YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ramazanda doğru beslenme uyarıları

Büyükşehir Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz ramazanda beslenme konusunda tavsiyelerde bulundu

Ramazanda doğru beslenme uyarıları

Ramazan ayının son yılların en yüksek sıcaklık değerlerinin görüldüğü yaz ayına denk gelmesi ve sahur-iftar arasındaki sürenin oldukça uzun olması bu ayda beslenmenin önemini artırdı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, iftar ve sahurda uyulması gerekenler hakkında bilgi verdi. Dr. Poyraz, iftar ve sahurda salata, meyve, tam tahıllı ekmek ile tek çeşit protein türü gıda ve en az 2 buçuk litre su tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.

DENGELİ VE YETERLİ BESLENMEYE DİKKAT

Hava sıcaklıklarının 40’lı dereceleri geçtiği, aşırı nem oranının bu sıcaklığı daha da bunaltıcı yaptığı bu dönemde on bir ayın sultanı Ramazan Ayı’nda beslenme konusunda tavsiyelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz yeterli ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekti. Dr. Poyraz, protein, sebze-meyve, tahıllı ekmek ve yeterli miktarda su ile iftar ve sahurda beslenildiğinde orucun daha sağlıklı olarak tutulabileceğini söyledi.

SAHURA KALKMANIN ÖNEMİ

Sahura kalkmanın son derece önemli olduğuna dikkat çeken Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz gece yatmadan önce sahur yapmanın zararlı olduğunu belirti. Dr. Poyraz, sahurun mutlaka imsak vaktine yakın bir zamanda yapılması gerektiğini aktararak bu kurallara uyulmaması halinde oruçlu kalma süresinin 24 saate yaklaştığını ve özellikle susuzluğun insan bünyesinde önemli sorunlara neden olabileceğinin altını çizdi.

TEK ÇEŞİT PROTEİN ALIN

İftar ve sahurlarda aşırı yağlı, tatlı ve unlu gıdaların alınmaması tavsiyesinde bulunan Dr. Poyraz iftarda ve sahurda tek tip protein alınmasının daha sağlıklı bir beslenmeyi sağlayacağını ifade etti. Et-yumurta-kuru baklagillerden oluşan protein gruplarından sadece biri ile birlikte salata, meyve, tam tahıllı veya çavdar, yulaf ekmeğinin tüketilmesinin oruçlu insanın kan şekerinin daha yavaş düşmesini sağladığını böylece insan bünyesinin daha rahat ve sağlıklı şekilde oruç tutabileceğini söyledi.

EN AZ İKİ BUÇUK LİTRE SU

Aşırı sıvı kaybının yaşandığı bu günlerde iftar ve sahur arasında günde en az 2 buçuk litre su tüketilmesi gerektiğini açıklayan Dr. Poyraz şeker hastalığı, karaciğer, böbrek yetmezliği, kronik kalp hastalığı gibi rahatsızlıkları olan vatandaşların ise oruç tutmak için kesinlikle doktorlarına başvurmaları gerektiğinin altını çizdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler