliği (ESB) tarafından kaldırılmıştı. Kullanılan uygulama ise UberTaksi olarak hizmete açılmıştı. Akademisyen Özgür Demirtaş, yurt dışında kullandığı UBER'in Türkiye'de olmamasından dert yandı.

Finans 16-09-2024 16:45

Özel izin aldı: Fidanlarını dikmeden Ankaralı bir şirketle anlaştı... Bu kadar kıymetli olduğunu bilmiyorduk

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın teşvikiyle Kastamonu'da çiftçilik yapan Kenan Erkan Çevikoğlu arazisine böğürtlen dikti. İki yılda 15 ton hasat alan Çevikoğlu, bu yıl 40 dekarlık alana böğürtlen dikerek 80 ton ürün beklemeye başladı.

Finans 16-09-2024 16:17

Rekabet Kurumu sinema sektöründeki 2 dev şirkete soruşturma açtı!

Rekabet Kurumu sinema gösterimi sektöründe bulunan iki şirket hakkında rekabet soruşturması açtı. Kurum'un yaptığı açıklamaya göre, pazardaki hakim durumlarını kötüye kullandıklarına dair Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği iddiasıyla yürütülen ön araştırma karara bağlandı.

Finans 16-09-2024 15:31

Kritik haftaya girildi... Fed'in faiz kararını açıklamasına sayılı gün kaldı! Gözler altında yaşanacak hareketlilikte

Haftaya yükselişle başlayan altın için önemli bir dönemece girilmiş durumda. Rekorunu sürekli tazeleyen altın için 18 Eylül'de Fed'in açıklayacağı faiz kararı önemli bir noktada durmaya devam ediyor. Fed'in faiz indirimine kesin gideceği gözüyle bakılırken altında yaşanacak hareketlilikler ise merak konusu. Prof. Dr. Hüseyin Selimler, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Finans 16-09-2024 15:07

Emekliler dört gözle ocakta gelecek zammı bekliyor... Emekli aylığı için 4 formül masada!

Emekli aylığını belirleyecek enflasyon verilerinden ikisini açıklayan TÜİK sonrası ocak ayında zam bekleyen emekliler tahminleri merak etmeye başladı. Yeni yılla birilikte emekli zammı için masada 4 formül var. Peki emekli aylıkları ne kadar olacak? İşte cevabı...

Finans 16-09-2024 13:25

Canlı yayında artan vergiler için Bakan Şimşek'e seslendi... Asgari ücret için açtı ağzını yumdu gözünü! Ozan Bingöl: Enflasyonla mücadele etmek istiyorsanız...

IMF ve Fitch gibi uluslararası kuruluşların asgari ücrete ılımlı artış yapılmasına dair açıklamalarını Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl eleştirdi. Bingöl, canlı yayında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e seslenerek, "Asgari ücreti ne kadar artırıyorsa, vergiyi de yalnızca o kadar artırsın" şeklinde konuştu.

Finans 16-09-2024 12:30

Japonya Türkiye için vize kararı aldı' iddialarına yalanlama geldi... Vizesiz sistem devam ediyor!

Japonya'nın Türkiye'ye vize zorunluluğu getirdiğine dair yayılan iddialara ilişkin açıklama geldi. Japonya İstanbul Başkonsolosluğu'nun yaptığı açıklamada böyle bir şeyin olmadığı ifade edildi.

Finans 16-09-2024 11:28

TÜİK açıkladı: Tarım ÜFE ağustosta aylık bazda yüzde 1,56 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 ağustos ayına ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) verilerini yayınladı. TÜİK'in verilerine göre, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 1,56 azalırken, geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 32,1 arttı.

Finans 16-09-2024 10:46

Başkan Avdagiç 12 madde sıraladı... Tazminat davalarından 2025 emekli aylığına kadar! 'Günlük asgari ücretin yüzde 50’sinin altına düşmemeli'

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın konuk olduğu İTO Eylül ayı meclis toplantısında iş hayatına dair beklentilerini sıraladı.

Finans 16-09-2024 10:28

Milyonlarca çalışan bu haberi bekliyor... Asgari ücret için konuşulmaya başlandı! İşte OVP sonrası masadaki rakam

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Orta Vadeli Programı (OVP) açıklamıştı. Yılmaz, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 33'ten revize ederek yüzde 41,5 olabileceğini söylemişti. Asgari ücretli ise yıl sonu enflasyon beklentisine göre ocak ayı zammını merak etmeye başladı. Peki asgari ücret zam oranı ne olacak? Refah payı gündemde mi? İşte cevabı...

Finans 16-09-2024 09:25

Bakan Göktaş duyurdu... 19 Eylül Gaziler Haftası'nda atama var! 18 Eylül'de yüzlerce şehit yakını atanacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 19 Eylül Gaziler haftası nedeniyle Ankara'da 60 gaziyi ziyaret etti. Bakan Göktaş, 18 Eylül'de 729 şehit yakınını kamuya atayacaklarını da burada duyurdu.

Finans 15-09-2024 18:03

TCMB likiditeyi azaltmaya çalışıyor... Piyasada artış devam ediyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), piyasadaki fazladan likiditiye müdahala etmeye çalışırken sistemdeki likidite durumunda da dalgalı seyir izleniyor. Buna göre, . 13 Eylül itibarıyla sistemde likidite fazlası 139,6 milyar TL olarak kaydedildi.

Finans 15-09-2024 17:21

Gıda fiyatları düşüş hız kazanabilir! Uzman isim sebebini açıkladı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) küresel gıda fiyat endeksi raporunu yayınladı. Rapora göre, dünya çapında enflasyonla mücadelede sona yaklaşılırken azalan enerji maliyetlerinin gıda fiyatlarındaki düşüşü hızlandırabileceği ifade ediliyor. Ayrıca, gıda fiyatları yıllık bazda yüzde 1,1 azaldı.

Finans 15-09-2024 16:36

Hazine yarın 2 tahvil ihalesi düzenleyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın 2 devlet tahvili ihalesi gerçekleştirecek.

Finans 15-09-2024 16:04

2 milyon TL'nin aylık getirisi belli oldu! Mevduat faiz oranları güncellendi

Bankalar mevduat faiz oranlarını güncelledi. Peki 2 milyon TL'nin 32 günlük getirisi ne kadar? Hangi banka ne kadarlık bir faiz oranı veriyor? İşte detaylar...

Finans 15-09-2024 15:42

Ozan Bingöl hesapladı! 1 paket sigaranın neredeyse tamamı vergi...

Sigara ve tütün ürünleri için ÖTV oranları ile maktu vergi tutarları yeniden belirlendi. Buna göre, sigara üzerindeki nispi özel tüketim vergisi oranı yüzde 57'den yüzde 53,5'e indirildi. Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl ise yapılan bu düzenleme ile sigaradaki vergi oranını hesapladı.

Finans 15-09-2024 14:01

Demiryollarıyla 8 ayda 177 milyon yolcu taşındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlığa bağlı kent içi raylı sistemler, yüksek hızlı tren, ana hat ve bölgesel trenleri 8 ayda 177 milyon yolcunun kullandığını bildirdi.

Finans 15-09-2024 13:26

Çiftçiler dertli... Hasat başladı ama 1000 liralık yevmiye ile işçi yok! Üretimi bitirmeyi düşünüyorlar

Eylül ayına girilmesiyle beraber çiftçilerin hasat heyecanı da başladı. Kuru soğan, patates ve domates gibi ürünlerin hasadının başladığı bu dönemde kuraklığın baş göstermesi ve tarlada çalışacak işçinin bulunamaması nedeniyle üretici zor durumda kalmaya devam ediyor.

Finans 15-09-2024 12:46

Türk inşaat şirketleri Dünya'da ikinci

İnşaat sektörünün önemli dergilerinden Engineering News Record'un (ENR) yaptığı 'ENR En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitlik Firması Listesi' yayınlandı. Buna göre, Türkiye'den 43 firma yer aldı. Firma sayısına göre Çin'in ardından ikinci sırada yer alan Türk şirketlerinin 2023 geliri 18,5 milyar dolar oldu. Gelir bakımından ise Türk şirketleri sekizinci sırada yer aldı

Finans 15-09-2024 12:01

Resmi Gazete'de yayımlandı: 2025 yılında yeni proje yok!

Türkiye tasarruf için yeni adımlar atmaya devam ediyor.2025-2027 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları Genelgesi, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan genelgede 2024-2028 döneminde On İkinci Kalkınma Planı'nın uygulandığı belirtildi.

Finans 15-09-2024 11:25

İşte herkesin beklediği o sistem başladı! Emlak sektörüne yeni bir soluk geldi... Artık bunları e-Devlet üzerinden yapmanız şart oldu

Ticaret Bakanlığı'nın tüketiciyi korumak için uygulamaya koyduğu Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) bugün itibarıyla başladı. Emlak sektörüne yeni bir soluk getirecek bu sistem 1 Ocak itibarıyla tamamen başlayacak. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, hayata geçirilen bu sistem için X üzerinden açıklamada bulundu. Peki bu sistemin ayrıntıları neler? Konutunu ilana vermek isteyen vatandaşların ne yapması gerekiyor? İşte ayrıntılar...

Finans 15-09-2024 10:58

Altın için öyle açıklamalar yaptı ki... Bugünlere eze eze geldi... Artık film koptu! İslam Memiş bile bunu tahmin etmiyordu

Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararını açıklamasına sayılı günler kaldı. Fed'in faiz kararı öncesi ise altının nasıl etkileneceği ise merak konusu olmaya devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 18 Eylül'de açıklanacak olan Fed'in faiz kararı öncesi altın fiyatlarında yaşanacak olan hareketliliklerden bahsetti. Memiş, "film koptu" değerlendirmesinde bulundu.

Finans 15-09-2024 10:29

Kritik haftaya giriyoruz... Bu yıl altın yılı olacak! Yatırımcıların yüzünü güldürmeye devam ediyor

Piyasadaki fiyat dalgalanmalarına rağmen altın uzun vadede yatırımcısına sağladığı yüksek getiri ve istikrarlı seyir ile güvenli liman olmaya devam ediyor. Art arda kırdığı rekorları ile takip edilen altının önümüzdeki dönemde nasıl bir döngü izleyeceği ise merak konusu.

Finans 15-09-2024 09:30

Milyonları ilgilendiriyor! 14 Eylül tarihinde hizmet vermeyecek

e-Devlet 14 Eylül Cumartesi günü bakım ve güncelleme çalışmaları nedeniyle dört saat boyunca kullanıma kapalı olacağını duyurdu.

Finans 13-09-2024 17:44

ABD'de tüketici güveninde pozitif atmosfer

ABD'de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi dört ayın en yüksek seviyesine çıkarken, bir yıllık enflasyon beklentileri de Aralık 2020'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Finans 13-09-2024 17:32

Kritik güne az kaldı... Reuters ve AA Finans anket yaptı! Merkez'in faiz kararı için tahminler merak konusu oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), son 5 aydır politika faizini sabit tutuyor. Eylül ayında Amerika Merkez Bankası'nın (Fed), politika faizinde indirim yapacağına dair beklenti ve ekonomi uzmanlarının Merkez için faiz indirimi tahminleri doğrultusunda 2024 Eylül ayı için verilecek karar merak konusu oldu. İşte faiz kararı açıklanmadan önce Reuters ve AA Finans'ın yaptığı anketler...

Finans 13-09-2024 17:07

Tüketiciyi üzen haber... Sezonluk indirim bitti! Markette fiyatlar değişiyor... Yumurtanın tanesi 4 TL kolisi 120 TL oldu

Yaz aylarında tüketimi azalınca fiyatı düşen yumurtanın sezonluk indirimi bitti. Eski fiyatına geri dönen yumurta tüketiciyi üzmeye başladı. Son zam ile birlikte kafes yetiştiriciliğiyle üretilen çiftlik yumurtasının tanesi 4 TL'ye çıkarken, 30'lu koliler ise 120-125 TL aralığında satılmaya başladı.

Finans 13-09-2024 16:38

Gökten ceza yağdı... Tüketici korunmaya devam ediyor! Son iki yılda kesilen ceza dolandırıcıları korkuttu

Sahte yetkili servisler nedeniyle vatandaşlar zor durumda kalıyorken Ticaret Bakanlığı olaya el attı. Bakanlığın açıklamasına göre, sahte yetkili servislere son iki yıl içinde toplamda 18 milyon lira para cezası uygulandı.

Finans 13-09-2024 15:57

Bunu es geçmeyin: Erken yaştan emeklilik mümkün... SGK Uzmanı açıkladı! Kadınlar 46 erkekler 48 yaşında emekli olabilir

Kademeli emeklilik bekleyen vatandaşlar için SGK Uzmanı Özgür Erdursun, detayları paylaştı. Erdursun, kadınların 46 yaşında erkeklerinde 48 yaşında emekli olabileceğini ileri sürdü. Peki Erdursun'un bu iddiası kimler için geçerli? İşte detaylar...

Finans 13-09-2024 15:21

Rusya politika faizini yükseltti

Rusya Merkez Bankası, beklentilerin aksine politika faizini 100 baz puan artışla yüzde 19'a çıkararak, daha fazla sıkılaştırma sinyali verdi.

Finans 13-09-2024 15:10

Geçici gelir ve kurum vergi beyannameleri için bugün son gün

Bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin bugün gün sonuna kadar verilmesi gerekiyor. Geçen yıl sonu itibarıyla cirosu 50 milyon liranın altındaki işletmelerin 2024 yılı ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde enflasyon muhasebesi yapmalarına gerek bulunmuyor.

Finans 13-09-2024 14:56

İhtiyaç kredisinde faiz oranları düştü... İşte 100 bin liranın geri ödemesi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık para ve banka istatistiklerini yayımladı. Merkez'in verisine göre, 6 Eylül haftasında, 1-3 ay vadeli ortalama bileşik TL mevduat faizi yüzde 59,3'e geriledi. Peki en düşük faizle ihtiyaç kredisi veren bankalar ve 100 bin liranın geri ödemesi ne kadar oldu? İşte detaylar...

Finans 13-09-2024 13:17

Spor İstanbul'a yüzde 500'e varan zam geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Eylül ayı toplantısını dün gerçekleştirdi. İBB Gençlik Hizmetler Müdürlüğü Spor Tesisleri’nde 200’den fazla hizmete yüzde 50’den yüzde 500’e varan oranda zam yapıldı.

Finans 13-09-2024 12:42

EİDS için son iki gün! Emlakçılar sistemden memnun... Emlakta yapılan yeni düzenleme ile neler değişiyor?

Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'nin (EİDS) 15 Eylül tarihinde uygulamaya konulacağı için emlakçılar hazırlıklarına devam ediyor. Vatandaşları sahte ilanlardan koruyacak bu sistem için 20 bin emlakçı gerekli hazırlıklar için başvurdu. Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verdi.

Finans 13-09-2024 12:03