YURTHABER

Ankara
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rekabet Kurulunda sözlü savunma

Rekabet Kurulunca, Ambarlı-Bandırma ve Ambarlı-Topçular hatlarında faaliyet gösteren ve Ro-Ro taşımacılığı yapan 5 teşebbüs hakkında yürütülen soruşturma kapsamında sözlü savunmalar alındı

Ambarlı-Bandırma ve Ambarlı-Topçular hatlarında faaliyet gösteren ve Ro-Ro taşımacılığı yapan 5 teşebbüs hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Rekabet Kurulunda sözlü savunma toplantısı yapıldı.

Rekabet Kurumu'ndaki toplantı, Kurul Başkanı Ömer Torlak başkanlığında gerçekleştirildi.

Torlak, toplantının açılışında, kurul kararıyla Ambarlı-Bandırma ve Ambarlı-Topçular hatlarında faaliyet gösteren ve Ro-Ro taşımacılığı yapan, İstanbul Deniz Nakliyat Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti, İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ, İstanbullines Denizcilik Yatırım AŞ, Kale Nakliyat Seyahat ve Turizm AŞ, Tramola Gemi İşletmeciliği AŞ'nin nakliyecilere uygulanan taşıma fiyatlarını aralarında anlaşarak belirlemek suretiyle Rekabet Kanunu'nu ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik soruşturma açıldığını hatırlattı.

Soruşturma heyeti temsilcisi de Ambarlı-Bandırma ve Ambarlı-Topçular Ro-Ro taşımacılığı hatlarındaki teşebbüslere, rekabeti ihlal ettikleri gerekçesiyle idari para ceza verilmesi gerektiğini belirtti. Temsilci, Kabotaj Hattı Ro-Ro ve Feribot İşletmecileri Derneğinin Ambarlı-Bandırma Ro-Ro taşımacılığı hattında rekabeti ihlal etmediğini vurgulayarak, idari para cezası uygulanmasına yer olmadığını bildirdi.

Ayrıca heyet temsilcisi, hakkında soruşturma yürütülen, İstanbullines Denizcilik Yatırım AŞ'nin, soruşturma kapsamında talep edilen bilgileri eksik temin etmesi nedeniyle kuruluşa idari para cezası verilmesi kanaatine varıldığını dile getirdi.

Hakkında soruşturma yürütülen tarafların temsilcileri de ayrı ayrı savunmalarını yaptı.

Rekabet Kurulu, toplantıya ilişkin kararını 24 Nisan'da açıklayacak. Kararın daha erken alınması durumunda Rekabet Kurumunun internet sitesinden duyurulacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler