Ramazan Bayramı, 2 Mayıs Pazartesi günü başlayacak. 4 Mayıs’ta biten tatile 5-6 Mayıs da eklenirse 9 güne çıkacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konunun ele alınacağı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunacak. Vatandaşlar, şimdiden Ramazan Bayramı tatili 2022 uzatıldı mı? Bayram tatili kaç gün, 9 gün oldu mu? soru ve konu başlıklarını araştırıyor. Konuya dair merak edilenler haberimizde...
25 Nisan Pazartesi (bugün) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak Kabine toplantısında bayram tatilinin kaç gün olacağının belirlenmesi bekleniyor.
2-3-4 Mayıs bayram tarihlerinin 5-6 Mayıs ve hafta sonu ile birleştirilip 9 gün tatil olup olmayacağı ise merak ediliyor.
Cumartesiden başlayan tatil, bayram günlerini de içine alarak Çarşamba günü sonlandığı takdirde 5 gün sürecek. Fakat önceki yıllarda olduğu gibi Çarşamba gününün ardından hafta sonu ile birleşme kararı alınırsa Ramazan bayramı tatili 9 güne çıkabilir.
Ramazan Bayramı tatili ile ilgili açıklama geldiğinde 9 günlük süreç resmiyet kazanmış olacak.
Ramazan Bayram için plan yapılmaya başlandı. Bayram tatili rezervasyon yaptırmak isteyen çok sayıda vatandaşın gündeminde. Resmiyette 3 gün süren Ramazan Bayramı hafta sonundan başlayarak 5 güne ulaşmış olsa da önceki senelerdeki gibi bir sonraki haftayla birleştirildiği takdirde 9 güne çıkarılabilir.
Ramazan Bayramı 2 Mayıs 2022 Pazartesi günü başlayacak. Otel rezervasyonu yaptırmak isteyen vatandaşların yanı sıra çeşitli etkinliklere katılarak bu günleri değerlendirmeyi düşünen kişiler ve memlekete gidip özlem gidermeyi planlayanlar Ramazan Bayramı tatili ile ilgili yapılacak açıklamayı merakla bekliyor.
Ramazan Bayramı, 3 gün olarak eda edilecek. Ramazan Bayramının ilk günü 2 Mayıs Pazartesi olacak. Son günü ise 4 Mayıs Çarşamba gününe denk gelecek.
Bayram tatilinin 9 gün olması için 5 ve 6 Mayıs tarihlerinin de resmi ya da idari tatil ilan edilmesi gerekecek. İdari tatil ilan edilmesi halinde sadece memurlar 9 gün günlük izinden faydalanmış olacak.
Ramazan Bayramı 1. Gün: 2 Mayıs Pazartesi,
Ramazan Bayramı 2. Gün: 3 Mayıs Salı,
Ramazan Bayramı 3. Gün: 4 Mayıs Çarşamba
Ramazan Bayramı, On Bir Ayın sultanı Ramazan ayı sonrası üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayramdır. Ramazan Bayramı, icri takvime göre onuncu ay olan şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün, ramazan ayının son günü olan arifedir.
Ramazan Bayramı, Hicret'in ikinci yılından sonra kutlanmaya başlanmıştır. Ramazan Bayramı'nda yapılması gereken ibadet ve törenlerin İslam Peygamberi Hazreti Muhammed tarafından gerçekleştirildiği biliniyor. İlk Ramazan Bayramı’yla ilgili işlemler de Hazreti Muhammed tarafından yapılmıştır.
Bayram Ramazan ayının sonunda kutlandığı için Ramazan ismiyle anılır. Ramazan kelimesi Arapça bir sözcük olan rama? (‘kuru sıcak’) kökünden gelir. Bunun nedeninin Ramazan orucu ibadetinin ilk uygulanmaya başlandığında yaz aylarına tekabül ediyor olması olarak görülüyor.
Bayramın Osmanlı dönemindeki adı olan "Iyd-ı Fıtır" isminden Türkçeleştirilmiştir. Iyd bayram demektir.
Fıtır ise fıtır sadakası ya da fitre olarak bilinen oruç tutamayacak durumdaki Müslümanların verdiği sadakadır. Şükür sadakası olarak da bilinir.
Bir teoriye göre bu "şükür" kelimesi zamanla "şeker"e dönüşmüştür. Bir başka teoriye göre ise Şeker Bayramı adı, Ramazan Bayramı'nda hurma ve şekerleme yeme geleneğine dayanır.