YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Antalya Tarımının Eksiği, Sertifikasyon Ve Markalaşma"

Antalya’da tarım sektörünün eksiklikleri, ürün standardizasyonu, sertifikasyon, markalaşma eksikliği, üretici örgütlenmesindeki zayıflık, pazar geliştirme, tanıtım...

"Antalya Tarımının Eksiği, Sertifikasyon Ve Markalaşma"

Antalya’da tarım sektörünün eksiklikleri, ürün standardizasyonu, sertifikasyon, markalaşma eksikliği, üretici örgütlenmesindeki zayıflık, pazar geliştirme, tanıtım ve pazarlama yönetimi sorunu olarak belirlendi.

Tarım sektöründe faaliyet gösteren kamu ve özel sektör arasında koordinasyonu sağlamak, bu birliktelikten oluşacak güçle tarım sektöründeki sorunlarına çözümler üretmek üzere kurulan ve Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip Antalya Tarım Konseyi (ATK) İcra Kurulu Toplantısı Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) yapıldı. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Antalya İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ve Antalya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vahap Tuncer’in bir araya geldiği toplantıda, konseyin geçen ay yapılan ilk toplantısında uygulanan anket sonuçları değerlendirildi ve çalışma programı görüşüldü.

Tarım Konseyi Dönem Başkanlığını yürüten Çetin Osman Budak, konsey üyelerinin tarım sektöründe en önemli sorunları, "Ürün standardizasyonu, sertifikasyonu, markalaşma eksikliği, tarımda üretici örgütlenmesinde zayıflık, iç ve dış pazar geliştirme, tanıtım, pazarlama yönetimi” olarak sıraladığını söyledi. Budak, konseyin odaklanmasında fayda görülen görev alanlarının ise üyeler tarafından, "Pazar geliştirme, tanıtım, sektörel mevzuatın iyileştirilmesi, tarımda üretici örgütlenmesinin geliştirilmesi, sektörde yetişmiş işgücü eksikliği, eğitim, EXPO’nun sektöre katkısının yönetilmesi." şeklinde belirlendiğini kaydetti. Bu konularda hızlı bir çalışma temposu içine gireceklerini belirten Budak, konseyin oluşturduğu birlikteliğin ne kadar verimli olacağının ilk anda görüldüğünü, tarım sektörü paydaşlarının birlikteliğinin daha ilk aşamada neler yapılması gerektiğini açık biçimde ortaya koyduğunu ve birliktelikten oluşan bu güçle Antalya tarımda daha hızlı ilerleme sağlanacağını dile getirdi.

Toplantıda, Tarım Konseyi’nin Genel Sekreterlik benzeri kurumsal bir yapı ile faaliyetlerini sürdürmesi, tarım konseyinin kurumsal kimlik çalışmasının yapılması, tarım sektörüne yönelik mesleki eğitim programlarının Beceri 10 projesi kapsamında değerlendirilmesi, Tarım Konseyi Bilim Kurulu oluşturulması ve bu kurul tarafından hazırlanacak raporlarla konseyin ‘Antalya Tarım Sektörünün Sesi’ olması, tarımsal ürün kalite denetimi görevini yürüten Inspektör veya denetçiler için ATSO, ATB, ve İhracatçılar Birliği tarafından araç tahsis edilmesi, Tarımda markalaşmanın desteklenmesi için ‘Product of Antalya’ projesi hazırlanması konuları ele alındı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler