Acıbadem Söyleşileri’nin bu ayki konuğu Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un eşi Aylin Coş oldu. Koordinatörlüğünü yürüttüğü “Benim Mahallem Canım Mahallem” projesiyle ilgili Acıbadem çalışanlarına bilgi veren Bayan Coş, “Adana’nın daha yaşanabilir kent olabilmesi için, hepimiz elimizden geleni yapmalı, taşın altına elimizi koymalıyız" dedi.
Acıbadem Adana Hastanesi tarafından, çalışanlarına yönelik geleneksel olarak düzenlenen “Acıbadem Söyleşileri”nin ikincisi gerçekleştirildi. Aylin Coş’un konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, mahallelerin sosyal, ekonomik ve kültürel sorunların çözümlenmesi amacıyla başlatılan “Benim Mahallem Canım Mahallem” projesi anlatıldı. Projenin Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. Seyhan Varinli’nin de katıldığı toplantıda Bayan Coş, Tellidere, PTT Evleri, Yavuz Sultan Selim ve Kurttepe mahallelerinde sosyal, kültürel etkinlikler, eğitim, sağlık ve çevre ile ilgili sorunların giderilmesinin hedeflendiğini söyledi.
PROJE TÜM ADANA’YI KAPSIYOR
Bu projenin mahalle sıcaklığını yeniden canlandıracağını, kaydeden Aylin Coş, "İşsizlerimiz var. İşsizlere iş bulmak, iş bulanların kendini işinde geliştirmesini sağlamak, okuyan çocuğa eğitim konusunda destek olmak, evlerin boyanması gibi birçok hizmeti bu mahallelerde yaşayanlara götürmek istiyoruz. Bunun bir zincir gibi devam etmesini arzu ediyoruz. Kampanya ile eğitim, altyapı, sağlık, çevresel hizmetlerle halkın sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlarının çözümünü de hedefliyoruz" dedi. Coş, kampanyanın tüm Adana’yı kapsadığını ve belirlenen dört mahalleden elde edilecek başarıyı diğer mahallelere de yaymak istediklerini söyledi.
MAHALLELER GÜZELLEŞECEK, MODERNLEŞECEK
Kampanyayla mahallelerin daha modern hale geleceğine dikkat çeken Aylin Coş, “kampanyayla mahallelerimiz güzelleşecek daha da modern hale gelecek. Örneğin TEDAŞ mahallenin elektrik alt yapısına bakacak. Belediyelerimizin zaten çalışmaları var. Mahalleler de mevcut okulların ihtiyaçları tespit edilerek, bu ihtiyaçların giderilmesi konusunda çalışmalar yapılıp, öğrencilerimizin daha donanımlı bir şekilde eğitim görmesi sağlanacak. İşsiz bireylerimizle anketler yapılarak mahallelerin iskeleti çıkartılacak. İş Kur'un, ATO ve ADASO'nun birçok kursları var, ama kimsenin haberi yok. Bu kurslarla ilgili bilgileri toparlayıp web sayfamızda yayınlayacağız” diye konuştu.
MAHALLELERİN EKSİKLİKLERİ BİLİMSEL METODLARLA BELİRLENDİ
Projenin Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. Seyhan Varinli de projenin, ulusal kalkınmanın bölgesel kalkınmayla olacağı fikrinden ortaya çıktığını söyledi. Prof. Dr. Varinli, şunları söyledi.;
“Projeye başlarken en küçük bölge olarak mahalle alındı ve ideal bir mahallenin nasıl olması gerektiğiyle ilgili 4 bölgedeki Kaymakamlıklardan destek alarak pilot bölgeler belirledik. Kaymakamlıklar, belirlenen mahallelerle ilgili bilimsel metodları kullanarak eksiklikleri çıkardı. Biz de çeşitli kuruluşlarla paylaşıp çalışmalarımıza start verdik. Bu Adana’nın tüm kesimlerini ilgilendiren bir proje olduğu için çok başarılı olacağına inanıyorum.”
ÇELİK: “PROJE, İNSANLARIN HAYATINDA FARK YARATACAK…”
Acıbadem Adana Hastanesi Direktörü Hüseyin Çelik ise, daha modern mahalleler oluşturulması hedeflenen Benim Mahallem Canım Mahallem projesinin Adanalı tarafından sahip çıkılacağına inandığını belirterek, “bu proje doğrudan insanların yaşam alanı olan mahalleye iniyor ve oradan yola çıkarak şehrin tümüne yansıyacak bir projeksiyonu geliştiriyor. Benim Mahallem Canım Mahallem projesi, hayata dokunup insanların yaşamında bir takım farklılıklar yaratacak” dedi.
Konuşmaların ardından Direktör Hüseyin Çelik tarafından, Aylin Coş ve Prof. Dr. Seyhan Varinli’ye çiçek verildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz