YURTHABER

Mersin
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Küresel rekabette bölgeler arası işbirliği kaçınılmaz"

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil küresel rekabette bölgeler arası işbirliği yapmanın kaçınılmaz olduğunu...

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil küresel rekabette bölgeler arası işbirliği yapmanın kaçınılmaz olduğunu belirtti.
KSO Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil yönetim kurulu üyeleri ile iki kent arasındaki ekonomik işbirliğini geliştirmek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, küresel rekabette bölgeler arası işbirliği yapmanın kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. KSO olarak çevre illerle işbirliğini artırmak istediklerini ifade eden Helvacıgil, "Mersin Limanı bizim can damarımız. Bu yüzden Mersin'e özel önem veriyoruz. Konya-Mersin Demiryolu Hattını ve Uluslararası Çukurova Havaalanı Projesini her platformda destekliyoruz" dedi.
Konya'nın ekonomik durumu hakkında bilgiler veren Başkan Büyükhelvacıgil, "Konya'da, 11 Organize Sanayi Bölgesi ile önemli bir sanayi altyapısı var. 12 sektör, potansiyeli ile öne çıkıyor. Otomotiv yan sanayi, makine imalat sanayi büyük potansiyel taşıyor. Ayrıca alüminyum, döküm ve ayakkabı sektörleri de önemli sektörlerimiz arasında. Üretim gücü ve sanayiyi daha da geliştirmek istiyoruz" diye konuştu.
MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ise, Mersin'in 11 milyar dolarlık dış ticareti ile ihracatta 9-10 ve 11. sıra arasında dolaştığını vurguladı.
Mersin’in potansiyelinin büyüklüğüne dikkat çeken Aşut, “2023'te 500 milyar dolarlık ihracat hedefinde, ihracat lojistiğinin önemli bir kısmını karşılamaya Mersin talip. Mersin'den Trieste'ye haftada 2 sefer dolu giden Ro-Ro seferi var. İhracat yükü taşıyan araçların ÖTV'siz yakıt temin etmesiyle ve yeni varış noktalarının oluşmasıyla haftada 7 gemi seferi düzenlenebilecek. Tarımsal üretimde çeşitliliğe sahip olan Mersin özellikle narenciye üretiminin yüzde 70'ini karşılıyor, tarım ürünlerinin işlenmesine yönelik yeni tesislerin kazandırılması yönünde çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.
Mersin’in turizm sahip olduğu turizm çeşitliliğine de işaret eden Aşut şöyle devam etti: “Mersin Tarsus Turizm Merkezindeki yatırımlar devam ediyor. İnanç turizmi, yayla turizmi gibi alternatiflerin geliştirilmesi bizim için önemli."
Başkan Aşut, Konya Sanayi Odası'nı 29 Eylül–1 Ekim tarihleri arasında Mersin'de düzenlenecek ASCAME – Akdeniz Ülkeleri Sanayi Yatırımları Zirvesine davet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler