YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rektör Atamaları

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. Yavuz Coşkun, "Öğretim elemanlarının özlük haklarına saygılı, liyakati esas alan, ayrıştırmak ya

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. Yavuz Coşkun, "Öğretim elemanlarının özlük haklarına saygılı, liyakati esas alan, ayrıştırmak ya da ötekileştirmek yerine birlik ve bütünlüğü hedef alan bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz" dedi.

Prof. Dr. Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından liyakatinin uygun görülerek ikinci kez GAÜN Rektörü olarak atandığını anımsatarak, bunun aynı zamanda üniversite açısından yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu ifade etti.

Destekleri, katkıları ve eleştirileri için tüm kamuoyuna teşekkür eden Coşkun, bundan sonraki süreçte de sürekli iletişim halinde olmanın, önerileri almanın temel duruşları olacağını dile getirdi.

Şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetişim ilkesine dayalı olarak üniversite anlayışını, nitelikli insan gücünü yetiştirme görevinin yanı sıra bilgi çağının farkındalığıyla bilgiyi üretip toplumla paylaşan, tüm alanlarda toplumun ileri gitmesinde etkin rol oynayan "üniversite" vizyonuna kilitleyerek yola çıktıklarını ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:

"Yine aynı söylemle devam ediyoruz. Öğretim elemanlarının özlük haklarına saygılı, liyakati esas alan, ayrıştırmak ya da ötekileştirmek yerine birlik ve bütünlüğü hedef alan bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Ve bundan sonra hep birlikte Gaziantep Üniversitesi'ni daha ilerilere taşımak için bu anlayışıyla el ele çalışmaya devam edeceğiz."

-"Ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biri oldu"

Coşkun, birlikte görev yaptıkları 4 yıl içerisinde aldıkları mesafenin önemli olduğunu ifade ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Üniversitemiz geçtiğimiz 4 yıl içerisinde 3-4 misli kaliteli bir büyümeyi gerçekleştirerek, toplumla her alanda önemli bir bütünleşmeyi ve iletişimi sağlayarak ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biri olmuştur. Şimdi artık geçmişte yaptıklarımızı değil yarınlarımızı, geleceğimizi konuşmanın, planlamanın ve bu çerçevede çalışmanın zamanıdır.

Mevlana'nın dediği gibi, 'Ne kadar söz varsa düne ait, dünle beraber gitti cancağızım. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.' Evet, şimdi yeni şeyler söylemek lazım. Yeni ve geleceğe dair hedefler için yola çıkma zamanıdır. Her zaman ifade ettiğim gibi herkesin, kimseyi dışlamadan herkesin rektörü olacağım. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde yönetim felsefemizin temelini de bu yaklaşım oluşturacaktır. Yukarıda da belirttiğim gibi etik zemini esas alarak farklılıkların birlikteliğini sağlamak, her görüş ve düşünceye saygı duymak temel insani anlayışımızdır. Tarihimiz, bunun güzel örnekleriyle doludur. Mevlana'nın düşünce ikliminde, Yunus Emre'nin hoş sedasında bilimsel olarak çalışmak ve üretmek durumundayız."

Geleceği kurgulayabilen "büyük ve kaliteli bir üniversite" hedefini sürekli yukarıya taşımanın büyük düşünmekle mümkün olacağını vurgulayan Coşkun, üniversite-sanayi işbirliği, üniversite-toplum birlikteliğinin bu dönemde de en önemli önceliklerinden olacağını kaydetti.

Coşkun, "Dünya kenti Gaziantep'te bir 'Dünya üniversitesi' doğuyor" dedi.

Muhabir: Zeynep Yücetaş / Sevil Çelik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler