YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"2012'den sonra ülkenin pamuk ve buğday ihtiyacını Şanlıurfa karşılayacak"

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ile sulanabilir alanın artmasına paralel üretim de artıyor. Şanlıurfa Ticaret ve...

"2012'den sonra ülkenin pamuk ve buğday ihtiyacını Şanlıurfa karşılayacak"

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ile sulanabilir alanın artmasına paralel üretim de artıyor. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin, 2012 yılı sonunda Şanlıurfa'da 500 bin hektar alanın sulamaya açılacağını belirtti. Ertekin, 2012 yılı sonrası Şanlıurfa'nın ülkenin bütün pamuk ve buğday üretimini karşılayabilecek kapasitede olacağını vurguladı.
ŞUTSO Başkanlığı, kente sanayiciyi getirmek için kardeş şehir ilan edilen Bursa’ya adeta çıkarma yaptı. ŞUTSO yönetimi, meclis üyeleri ve iş adamlarından oluşan Şanlıurfa heyeti Bursa’da çeşitli inceleme ve gezilerde bulunuyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamları Derneğinin (DOSABSİAD) daveti üzerine Bursa'ya giden Şanlıurfalı işadamları, DOSABSİAD'da Bursalı işadamları ile bir araya geldi.
Bursa Valisi Şahabettin Harput'un da katıldığı görüşmelerde, BUrsalı yatırımcılara Şanlıurfa'da yatırım yapmaları önerildi. Ülke ekonomisindeki yükselişe dikkat çeken Vali Harput, "Avrupa maaş ödeyemezken bizler maaşlara zam yapıyoruz, biz dünyanın en iyisiyiz." dedi. Harput, Şanlıurfa’nın yapılan yatırımlarla GAP’ın merkezi olduğunu ve Bursalı İş adamlarının Urfa’ya yatırım yapmalarını tavsiye etti. Şanlıurfa’nın tarihi geçmişi ve geleceği ile ilgili olarak Bursalı iş adamlarına bilgi veren ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin ise Şanlıurfa'nın fırsatların yaşanacağı ve yatırımların en iyi şekilde değerlendirileceği bir kent olduğunu söyledi. Başkan Ertekin, Şanlıurfa'nın üretim gücüne dikkat çekerken, ilin sanayileşememesinden yakındı.
Şanlıurfa’daki toprakların yarısından fazlasının sulanabilir alandan oluştuğunu kaydeden Ertekin, "Sağ olsun devletimiz de bize çok yardımcı oluyor. GAP kapsamında çalışmalar oluyor, yeni sulama kanalları açılıyor. 2012 sonu itibariyle 500 bin hektar alanımız sulamaya açılmış olacak. İnşallah bunun arkası da gelecek sadece Pamuk ve Buğday ile Ülkenin tüm ihtiyacını karşılayacağız, ancak sanayileşemiyoruz," diye konuştu.
Şanlıurfa’da göbekli tepenin varlığı ile Dünya tarihinin yeniden yazıldığına ifade eden Ertekin, 11 peygamberin Şanlıurfa topraklarına bastığını dile getirdi. "Turizm ve tarım kapasitesine rağmen halen istediğimiz seviyede değiliz." diyen Ertekin, sanayide de bir zincirin söz konusu olabileceği önerisinde bulundu.
Ertekin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bizim eksiklerimiz olabilir ama bu zinciri el ele vererek kuvvetlendireceğiz. Sağlam bir zincir oluşturacağız. Türkiye bir bütündür. Bizler bunun teminatıyız."
Konuşmalardan sonra, her iki oda başkanları tarafından karşılıklı olarak plaketler verildi. 380 bin hektar alanı sulanabilen Şanlıurfa topraklarının 2012 yılında sulanabilir arazinin 500 bin hektara alana ulaşacağı belirtilirken, GAP'ın tamamlanması ile bu rakamın bir milyon 200 bin hektara ulaşması hedefleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler