YURTHABER

Erzurum
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Projelerini sergilediler

Erzurum’da proje tabanlı eğitim veren Özel Bilge Koleji öğrencilerinin yıl boyunca oluşturdukları projeler, MNG AVM’de yapılan özel sergi sayesinde bilim meraklılarıyla buluştu.Kurulduğu günden bu yana TÜBİTAK tarafından düzenlenen proje yarışmalarında Erzurum’u başarıyla temsil eden ve öğrencilerini bilimsel eğitim geleneğine uygun olarak yetiştiren Özel Bilge Koleji, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde de bu geleneğini sürdürdü.TÜBİTAK Liselerarası Proje Yarışmasına 53, Ortaokullar arası Proje Yarışmasına 23 proje ile katılan, altı proje ile Erzurum Finallerine, bir proje ile de Türkiye Finallerine davet edilen Özel Bilge Koleji, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde böylesi bir başarı gösteren tek özel okul olma başarısını gösterdi.Özel Bilge Koleji öğrencileri tarafından hazırlanan 76 projenin sergisi Erzurum MNG AVM’de yapıldı.Protokol, öğrenciler, veliler ve bilim meraklılarının katılımıyla gerçekleşen sergi büyük beğeni topladı.Açılışta bir konuşma yapan Özel Bilge Koleji Kurucu Müdürü Abdullah Samancı, "2018- 2019 bilim projelerimizi sergiliyoruz.

Erzurum’da proje tabanlı eğitim veren Özel Bilge Koleji öğrencilerinin yıl boyunca oluşturdukları projeler, MNG AVM’de yapılan özel sergi sayesinde bilim meraklılarıyla buluştu.
Kurulduğu günden bu yana TÜBİTAK tarafından düzenlenen proje yarışmalarında Erzurum’u başarıyla temsil eden ve öğrencilerini bilimsel eğitim geleneğine uygun olarak yetiştiren Özel Bilge Koleji, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde de bu geleneğini sürdürdü.
TÜBİTAK Liselerarası Proje Yarışmasına 53, Ortaokullar arası Proje Yarışmasına 23 proje ile katılan, altı proje ile Erzurum Finallerine, bir proje ile de Türkiye Finallerine davet edilen Özel Bilge Koleji, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde böylesi bir başarı gösteren tek özel okul olma başarısını gösterdi.
Özel Bilge Koleji öğrencileri tarafından hazırlanan 76 projenin sergisi Erzurum MNG AVM’de yapıldı.
Protokol, öğrenciler, veliler ve bilim meraklılarının katılımıyla gerçekleşen sergi büyük beğeni topladı.
Açılışta bir konuşma yapan Özel Bilge Koleji Kurucu Müdürü Abdullah Samancı, "2018- 2019 bilim projelerimizi sergiliyoruz. Hazırladığımız projeler TUBİTAK’a sunuldu ve 6 tanesi bölge sergisinde sergilenme hakkı kazandı. Bir projemiz bölge 1.si oldu. Türkiye finallerinde Erzurum’umuzu temsil etti. Özel Bilge Koleji, bu ülkenin geleceğini bilimsel üretimle olacağının farkında olan ve buna göre eğitim programlarını oluşturan bir okul, onun için öğrencilerimizi eğitim sisteminin temeline alarak bir felsefe ediniyoruz. Çocuklarımızı bilime, bilimsel çalışmalara, TÜBİTAK çalışmalarına yönlendiriyoruz” dedi.
Öğrencilerin bu konuda ciddi başarılara sahip olduğunu, yoğun çalışmalarından dolayı öğrencilerini tebrik ettiğini dile getiren Samancı, “53 tane lisede, 23 tane orta okulda bilim projeleri hazırlandı. Sergimizde bunlar mevcut. 6 projemizle TÜBİTAK onayını alarak, Bilimsel Eser niteliği taşıyor diye Bölge sergisine davet edildi. Sergide bütün eserlere yer vermemizin sebebi çocukların yıl boyunca yaptıkları çalışmaları göstermek ve emeklerinin karşılığı olarak onlara bir platform hazırlamak. Biz inanıyoruz ki bugün burada minicik fikirle, yarın ülkenin bütün kaderini değiştirecek kocaman fikirler olacak” diyerek “Geleceği inşa edebilen ülkeler proje ve bilimde yarışan ülkeler olacaktır.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Projelerini sergilediler

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler