Adana Diş Hekimleri Odasının eğitim programları çerçevesinde SosyalEtkinlikler Komisyonunca Adana Diş Hekimleri Odasın da düzenlenenseminere "Restorasyon Kalitesini Etkileyen Faktörler" konusuylaZonguldak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları AnaBilim Dalından Prof. Dr. Bilinç Bulucu konuşmacı olarak katıldı.
ÇÜRÜKSÜZ TOPLUM YARATMAK İSTİYORUZ Adana Diş Hekimleri Odası yönetim kurulu üyeleri, serbest ve kamudaçalışan dişhekimleri, ÇÜ. Dişhekimliği Fakültesi Mezunlar DerneğiBaşkanı Figen Esirgen ve üyelerinin hazır bulunduğu seminerin açılışkonuşmasını yapan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Hasan Yaman,"Dişhekimlerinin durumları genelde iç açıcı değil. Biz dişhekimlerinindurumlarının iyi olmamasına rağmen dişhekimlerinin donanımlarınıarttırıyoruz. Dişhekimlerinin donanımlarını arttırarak hastalara dahaiyi hizmet verebilmesi için bir yıllık eğitim programı yaptık. AdanaDişhekimleri Odası olarak mesleğimizi gereken önemi veriyoruz.
Gereközel muayenede çalışan gerek kamuda çalışan hekimler dişhekimliğimesleğine bağlıdır. Hepsi hastalarına hizmet etmek istiyor. Bizimdevletten istediğimiz sadece önümüzü açsınlar. Vatandaşın önünüaçsınlar. SGK dışarıya sevkleri başlattığı zaman vatandaş daha iyihizmet alacak. Başbakan İleri demokrasi diyor. Ağzında çürük diş olaninsanlarla ileri demokrasi olması mümkün değildir. Biz öncelikleinsanlarımızın diş çürüklerini tedavi edeceğiz. Çürüksüz bir toplumyaratmak istiyoruz. Biz bunun için uğraşıyoruz" diye konuştu.
ORAL HİJYEN EĞİTİMİ ÖNEMLİ Restorasyon Kalitesini Etkileyen Faktörler" konulu seminer dekonuşan Zonguldak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi DişHastalıkları Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Bilinç Bulucu, "İzolasyon"unrestoratif başarı için anahtar kelime olduğunu belirtti. Bulucu, "Diş'e yapılan bir dolgunun on yıl ömrü vardır. İnsan ömrünün yetmişbeş yıl olduğu düşünüldüğünde, aşağı yukarı on beş yaşında ilkdolgusunu yaptırdığı varsayıldığında yetmiş beş yaşına gelen bir insanyaşamı boyunca 5-6 kez karşımıza çıkabiliyor. Her dolgu değişimi dişinzayıflamasına ve Restorasyonun da genişlemesine neden olabiliyor.Bunun için hastalara dolgu hakkında bilgi vermeli, oral hijyeneğitimini göstermek hastayı motive etmek açısından son dereceönemlidir.
Hastalarda diş yapısına göre çeşitli faktörler vardır. Çokfarklı dolgu materyaller vardır. Bunlar sürekli değişiyor ama yapımaşamasında özen göstermek, kurallara uyulmalı. Bunlar yapıldığındamateryalden ziyade yapım aşaması doğru endikasyon, doğru kararı vermekdaha önemli. Yılda en az bir kez dişhekimine giderek dişlerimizikontrol ettirmeliyiz" dedi. Sunumun ardından Adana Diş Hekimleri OdasıBaşkanı Dt. Hasan Yaman, Prof. Dr. Bilinç Bulucuya Türkiye'nin diğerucundan geldiği ve aktardığı faydalı bilgiler için plaket verdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz