YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"göç Dinamiğini Kalkınmanın Ve Barışın Dinamiği Yapmak" Konulu Panel

Gaziantep Üniversitesi tarafından düzenlenen "Göç: Türkiye'nin ve Dünyanın Gerçeği Uluslararası Sempozyumu" kapsamında, "Göç Dinamiğini Kalkınmanın...

"göç Dinamiğini Kalkınmanın Ve Barışın Dinamiği Yapmak" Konulu Panel

Gaziantep Üniversitesi tarafından düzenlenen "Göç: Türkiye'nin ve Dünyanın Gerçeği Uluslararası Sempozyumu" kapsamında, "Göç Dinamiğini Kalkınmanın ve Barışın Dinamiği Yapmak" konulu panel yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen panelin başkanlığını Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Onur Bilge Kula yaptı. Panele konuşmacı olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Kaya, Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayfer Uyanık, Prof.Dr. Aristotle Kallıs, Malezya'dan Dr. Mümtaz Ali ve Dr. Can Ünver konuşmacı olarak katıldı.

Panelin Başkanı Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Onur Bilge Kula, Türkiye'nin gerek ulusal düzeyde gerek uluslar arası düzeyde göçü çeşitli yoğunluklarda yaşamış bir ülke olduğunu belirterek, göçün olumlulukları, olumsuzlukları, insani sıkıntılarının Türkiye toplumuna yabancı olmadığını söyledi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Kaya, göç eden insanlara karşı daha dikkatli davranılması gerektiğini ifade ederek, onların kültürel, etnik, dinsel sıfatları yerine onların insan oldukları gerçeğinden hareketle yaklaşılmasının daha anlamlı olacağını söyledi.

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayfer Uyanık, hükümetin yabancıların ülkeye girişi, ikameti ve uluslar arası koruma konusunda kapsayacak bir yasa içerisine girdiğini söyleyerek, 2012'nin ikinci yarısına kalmadan kanunun yasalaşmasını beklediğini bildirdi. Uyanık, yasanın insan haklarına önem veren her anlamda düzenleme getiren bir kanun olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Aristotle Kallıs, iki gün süren sempozyumda göç konusunda farklı bakış açıları olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kallıs, insanların göçü bir sorun olarak gördüğünü anlatarak şöyle konuştu: "Geçen hafta sonu Yunanistan'daydım ve burada bir kişi göçü suç olarak değerlendirdi. Yine kendi ülkesini terk etmek zorunda kalan bir kişi de bunu sorun olarak adlandırdı. Burada önemli olan hayatları daha iyi nasıl yapabiliriz onu düşünmek gerekir"

Malezya'dan Dr. Mümtaz Ali, göç eden insanların uzaylılara dönüştürülmesine, yabancılara dönüştürülmesine hatta misafir çalışanlara, işçilere dönüştürülmesine, diğer uyruklu kişilere dönüştürülmesine, buna indirgenmesini düşünmek zorunda olduğumuzu söyleyerek, hukuki çerçevenin söz konusu olduğunu, göçmenlerin konularını çözmeye yönelik yasal mevzuatın, entegrasyonun en kısa sürede sağlanması gerektiğini söyledi.

Türksam Göç Enstitüsü Başkanı Dr. Can Ünver de, göç konusunda ciddi kavram sıkıntılarıyla karşı karşıya kalındığını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler