Mersin Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, Varlık Barışı Yasası kapsamında önemli başvurular olduğunu söyledi.
Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (Mersin ASİAD) tarafından verilen iftar yemeği, Mersin resmi kurum ve kuruluş temsilcilerini bir araya getirdi.
Mersin Hilton Hotel’de gerçekleştirilen programa, Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, Defterdar Veli Tunçez, İş Kurumu Müdürü Tevfik Bayhan, KOSGEB Müdürü Ali Çelik, ASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Sadıkoğlu, ASİAD Yönetim Kurulu, İlçe Vergi Dairesi Müdürleri, İlçe Mali İşler Şube Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Temsilciler kurumlarını tanıtarak, yapılan ve planlanan projeler hakkında bilgiler verdi. ASİAD Başkanı Gökhan Sadıkoğlu, bu tür programlar sayesinde resmi kurumlarla birlikte olmaya çalıştıklarını belirten Sadıkoğlu, fikir alışverişinde bulunarak, Mersin’e faydalı olmaya çalıştıklarını kaydetti.
TUSKON ve Mersin ASİAD tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Sadıkoğlu, dernek tarafından gerçekleştirilen sosyal, kültürel ve ekonomik faaliyetlere anlattı. Programda konuşma yapan Mersin Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, global piyasalardaki değişim ve dönüşümün ulusal piyasalara etkisinden söz etti.
ÖNEMLİ BAŞVURULAR OLDU
Son dönemde ortaya çıkan, özellikle ABD ve Avrupa kaynaklı ekonomik dalgalanmaların, ülkemizi yakından ilgilendirdiğini belirten Aksoy, bu kapsamda Ekonomik Koordinasyon Kurulu, Merkez Bankası, Hazine ve ilgili kurumlarca çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.
“2009-2010 yıllarında dünyayı etkileyen ekonomik dalgalanmalar, önemli ve istikrarlı kararlar alınmasından dolayı, Türkiye’yi derinlemesine etkileyemediğini ifade eden Aksoy, sistem dışındaki kaynakların sistem içine alınmasıyla milli ekonomiye kazandırılmasını öngören ‘Varlık Barışı Yasası’na değinerek bu kapsamda önemli başvurular olduğunu belirtti.
Cumhuriyet tarihinin en geniş yasası olarak adlandırılan, 6111 sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması’ hakkındaki kanunla ilgili olarak bilgi veren Aksoy; “Bu düzenleme çerçevesinde bizler de Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı olarak gerçekten geceli gündüzlü çalışmalar yaptık. 142 bin mükellef bu yasadan faydalandı. Yapılandırılan borç tutarı 582 milyon TL’yi bulurken bu rakamın 128 milyon TL’si tahsil edildi. Son dönemde ki ihtiyaçlar çerçevesinde hazırlanan bu yasayla, ülke genelinde de önemli sonuçlar alındı” dedi.
DESTEK 2 MİLYON LİRAYI AŞTI
KOSGEB Müdürü Ali Çelik, sivil toplum kuruluşu olan Mersin ASİAD’ın çalışmalarını takdir ettiğini belirterek, bu tür ortamlarda bulunmanın insanda çalışma ve faydalı olma hissi uyandırdığını söyledi.
KOSGEB’in projeli hayata geçişteki çalışmalarından bahseden Çelik, yapılan yardım ve hibeler hakkında bilgi verdi. Konut Proje ve AR-GE Proje Destek Programıyla çalışmalara büyük maddi destek sağlandığını kaydeden Çelik, bu kapsamda KOSGEB’le irtibatlı olarak çalışan Mersinli girişimcilerin, almayı hak ettiği destek miktarının 2 milyon TL’yi aştığını ifade etti.
İş birliği-Güç birliği projesinde 750 bin TL’yi bulan desteklerin olduğunu belirten Çelik, bir başka projeyle KOBİ’leri borsaya hazırladıklarını sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz