YURTHABER

İstanbul
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Ergenekon"sanıklarının adaylıklarına itiraz

Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, "Ergenekon", "Balyoz" ve "KCK" davalarının sanıklarının milletvekili adaylıklarının iptal edilmesi istemiyle Yüksek Seçim Kuruluna başvurdu.

"Ergenekon"sanıklarının adaylıklarına itiraz

Çevik, İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığının bulunduğu Sirkeci'deki İstanbul Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ''Balyoz Planı''na sahip çıktığını öne sürerek, YSK'nın da bu emir altında kalmaması gerektiğini, Mecliste darbeci milletvekili istemediklerini söyledi.

Anayasa'yı, Meclisi ortadan kaldırmayı amaçlayan, Hükümeti yıkmaya çalışan ve bu nedenle de yargılananları TBMM çatısı altında görmek istemediğini ifade eden Çevik, YSK'ya, sanık adayların adaylıklarının kabul edilmemesi için başvuruda bulunduklarını kaydetti.

Adem Çevik, milli iradeye, Hükümete ve yargıya karşı darbecilik ve silahlı isyan suçlarından yargılanan 24 milletvekili adayından ''Ergenekon'', ''Balyoz'' ve ''KCK'' davalarından yargılananların adaylıklarının Anayasa'nın 14, 76, 81 ve 83. maddesine aykırı olmasından dolayı yargı sürecine müdahale olarak kabul edilmesi gerektiğini savundu.

TSK'nın ''Balyoz davası'' sanıklarını sahiplenme suçuna YSK'nın da alet olmaması gerektiğini anlatan Çevik, ''KCK, Balyoz ve Ergenekon'u sahiplenen partilerin de suça iştirak suçunu işlemelerinden dolayı işlem yapılmasını ve bu davalardan yargılanan sanıkların adaylıklarının iptal edilmesini talep ediyoruz'' dedi.

Basın açıklamasının ardından hazırladığı dilekçeyi YSK'ya iletmek üzere İstanbul İl Seçim Kuruluna veren Çevik, Ankara, Antalya ve İzmir il seçim kurullarına da bu amaçla dilekçelerin sunulduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler