Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, İstanbul'da geçtiğimiz hafta gerçekleştirdikleri temasların üniversitenin gelişimi açısından verimli geçtiğini söyledi. Attar, "Üniversiteler siyaset üstü bir kurumdur. Herkese eşit yakınlıkta, aynı uzaklıktadırlar. Dolayısıyla üniversite olarak bu misyonu gerçekleştirmek istiyoruz. Bir çatı oluşturup onun altında Giresunluları toplamak istiyoruz." dedi. Attar, yurt dışındaki Giresunlularla da buluşacaklarını belirtti.
Attar, geçtiğimiz hafta üniversite heyeti ile İstanbul'da gerçekleştirdikleri ziyaretler ve görüşmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Giresun Üniversitesi'nin sadece kampüs sınırları içerisinde kalan kurum olmayacağının altını çizen Attar, bunu da göreve başladığı günden itibaren gerek Giresun'da, gerekse de Giresun dışındaki çalışmalarla gösterdiklerini aktardı.
Giresun Üniversitesi olarak, gelecek akademik yıl öncesi şimdiden hazırlık dönemine girdiklerini vurgulayan Attar, bu çerçevede İstanbul'da bulunan işadamları, STK'lar ile Giresunlu belediye başkanları ile üniversiteye destek sağlanması noktasında görüşmelerde bulunduklarını dile getirdi.
Attar, görüşmelerin Giresun Üniversitesi ve Giresun'un gelişimi açısından verimli geçtiğini belirterek, şunları aktardı: "Üniversitenin geldiği noktada, fakülteleri, öğrencileri, mevcut durumu, fiziki ve akademik anlamda gelişimi artırmak için İstanbul'a gezi düzenledik. Bu görüşmeler sonrasında ilimizin üniversitesinin, daha verimli hale gelmesi için ortak projelerin ortaya konulması için fikir alışverişinde bulunduk. Her türlü konularda neler yapabilirizi görüştük. Son derece verimli olduğunu görüyorum. Giresun'da başlattığımız bu rüzgar, bu esinti İstanbul'da da hissedildi. Çok heyecanlandılar Giresunlu hemşehrilerimiz."
YURT DIŞINDAKİ GİRESUNLULARLA BULUŞACAK
Rektör Attar, yurt dışında yaşayan Giresunlularla da bir araya geleceklerini açıkladı. Attar, "Üniversiteler siyaset üstü bir kurumdurlar. Herkese eşit yakınlıkta, aynı uzaklıktadırlar. Dolayısıyla üniversite olarak bu misyonu gerçekleştirmek istiyoruz. Bir çatı oluşturup onun altında Giresunluları toplamak istiyoruz. Bu doğrultudaki ilk adımımızı İstanbul'da attık. Bir sonraki adımımız yurt dışındaki Giresunlulara yönelik olacak. Projenin ikinci adımı da odur. İnşallah başarılı olacağız. İl dışındaki Giresunluları bir kaya olarak düşünün. Bu kayayı üniversite olarak yerinden oynattık. Görüştüğümüz hemşehrilerimiz hep bize bunu söylediler. Bundan sonra hareketlenme zamanı geldi. Bundan sonraki hareketle süreci umarım Giresun'un gelişimine, üniversitemizin geleceğine ve şekillenmesine katkısı olur." ifadelerini kullandı.
Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Giresun'un sanayiden nasibini alamayan bir il durumunda bulunduğuna işaret ederek, "20 bine yakın öğrencisi, bine yakın akademik ve idari personeli ile Giresun Üniversitesi, Giresun'un en önemli kurumlarından birisidir. Giresun'un sanayiden nasibini alamamış bir il olması bakımından üniversitemiz, gerek öğrenci, gerekse de akademik ve idari personeliyle Giresun için hayati önem arz ediyor. Bu nedenledir ki, Giresunlular, üniversiteye destek olmalıdır." şeklinde sözlerini tamamladı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz