YURTHABER

Çankırı
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Proje ve İş Fikri Yarışması

Çankırı Karatekin Üniversitesi Kariyer Yönlendirme Topluluğunca düzenlenen yarışmaya katılan 16 grup, uzmanların yardımıyla fikirlerini geliştirip jürinin beğenisine sunacak - Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı: - "Sanal zekayı yapanlar, onu kullananlar, geliştirenler, yayanlar, dolayısıyla bu yeni dönem, dijital uygarlık dediğimiz dönem, imkanları ve riskleriyle geliyor"

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, "Sanal zekayı yapanlar, onu kullananlar, geliştirenler, yayanlar, dolayısıyla bu yeni dönem, dijital uygarlık dediğimiz dönem, imkanları ve riskleriyle geliyor." dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Kariyer Yönlendirme Topluluğunca düzenlenen "Girişimcilik Ekosistemi ve StartUp Proje ve İş Fikri Yarışması" başladı.

Uluyazı Kampüsü Spor Salonu'nda düzenlenen ve üç gün sürecek yarışmaya farklı üniversite ile liselerden 16 grup katılıyor.

Grup üyeleri, alanında isim yapmış girişimcilerin desteğiyle fikir aşamasındaki projelerini geliştirerek jürinin beğenisine sunacak.

Rektör Prof. Dr. Ayrancı, programın açılışında yaptığı konuşmada, araştırmacı ve girişimci olmanın önemine değindi.

Dünyada üç tür üniversite bulunduğunu belirten Ayrancı, "Birinci tür, aktarıcı üniversitedir. Bilgileri sadece aktarmayla yetinmiştir. İkinci tür üniversite, araştırma üniversitesidir. Hem bilgiyi aktarır hem de araştırmalarına devam eder. Üçüncü tür üniversite ise bilgiyi aktaran, araştıran, aynı zamanda girişimci olan üniversitedir." ifadelerini kullandı.

Yeni bir dünya kurularak dijital uygarlıktan bahsedildiğini anlatan Ayrancı, şunları belirtti:

"Yapay zekadan, nesnelerin internetinden ve 'Sanayi 4.0'dan bahsediliyor. İnsanlar, 'Acaba bu sanal zeka insanları bir kenara atıp bütün hakimiyeti eline mi geçirecek?' diye endişe duyuyor. Biz buna, 'Hayır, sanal zeka kimseyi ele geçirmeyecek.' diye cevap veriyoruz. Sanal zekayı kullananlar herkesi ele geçirecek. Sanal zekayı yapanlar, onu kullananlar, geliştirenler, yayanlar, dolayısıyla bu yeni dönem, dijital uygarlık dediğimiz dönem, imkanları ve riskleriyle geliyor."

Çankırı Karatekin Üniversitesi Kariyer Yönlendirme Topluluğu Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Selma Karabaş da Bu süreçte yeni dostluklar kurduklarını dile getiren Karabaş, "Bizler bu fikri hayata geçirme kararı aldığımızda bunu, yalnızca Çankırı Karatekin Üniversitesi meselesi değil, aynı zamanda bir Anadolu şehri olan Çankırı meselesi olarak benimsedik." dedi.

Konuşmaların ardından dijital pazarlama uzmanı Yılmaz Bozan, katılımcılara sunum gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler