YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Raylı sistem güzergahı uzatılıyor, tekerlekli ulaşım otobüslerle olacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kent içi trafiği büyük oranda rahatlatan raylı sistem...

Raylı sistem güzergahı uzatılıyor, tekerlekli ulaşım otobüslerle olacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kent içi trafiği büyük oranda rahatlatan raylı sistem güzergahını belediye evlerine kadar uzatmak için inşaat proje hazırlıklara başladıklarını açıkladı. Bununla ilgili ilgili personele gerekli talimatları verdiğini ifade eden Başkan Yılmaz, güzergahın Çarşamba Havaalanı ile Taflan beldesi arasında uzatılması için mecliste 50 binlik plan kararı aldıklarını, 5 bin ve binlik planların da yolda olduğunu kaydetti.

Nüfusu günden artan Samsun’un kent içi ulaşımını mastır planıyla yeniden düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda mega projesi olan hafif raylı sistemi şehre kazandırmaya, modası geçmiş toplu taşıma sistemlerini de revize etmeye çalışıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şehrin ulaşımının mutlaka rahatlatılması gerektiğini söyledi.

Samsunluların şehir içi ile üniversite arasında tekerlekli taşımacılığın alternatifi olan raylı sistemi sevip benimsediğini ifade eden Başkan Yılmaz, “16 tren var ve hepsi de doldu. Artık insanlar ilave tren istiyor. İlave tren taleplerine çare bulmak için hazırlıklar yapıyoruz. Dünyanın tren üreticileriyle kompaktlarımızı artıracağız. Aynı firmadan almak gibi bir mecburiyetimiz yok. Paramızla yeni ve daha kaliteli olanı alacağız. Bir iki sene içinde muhakkak 10 tane tren almamız lazım. Şimdi bunu belediye evlerine uzatılması boyutu var. Onunla ilgili iş, güzergahı sadece belediye evlerine kadar uzatmak değil, hatta çalışan trenlerin sayısını da artırmanız gerekiyor. Şehrimizin bütünlüğünü sağlamak için inşaat proje hazırlıklarına başladık. Diğer taraftan da tren temini ile ilgili temaslar yapmak üzere yurt dışı seyahatlerini başlatacağım." dedi.

Raylı sistemin Atakum’u cazibe merkezi haline getirdiğini, ilçe nüfusunun bir yılda yüzde 5 arttığını, 4 bin yeni konut inşa edildiğini, yeni bulvarların ve alışveriş merkezlerinin açıldığını söyleyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, kentin değerini yükselten ulaşım projelerini sürdüreceklerini vurguladı.

“TEKERLİ ULAŞIM SADECE OTOBÜSLERLE OLACAK”

Minibüs ve benzeri toplu taşıma sistemlerini mağdur etmek istemediklerini, ancak bunların kendilerini revize etmesi gerektiğine de değinen Başkan Yılmaz, şunları dile getirdi: “Bu günün ihtiyaçları neyi gerektiriyor diyerek kendilerini değiştirip dönüştürmek zorundalar. ‘Kontağınız kapatın ne haliniz varsa görün’ demiyoruz. Biz Samsun’un ulaşımını onlarla yapacağız. Otursunlar bir araya gelsinler, hakemliğimizde anlaştıralım onları ve bu sistemi kuralım. Geciktikleri her sürede kendilerine zarar veriyorlar. Neticede şehrin ulaşım koordinasyonu da belediyeye ait. Diğer ulaşım modlarının bu trenle sağlıklı bir şekilde dengede çalışabilmesinin şekli şemali de bir proje meselesi. O da ulaşım mastır planı ile belirlendi. Minibüsçülüğün otobüsçülüğe dönmesini istiyoruz. Birden bire hepsi olmasa da bu gerçekleşmeli. İlla tren olacak, onun dışında başka bir ulaşım istemiyoruz demiyoruz."

Samsun’un ulaşımına talip olmadıklarının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belki ileride bu raylı sistemi bile onlara devredeceğiz. Kurduğumuz Samulaş şirketi işletiyor bunu. Belki ilerde otobüsleşecek olan minibüsçüler birleşip Samulaş’ın yıllık kirasından daha fazla para verip Samulaş'ı satın alacak. Ben Samsun halkını parasıyla ağalık yapacak halim yok. Belediyemin geliri artacaksa gelin siz yapın deriz. Demek zorundayız. Bunlara hep böyle bakıyorum. Sabırla bekliyoruz."

"VİYADÜK, KISA VADEDEKİ EN İYİ ÇÖZÜM"

Kamuoyunda tartışmalara neden olan Belediye Evleri'ndeki kavşakta yapılacak viyadük konusuna da değinen Yılmaz, "Kent trafiği artıyor. Şu an o bölgedeki yoğunluğu azaltmamız ve trafiği rahatlatmamız lazım. Bunun için de önümüzdeki kısa zamanda en iyi çözüm bu. Alternatifi ise doğu çevre yolu. Ama bunun şu an ne projesi ne de fizibilitesi var. 10 yılda tamamlanacak bir proje. 10 yıl sonra bitecek bir işi beklemek yerine böyle bir çözüm bulduk. 10 yıl içinde trafik artışını ve meydana gelecek kazaların faturasını kim ödeyecek. Onun için bunu yapacağız." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler