Su, yaşam döngüsünün en temel parçalarından biri. Uzmanlar birçok hastalığın yeterli su tüketilmemesi sonucu ortaya çıktığını belirtiyor. Günlük tüketilmesi gereken su miktarının altında kalındığında vücutta cilt kuruluğundan böbrek taşı riskine, kabızlıktan yorgunluğa kadar olumsuz durumlar meydana gelebiliyor.
Devamını OkuHızlıca bir şeyler atıştırmak istediğimizde elimizin ilk gittiği seçenek çoğu zaman tavuk döner oluyor. Bunun en büyük sebebi tavuk dönerin hem uygun fiyatlı olması hem de lezzetiyle iştah kabartması. Peki ama bu lezzetli seçenek insan sağlığı için ne kadar faydalı? diye soracak olursanız yanıtı pek hoşunuza gitmeyebilir. Son günlerde gündemden düşmeyen 'tavuk döner zehirlenmesi'ni yakından inceleyelim.
Devamını OkuBahar aylarının gelişiyle birlikte bir yandan doğa canlanırken, bir yandan da alerjik hastalıklar artış göstermeye başlıyor. İlkbahar mevsiminde artan polenler solunum yolu rahatsızlıklarını tetikliyor. Baharın gizli tehlikesi polenler özellikle astım ve alerji hastaları için büyük bir risk.
Devamını OkuGeçtiğimiz aylarda hastanelerin acil servisleri salgın hastalıklar nedeniyle adeta dolup taşıyordu. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre influenza enfeksiyonuyla beraber zatürre (pnömoni) vakaları daha sık görülmeye başlamıştı. Özellikle mevsim geçişlerinde daha dikkatli olmamız gereken gribal enfeksiyonlardan korunmak için önlem almak şart. Bu dönemlerde bağışıklık güçlendirici ve bol vitaminli besinler tüketerek hastalıklardan korunabilirsiniz.
Devamını OkuJose Mourinho’nun Fenerbahçesi bu seneye hem lig hem de Avrupa’da mutlak başarı hedefiyle başladı. Sezonun başında takım olmakta zorlanan Fenerbahçe özellikle ligin ikinci devresinde birlikte hareket edip sonuca gitmeyi başardı. Galatasaray maçındaki beraberliğe Rangers’a elenmek ve Samsunspor maçındaki sürpriz puan kaybı eklenince camia hareketlendi.
Devamını OkuKadın bedeni her ay sessizce bir döngüden geçer. Kadının doğası gereği biyolojik olarak oldukça doğal olan adet döngüsü ne yazık ki toplumda zaman zaman fısıldanarak konuşulan bir konu haline gelmiştir.
Devamını OkuArtık herkesin elinde bir dijital ürün var. Akıllı telefondan tablete, laptoptan akıllı saate kadar... Üstelik telefon kullanım yaşı da bir hayli düştü. Her geçen gün daha fazla zaman geçirdiğimiz bu dijital dünyada, ekran başında geçirilen sürenin bize olan olumsuz etkisi azımsanamayacak kadar büyük.
Devamını OkuHer sene olduğu gibi bu sene de havalar soğumaya başlar başlamaz çevreden "Bu yıl herkes hasta!" şikayetleri duyar olduk. Bahar mevsimi geldi, kış bitti ama hastalıkların baş sebebi virüsler her zaman var olmaya devam ediyor. Bu durumda bağışıklık sistemini her daim güçlü tutmak hastalıklardan korunmak için en büyük silahınız olacak bizden söylemesi!
Devamını OkuBirçoğumuz zaman zaman kendimizi halsiz ve yorgun hissederiz. Hatta bazen de içten içe iltihaplı bir vücutla baş etmeye çalışıyor gibi oluruz. Aslında bu durum çoğu zaman kronik inflamasyonun bir işaretidir. Bu durumla baş ederken illa ilaçlara sarılmanıza gerek yoktur. Mutfaktaki bazı besinler imdadınıza koşabilir. İşte vücudu iltihaptan koruyan ve doğal yollarla destekleyen gıdalar...
Devamını OkuDünya çapında milyonlarca insanı etkileyen sessiz hastalık: uyku apnesi… Her ne kadar çok sayıda insanı etkilese de çoğu zaman göz ardı edilen sağlık sorunlarından biri. Kişi uyku halindeyken solunum yolunun durmasıyla ortaya çıkan bu durum yalnızca uyku kalitesini etkilemekle kalmıyor ciddi sorunlara da yol açıyor. Gelin uyku apnesi hastalığını yakından inceleyelim.
Devamını OkuVitamin takviyeleri sağlıklı yaşam tarzını benimseyen kişilerin başlıca tercihlerinden biri. Vitamin takviyelerinin bilinçsiz kullanımı sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Peki, vitamin takviyeleri gerçekten gerekli mi, kimler kullanmalı/kullanmamalı? İşte takviyeler hakkında doğru bilinen yanlışlar...
Devamını OkuSağlık çoğu zaman konuşulmayanı konuşmakla başlar. Özellikle erkek sağlığı konusunda bazı meseleler uzun yıllar saklanır. Prostat hastalıkları tam da bu noktada ortaya çıkar. Prostat, erkeklerin yaşam kalitesini ciddi şekilde etkiliyor.
Devamını OkuDünyada ve ülkemizde her 8 kadında bir görüldüğü bilinen meme kanseri nadir olsa da erkeklerde de görülebiliyor. Uzmanlar meme kanseri farkındalığı ve erken teşhisin önemini sık sık vurguluyor.
Devamını OkuSağlığımız yediklerimizden geçiyor. Hayatın koşuşturması içindeyken çoğu zaman ne yediğimizi önemsemiyoruz. Sabahları poğaça veya simitle geçiştirilen kahvaltılar gün içinde tüketilen fast foodlar ve akşam yemeklerinde karbonhidrat dolu yemekler. Sağlıklı beslenmek sanıldığı kadar zor değil. Tek yapmanız gereken dengeyi korumak.
Devamını OkuSağlığın en büyük anahtarlarından biri: düzenli egzersiz... Egzersiz yapmanın en kolay ve masrafsız seçeneği de yürüyüş yapmak. Çoğu uzman tarafından yıllardır tavsiye edilen 'Günde 10 bin adım atın' önerisi bazen kafa karıştırabiliyor. Bu kadar çok adım atmak insan sağlığı için faydalı mı, yoksa yarardan çok zarara mı neden oluyor? Bu soru son dönemlerin tartışma konusu oldu.
Devamını OkuÇağımızın kötü hastalığı kanser hem ülkemizde hem de dünyada ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alıyor. En yaygın görülen kanser türlerinden biri de bağırsak kanseri olarak da bilinen kolon kanseri. Tehlikeli kanser türü kolon kanserinden korunmak için bilmeniz gereken önemli maddeler yazımızda…
Devamını OkuCopyright © MYNET A.Ş. Telif Hakları MYNET A.Ş.'ye Aittir.