YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Belediyelerin 2060 yılına kadar su temini için planlamaları olmalı"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bütün belediyelerin, 2060 yılına kadar su temini için...

"Belediyelerin 2060 yılına kadar su temini için planlamaları olmalı"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bütün belediyelerin, 2060 yılına kadar su temini için mutlaka planlamalarının olması gerektiğini söyledi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 16 büyükşehir belediyesinin su ve kanalizasyon işletmelerinin katılımıyla düzenlenen '6. Su ve Kanalizasyon Toplantısı'na ev sahipliği yapıyor. ASKİ Genel Müdürlüğü Beştepe Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştiren toplantının açılışına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 16 büyükşehir belediyesinin su ve kanal işleri genel müdürleri ile ilgili bürokratlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Eroğlu, su ve kanal işleri genel müdürlüklerinin birinci vazifesinin su temini olduğunu belirterek, bütün belediyelerin 2060 yılına kadar su temini için mutlaka planlamalarının olması gerektiğini söyledi.
Bu tarz toplantıların bilgi ve tecrübe aktarımı konusunda faydalı olduğunu kaydeden Bakan Veysel Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın görev ve işlevleri konusunda da katılımcılara bilgi verdi. Bakan Eroğlu, “Su kanalizasyon idarelerinin birinci vazifesi vatandaşa sağlıklı ve yeterli su temin etmektir. Bazı şehirlerde kuraklık nedeniyle sıkıntı olabilir. Bu konudaki sıkıntılar hususunda her türlü yardımı yapmaya hazırız. Sizlerden şunu istirham ediyorum. 2040-2060 arasında yetecek şekilde su kaynaklarınızı hazırlayın.” dedi.
Büyükşehirlerin, su kaynaklarını geliştirip geleceğe hazırlamaları gerektiğini de ifade eden ve sağlıklı içme suyundan, alt yapıların yenilenmesine, apartman ve bina tesisatlarının yapımından, bina su depolarının temizliğine kadar pek çok konuyla ilgili bilgi veren Bakan Eroğlu, baraj havzalarının ağaçlandırılmasının önemine de değindi.

GÖKÇEK: ASKİ, İSKİ ÇALIŞANLARI 4483 SAYILI KANUNA TABİ OLSUN
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise “Su Kanun Taslağı çalışmalarında, su ve kanalizasyon idarelerinin isteklerinin dikkate alınmasını size arz ediyoruz. Özellikle su ve tahsis komisyonlarında, su idarelerinin büyükşehirlerde temsilcileri yok. Bu konuda bizden de mutlaka bir temsilci alınmasının faydalı olacağını mütalaa ediyoruz. Ayrıca, bizim su idarelerinde çalışan personelimiz, memur hakkında direkt yararlanamıyor. Arzu ediyoruz ki 4483 sayılı kanuna tabi olsunlar. Biliyorsunuz ASKİ, İSKİ ve her tarafta su idaresi çalışanları herhangi bir şikayet olduğu zaman direkt savcılığın önüne çıkıyorlar. Halbuki büyükşehir belediye elemanı olacak olsalar, önce İçişleri Bakanlığı ve valiliğin kontrolünden geçip, soruşturma ve inceleme yapılıp, icap ederse adliyeye gidiyorlar. Bu memur için çok ciddi bir güvence. Yani yolda birinin ayağı bir kanala takılsa ASKİ, İSKİ diğer teşkilatlarımızın mensupları hemen kendisini adliyede buluyor. Bu konuda 4483 güvencesini, biz bu kuruluşlarımıza arzu ediyoruz. Sizlerden talep ediyoruz. Takdir sizin.” dedi.
Su idarelerinde çalışanların yaşadığı sıkıntılara da değinen Başkan Gökçek, “Bir de son olarak su idarelerinde çalışan arkadaşlarımızın üst yöneticilerin bir sıkıntısı var. Kanun hükmündeki kararname ile ‘eşit işe eşit ücret’ felsefesi ortaya koyuluyor. Sadece ve sadece su idarelerinde çalışanlar bunun haricinde tutuluyor. Arkadaşlarımız toplamda bin kişiler. Bu manada özellikle buradaki arkadaşların tamamının böyle bir talepleri var. Bunlar bir araya gelecek olursa sorunları da hallolmuş olacak.” diye konuştu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı '6. Su ve Kanalizasyon İşleri İstişare Toplantısı'nın Kızılcahamam’da devam edeceğini söyleyen Başkan Gökçek, “Hafta sonuna kadar sürecek seminer ve toplantılar, bütün ekipler ve gruplar için son derece faydalı olacak. Ankara olarak böyle bir toplantıya ev sahipliği yaptığımız için gurur duyuyoruz. Sizleri de aramızda gördüğümüz ve bizi kırmayıp geldiğiniz için şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.
Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç da su ve kanal idarelerinin 24 saat kesintisiz hizmet veren, insan yaşamı ve çevreyle ilgili olan Türkiye’nin en hassas kurumlarından biri olduğunu kaydederek, “16 adet idare, sorumlu olduğu şehirlerin içme suyu ve atık su hizmetlerini başarıyla yürütmektedirler. Bu istişare toplantılarında sorunlarımızı masaya yatırıyor ve ortak çözümler bulmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler