Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Yapar, ramazanın beslenme şeklinin değiştiği bir dönem olduğunu ancak balık yeme alışkınlığının değiştirilmemesi gerektiğini söyledi.
Balık etinin sağlıklı ve dengeli beslenmenin gereklerinden olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yapar, “Balık eti, insanların ihtiyaç duyduğu başta esansiyel aminoasitler bakımından zengin proteinleri, özellikle çoklu doymamış yağ asitlerince zengin yağları, önemli birçok vitamin ve minerali dengeli oranda ihtiva eden bir gıdadır. Her yaştaki bireyin rahatlıkla tüketebileceği ve sindirimi oldukça kolay olan balık eti, özellikle gelişme çağındaki çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine katkıda bulunacak faktörler bakımından dikkate değerdir. Bunun yanısıra sindirim problemi yaşayan yaşlılar ve diğer bazı insanlar için hazmı kolay bir gıda olması da gözardı edilemez. Dolayısıyla balık eti, tüketim alışkanlığı olan insanların her zaman tercih edebileceği bir gıda olmanın ötesinde, alışkanlığı olmayan insanlar için de alternatif bir gıda olarak dikkate alınmalıdır.” dedi.
Balık etinin özellikle ramazanda, derin yağda kızartma yerine ızgara, buğulama ve sebzeli pişirilmesinin önerildiğini ifade eden Yapar, “Bu pişirme yöntemleri, sadece alışkanlığı olanlar için değil, diğer bireylerin de sindirim sistemi problemi yaşamaması için tavsiye edilmektedir. Beslenme alışkanlıklarında değişikliklerin olduğu ramazan ayında, balık yeme alışkanlığından vazgeçmek bir yana, yaşam boyunca haftada en az bir iki kere, önerilen pişirme yöntemleri de dikkate alınarak tüketimi birçok açıdan faydalı olacaktır.” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz