KADIN

Protez tırnak nasıl yapılır, nasıl çıkar? Protez tırnak ömrü ne kadar?

Kadınlar için her daim bakımlı ve güzel görünmek son derece önemli bir konudur. Cilt bakımından saç bakımına kadar birçok bakıma önem veren kadınlar, güzel ve şık bir tırnak görünümü elde etmek için de pek çok uygulamadan faydalanmaktadır. Bu uygulamalardan biri de protez tırnak denilen ve tırnakların daha dikkat çekici görünmesini sağlayan uygulamadır. Peki, protez tırnak nasıl yapılır, nasıl çıkar ve ömrü ne kadardır?

Protez tırnak nasıl yapılır, nasıl çıkar? Protez tırnak ömrü ne kadar?

İçindekiler

  • Protez tırnak nedir?
  • Protez tırnak nasıl yapılır?
  • Protez tırnak nasıl çıkar?
  • Protez tırnak ömrü ne kadar?
  • Jel tırnak ve protez tırnak aynı mı?

Günümüzde pek çok kadın gerek cilt gerek saç gerekse vücut bakımına ayrı bir önem vermektedir. Bu bakımlar kadar tırnak bakımı da dış görünüş açısından önem verilmesi gereken konulardan biridir. Tırnakların çabuk kırılması, soyulması veya yıpranması neticesinde ortaya sağlıksız ve kötü görünüm çıkmaktadır. Son dönemlerde birçok kadın tarafından tercih edilen ve protez tırnak denilen işlemlerle birlikte tüm bu sorunların önüne geçilebilmektedir.

Protez tırnak nedir?

Kadınlar için her zaman bakımlı görünmek en önemli konulardan biridir. Tırnak bakımı da bu önemli konular arasında karşımıza çıkmaktadır. Son zamanlarda tırnak bakımı alanında birçok farklı uygulama yapılmaktadır. Bu uygulamalardan biri de çok sayıda kadın tarafından tercih edilen protez tırnaklardır. Kadınların kendi tırnakları üzerine farklı maddeler kullanılarak uygulanan işlem, protez tırnak olarak isimlendirilmektedir. Günümüzde birçok farklı özelliğe sahip protez tırnak çeşidi vardır.

Protez tırnak nasıl yapılır?

Kişilerin isteklerine göre bazı protez tırnaklar uzun olabileceği gibi farklı renkler ve süslemeler eşliğinde de uygulanabilmektedir. Protez tırnak işleminin alanında uzman olan kişiler tarafından yapılması ise oldukça önemli bir konudur. Protez tırnak yapımında izlenilen adımlar ise genel olarak şu şekildedir:

  • Öncelikle tırnakların üzerine korucuyu etkiye sahip bir madde sürülmektedir.
  • Ardından kişinin kendi tırnağının üstüne uç tarafına protez denilen başka bir tırnak yapıştırılır.
  • Bu yapıştırılan tırnağa kişinin isteğine göre törpü yardımıyla şekil verilir.
  • Yapıştırılan tırnağın dışında kalan bölümler ise jel ya da akrilik ile doldurulur.
  • En son aşamada ise tırnağın pürüzsüz görünmesine yönelik işlemler yapılır ve uygulama tamamlanır.

Protez tırnak nasıl çıkar?

Protez tırnaklar diğer takma tırnaklar gibi değildir. Yapım aşaması kolay olduğu gibi çıkartma işlemi de son derece basit olmaktadır. Kişiler bu tırnakları çıkarmak istediğinde çıkartma işleminde kullanılan özel maddeleri kullanabilir veya bu işleme yönelik tasarlanan makineler ile çıkartma işlemini yapabilir. Ancak bu tırnak çıkarma işleminin alanında uzman kişiler tarafından yapılması önemlidir. Bu noktada protez tırnak evde nasıl çıkartılır konusu ele alınabilir. Protez tırnakları evde çıkarmak isteyen kişiler bu çıkarma işlemini uzman kişilere yaptırabilir. Çünkü çıkartma esnasında tırnak zarar görebilir ve bu durum daha büyük sorunları beraberinde getirebilir.

Protez tırnak ömrü ne kadar?

Tırnak bakımı uygulamaları arasında oldukça popüler olan protez tırnak işlemi kendi içerisinde birçok farklı model barındırır. Bu tırnak uygulaması çoğunlukla 2.5 veya 3 saat kadar sürebilmektedir. Bu bağlamda protez tırnak ne kadar dayanır konusu karşımıza çıkabilir. Bu tırnakların dayanıklılık süresi kişilerin tırnak uzama sürecine göre değişebilmektedir. Ancak protez tırnaklar iyi bir bakım yapıldığında 1 veya 1.5 ay kadar kullanılabilmektedir.

Jel tırnak ve protez tırnak aynı mı?

Jel tırnak ile protez tırnak uygulaması isim olarak farklı anlaşılsa da ikisi de aynıdır. Jel tırnak uygulamasında işlem jel ile yapılırken protez tırnak uygulamasındaki amaç ise tırnakları uzatmaktır. Ancak her iki işlemde de yine jel tekniği kullanıldığından gerek görüntü gerekse dayanıklılık açısından aynı kategori içerisinde yer alır.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler