Edirne Valisi Gökhan Sözer, Anadolu topraklarının Osmanlı döneminde ormanlarla kaplı olduğunu, ordu doğuya ve batıya sefere çıkacağı zaman muhakkak önden baltacı birliğinin giderek yol açtığını anlattı. Vali Sözer, şimdi ise karıncanın bile geçtiği fark edilen bu toprakları eski zenginliklerine kavuşturmanın görevleri olduğunu söyledi.
Edirne İl Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Sitesi’nde kalan 155 çocuk kendi adlarına birer ağaç dikti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşler Bakanlığı’nın yaptığı protokolle Türkiye genelinde '14 bin Çocuk, 14 Bin Fidan' kampanyası başlatıldı. Çocuklara fidan ve ağaç sevgisini, ormanları koruma bilincini ve onlara sorumluluk kazandırmayı amaçlayan proje kapsamında otogar bağlantı yolunda fidan dikme töreni düzenlendi. Sitede kalan 155 çocuk öğretmen ve yöneticileri rehberliğinde otobüslerle tören alanına getirildi. Törene Edirne Valisi Gökhan Sözer, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Demirci, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Orman İşletme Müdürü Önder Terzi katıldı.
Edirne Valisi Gökhan Sözer törenin açılışında yaptığı konuşmada, insan, toprak ve orman arasında doğumdan ölüme kadar devam eden bir bağın olduğunu söyledi. Tabiatın insanoğluna çok cömert davrandığını kaydeden Sözer, onun insanların tüm ihtiyacını giderdiğini kaydetti. Gösterilen bu cömertlik karşısında insanın, tarihin ve zamanın tabiatı tahrip ettiğine dikkat çeken Vali Sözer, “Tabiata yeniden sahip çıkmak, onu ihya etmek için uğraşıyoruz. Bunun en iyi yolu ise onu ağaçlandırmaktır. O nedenle ağaç dikmek en önemli önceliğimiz ve görevimizdir.” dedi.
OSMANLI DÖNEMİNDE ANADOLU ORMANLA KAPLIYDI
Anadolu topraklarının eskiden ormanlarla kaplı olduğunu hatırlatan Sözer, “O kadar ormanla kaplıydı ki, Osmanlı ordusu doğuya ve batıya doğru sefere çıkarken muhakkak önünden baltacı birliği girer yol açardı. Şimdi karıncanın bile geçtiğini fark ettiğimiz yerde baltacı birlikleri yol açmadan mesafe alınamıyordu. Onun için bu toprakları eski zenginliklerine kavuşturmak, topraktan aldığımızı iade etmek bizim görevimizdir.” açıklamasını yaptı.
Edirne Orman İşletme Müdürü Önder Terzi, iki bakanlık arasında yapılan protokolün amacının genç insanlara fidan ve ağaç sevgisini ve onu koruma bilinci kazandırmak olduğunu söyledi. Bu kapsamda temin ettikleri ıhlamur, sedir ve erguvan fidanlarının şehrin girişine dikileceğini kaydeden Terzi, ağaçların büyümesiyle birlikte şehrin girişinin görsel bir güzellik kazanacağını açıkladı.
Edirne Sosyal Hizmet İl Müdürü Fevziye Aşıcı, insanların uzun süreden beri tabiatın bir parçası değil onun efendisi gibi davrandığını söyledi. Bu anlayışın tabiata ve dolayısıyla insana büyük zararlar verdiğini dile getiren Aşıcı, kendilerine düşen insan ve tabiatı seven nesillerin yetiştirmesini sağlamak olduğunu kaydetti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz