YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Kalkınma Için Üniversitelerdeki Çalışmalar Ile Toplumun Beklentisi Örtüşmeli"

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bölgesel kalkınmanın gerçekleşmesi için üniversitelerdeki çalışmalar ile toplumdaki beklentilerin örtüşmesi...

"Kalkınma Için Üniversitelerdeki Çalışmalar Ile Toplumun Beklentisi Örtüşmeli"

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bölgesel kalkınmanın gerçekleşmesi için üniversitelerdeki çalışmalar ile toplumdaki beklentilerin örtüşmesi gerektiğini söyledi.

Adana’nın 2023 vizyonunun belirlenmesi amacıyla Adana Güçbirliği Vakfı tarafından Seyhan Oteli’nde Bölgesel Kalkınmada Üniversitelerin Rolü konulu program düzenlendi. Toplantıda konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, üniversite ve toplum kavramının birbirbirini tamamladığını ifade etti. Toplumsal kalkınma ile üniversite gelişimi arasında paralellik bulunduğunu açıklayan Vali Coş, “Bizim yapmamız gereken, üniversitedeki çalışmaların ve toplumdaki beklentilerin birbiriyle örtüşmesini sağlamaya çalışmaktır. Bu konuda yetersizlikler, sorunlar varsa onları ortadan kaldırmak gerekir. Bilim ve teknoloji alanında ileri gidersek, toplumsal gelişmemizi, kalkınmamızı sağlıyoruz demektir. Toplumsal gelişmenin hızlı olabilmesi, toplum ve üniversitenin birbirini destekleyebilmesi, bu beklenen faydaların ortaya hızlı bir şekilde çıkabilmesi için hepimize görevler düşüyor.” dedi. Üniversitelere sahip çıkmak gerektiğini de vurgulayan Vali Coş, bilim insanlarının da buna karşılık topluma yararlı çalışmalar ortaya koymalarının önemine değindi. Bunun karşılıklı bir devinim olduğunu ifade ede Vali Coş, “Bunu yapabilirsek, tetikleyebilirsek, üniversitenin ortaya koyduğu faydalardan toplum daha hızlı yararlanacak ve toplumsal kalkınmanın ivmesi artacaktır. Üniversitelerin gelişmesi ve güçlenmesi, toplumsal gelişmemizin de güçlenmesi anlamına geliyor. Onun için karşılıklı çalışmaların artması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise bölgedeki yaşam biçimi ve altyapı koordinasyonu için bölgesel işbirliği master planı yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Bölgenin bir bütün olarak ele alındıktan sonra alt ölçekli planların Mersin ve Adana tarafından ayrıca yapılmasının söz konusu olabileceğini kaydeden Aldırmaz, “Hedef planlama ve uygulama aşamasında hedefleri belirleyecek olan kanaat önderleri, işadamları, resmi kurumlar ve sivil toplum örgütleridir. Bu noktada üniversitelerin ortak çalışma yapması gerekiyor.” diye konuştu.

Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer ve Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök’ün de birer konuşma yaptığı programda daha sonra Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar bölgesel kalkınmaya üniversitelerinin bakış açısını anlattı.

İzmir ve Çukurova Kalkınma ajanslarını temsilen de Planlama Programlama Birim Başkanı Filiz Morova İneler ile Ertan Zibel birer konuşma yaptı. Toplantının ikinci bölümünde ise Bölgesel Kalkınmada Üniversitelerin Rolü konusu işlendi. Katılımcıların görüşleri ile toplumun üniversiteden beklentilerinin konuşulduğu programda daha sonra da bu beklentileri üniversitelerin karşılamasında kalkınma ajanslarının ne gibi kolaylaştırıcılık görevleri üstlenebileceğinin üzerinde duruldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler