YURTHABER

Aydın
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rektör Bircan, Dünya Gıda Zirvesi’nde Türkiye’yi Temsil Etti

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 30 Ağustos-31 Ağustos 2018...

Rektör Bircan, Dünya Gıda Zirvesi’nde Türkiye’yi Temsil Etti

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 30 Ağustos-31 Ağustos 2018 tarihlerinde gerçekleşen Dünya Gıda Zirvesi’nde Türkiye’yi temsil etti.

Prof. Dr. Bircan, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) görevlendirmesi ve Danimarka Çevre ve Gıda Bakanı Jakob Ellemann Jensen’in daveti ile Dünya Gıda Zirvesi’ne katılırken, etkinliğin açılış konuşmasını Danimarka Prensesi Mary Crown yaptı.

Danimarka Prensesinin ev sahipliğinde gerçekleşen Dünya Gıda Zirvesine ilk gün aralarında 7 bakanın da bulunduğu 40 farklı ülkeden akademisyen, büyükelçi, belediye başkanı, ünlü şef ile 48 önemli şirketin üst düzey yöneticileri katıldı.

Danimarka Çevre ve Gıda Bakanı Jakob Ellemann ve Hindistan Gıda İşleme Endüstrisi Bakanı Harsimrat Kaur Badal ile dünyadaki gıda krizi üzerine sohbet etme imkanı bulan Rektörümüz kendilerine sohbet sonunda Türkiye’deki gıda sektörünün durumunu anlatan kitapçığı ve ilimize özgü hediyeleri takdim etti. Zirvede, Ülkemizdeki gıda ve gıda güvenliği üzerine konuşma da yapan Prof. Dr. Cavit Bircan, böylesine özel bir topluluk içinde Türkiye’yi temsilen bulunmaktan onur duyduğunu belirterek “Güvenilir gıda üretiminden gastronomiye, gıda hastalıklarından israfın önlenmesine, bilişim teknolojisinin gıda sektöründe kullanılmasından e-ticarete, bunların çevre, sağlık ve ekonomiyle ilişkisine ve gıda kıtlığına kadar birçok önemli konunun konuşulduğu oturumlar oldukça verimli geçti.” dedi.

Danimarka Parlemento Binası’nda “Better Food For More People” “Daha Çok İnsan için Daha İyi Gıda” temasıyla gerçekleşen Dünya Gıda Zirvesi, Türkiye’den endüstri kuruluşlarının da katılımıyla 2 gün sürdü.

Rektör Bircan, Dünya Gıda Zirvesi’nde Türkiye’yi Temsil Etti

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler