Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, Kars merkez ve ilçelerine bağlı köylerin bazılarında geçmiş yıllarda sağlık ocağı ve evlerinin yapılmış olduğunu bu köylerin nüfuslarının azalmasından dolayı ise personel görevlendirilmediğinden bu binaların da bu süreçte inşaat ömürlerinir kısmen tamamladığını söyledi. Sevinç, bu binaların yerine yenilerinin yapılmasının daha sağlıklı olacağını kaydetti.
İl Sağlık Müdürü Dr. Sevinç, "Personel atanmayan ve dolayısı ile 10 yıl boş kalan bina ne olur? Çocuklar tarafından camı kırılıyor. Hava şartlarından çatısı çürüyor. Ve inşaat ömrünü doldurmuş oluyor. Tabi bizim dönemimizde daha çok bu binaları köylerde kullanabileceğimiz, köy evi olarak veya başka bir amaçla yine devletin bir kurum kuruluşuna vatandaşın hizmetinde kullanılması için devrediyoruz." dedi.
Dr. Sevinç, Sağlık Ocağı ve evi olarak kullanacakları binaların her yönü ile sağlıklı olması gerektiğini belirterek, "140 sağlık evimiz bugün itibari ile 116’ya düştü. Çünkü bugüne kadar 24 binamız gerek nüfusun azalması, gerekse fiziki şartlardan dolayı kullanılamamış. Yani bu 24 sağlık evinin bir anlamı yok. Sağlık evi statüsünden de buraları çıkardık, bundan sonrada kullanılmayacak. Bunların yerlerine daha sağlıklı binalar yapacağız." dedi.
Kars İl Sağlık Müdürü Dr Fahri Sevinç, köylerdeki sağlık ocakları ve evlerin yapımında, tarla yerine arsa aradıklarını, Susuz ilçesinde böyle bir çalışmanın içinde olduklarını ifade etti. Dr. Sevinç,"Susuz ilçemizdeki Çataklar köylerine Susuz Kaymakamımızla da gidip baktık gerekli incelemeyi yaptık. Buralarda ebe hemşire ve personelimiz olmadığından dolayı vatandaşlarımız bir şekilde kendi kullanımları doğrultusunda binaları kullanmaya başlamışlar. Tabi buraları onararak sağlıklı, depreme dayanıklı ve personelimizin daha iyi hizmet edeceği tertemiz bir hale getirebilmek için Bakanlığımızla görüşme halindeydik." dedi.
Dr. Sevinç konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunların onarımı, bize yeni ve daha modern bir bina yapımından daha fazla maliyete mal olacaktı. Dolayısı ile buralara yeniden daha sağlıklı bina yapma kararı alındı. Ve bundan birkaç ay öncede ilimizde bunun gibi 9 tane sağlık evinin yeniden yapılması için bizden arsa talebinde bulunuldu. Tabi bakın arsa, ismi arsa yani arsa istiyor bakanlığımız. Yani tarla, bahçe veya köy tüzel kişiliğine ait herhangi bir başka yer demiyor. Arsa diyor yoksa yapılamıyor. Hele ki bir köyde bir yeri arsaya çevirmek çok zor iştir. Gerek kadastrodan, gerekse tarımdan ve gerekse Özel idareden bayağı bir yazışma işlemleri var. Yani bu konu teknik bir konu, mesela ben şu tarlamı veriyorum buraya bir sağlık ocağı yapın dese bir vatandaşımız yapamayız. Çünkü bura tarla, tarlaya sağlık ocağı yapılmaz. Arsa olması lazım, tabi bunlar bizi yoruyor.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz