YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ranza'yı ısıtıcı yapmışlar

Sık Sık elektriklerin kesildiği Şanlıurfa’da Vali Celalettin Güvenç kaçak elektrik kullananlara karşı DEDAŞ’a destek verdi.

Ranza'yı ısıtıcı yapmışlar

Elektrik hırsızları ise akıl almaz yöntemler kullanıyor.

%70 kaçak oranıyla Türkiye’nin en fazla kaçak elektrik kullanan illeri arasında 2. Sırada yer alan Şanlıurfa’da DEDAŞ kaçak elektrik kullananlara yönelik operasyonlarını arttıracak. DEDAŞ’a Emniyet ve Jandarma ekiplerinin desteği ile şok baskınlar düzenleyecek.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Jandarma Alay Komutanı Emin Dursun ve Şanlıurfa İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu DEDAŞ İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

Temmuz başında Karavil-Ceylan girişim grubuna devredilmesi planlanan DİCLE Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye yatırım için 20 milyon lira aktarıldığını dile getiren DEDAŞ yetkilileri toplam 258 personelle il geneline hizmet veriyor.

Kalifiye Eleman Yok

Bu paranın büyük bölümü Viranşehir ve Siverek olmak üzere diğer ilçelerdeki trafo merkezlerine aktarılırken, DEDAŞ bazı ilçelerde 4-5 elemanla görev yapıyor. Şanlıurfa merkezde 192 personelle arıza ve kaçak takibi yaptıklarını vurgulayan DEDAŞ yetkilileri ilçelerde ise Akçakale’de 7, Bozova, Harran, Bozova, Hilvan’da 4, Ceylanpınar’da 8, Suruç ve Viranşehir’de 5 Siverek’te ise 13 personelle hizmet verdiklerini dile getirerek “Arızalara müdahale etmekten bu ilçelerde kaçak elektrikle baş edemiyoruz. Genel Müdürlükten 50 teknisyen 10 tekniker istedik. Ama 20 kişi gönderdiler. Bizde dışarıdan temin yöntemiyle eleman alıyoruz. Firma personelleriyle 900 kişiyle Şanlıurfa’ya hizmet veriyoruz. Ama bir çok eleman yetersiz kalıyor. Kalifiye elemanlar okumamış okuyanlar ise işi bilmiyor. Biz burada 3 ay eğitim verip işe gönderiyoruz. Yetersiz kalıyorlar.” diye konuştu.

Akıl almaz Kaçak Elektrik

Şanlıurfa’da kaçak kullananların bir çoğu insafsızca kullanıyor. Aynı odaya 2 tane klima takanlar olduğu gibi Ahırı Ranza atarak elektrikle ısıtanlar Ufo türü ısıtıcılarla dışarıda ısınanlara kadar bir çok kişinin kaçak elektrik kullandığı tespit edildi. Bir çoğunu piyasada çalışan elektrikçilerin yaptığını dile getiren DEDAŞ yetkilileri, en fazla kaçağın ise Tarımsal Sulama sisteminde olduğunu belirtti.

Daha önce Tarımsal Sulama yapanların sayaç ile elektriği satın aldığı 5-6 yıldır sayaçlarla oynandığından kullanım gününe göre ödeme aldığını vurgulayan DEDAŞ ekipleri, “Bu nedenle köylü elektrik borcunu ödemiyor. 2000’e yakın dosya bulunuyor. 2003 yılında Şanlıurfa’ya 130 milyon liralık elektrik verilirken kaçak oranı %60’tı. 2011’de ise 830 milyon liralık elektrik verildi. Bunun %70’i kaçak.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler