Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, üniversite olarak 'uluslararasılaşma' çabalarına ağırlık verdiklerini söyledi.
Tayvan Büyükelçiliği Ekonomi ve Kültür Misyonu'nun, Tayvan Yeni Yılı kapsamında gerçekleştirdiği, 'Tayvan-Türkiye Arasındaki Fırsat ve Zorluklar' konulu toplantı, Bolu Highway Otel’de yapıldı.
Moderatörlüğünü, AİBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamer Kasım’ın yaptığı toplantıya, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Dr. James Chen, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, BTSO Başkanı Emin Semercioğlu, AİBÜ fakülte dekanları ve Tayvanlı yetkililer katıldı.
Tayvan Büyükelçiliği Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Dr. James Chen, Bolu’nun, Ankara ve İstanbul gibi Türkiye’nin iki büyük şehri arasındaki stratejik konuma dikkat çekerek, “Ülke olarak Bolu’yu daha yakından tanımak ve yeni işbirlikleri kurmak istiyoruz. İki ülke arasında doğrudan uçuş, serbest ticaret, bilimsel destek gibi konularda Bolulu dostlarımızın köprü olacağına inanıyoruz.” dedi.
"BOLU, TURİZM VE ÜNİVERSİTE ŞEHRİ"
Bolu’nun; eğitim, ticaret, kültür ve turizm imkanlarının tanıtıldığı toplantıda yapılan konuşmalarda, Bolu’nun üniversite ve turizm şehri olduğuna vurgu yapıldı. AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Tayvanlı yetkililere, üniversite ve Bolu’ya gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür etti. “Kültürlerin benzerliği açısından Uzakdoğu coğrafyası aslında bizlere hiç de uzak değil.” diyen Coşkun, iki ülke arasında ve Bolu özelinde, eğitim başta olmak üzere her alanda samimi ilişkilerin geliştirilmesinin önemine değindi. Coşkun, şöyle dedi:
“Yaklaşık bir ay önce Sayın Chen üniversitemizi ziyaret etti. Ziyaret sonucunda, lisans ve lisansüstü düzeylerde öğrenim gören öğrencilerin değişimi konusunda işbirliği sağlanması amacıyla protokol imzaladık. Bu kapsamda, üniversitemiz öğrenci ve öğretim elemanlarına, Tayvan doktora ve lisans bursları aktivitelerine ilişkin yazılı ve online bilgi
verilecek ve üniversitemize öncelik sağlanacak.”
AİBÜ’nün ana hedefleri arasında 'uluslararasılaşma' bulunduğunun altını çizen Rektör Coşkun, “Mühendislik fakültemiz ve yeni kurduğumuz Teknoloji Fakültemiz ile ülkemizde bu alanda söz sahibi olmak istiyoruz. Bu anlamda, 'İletişim ve Bilgi Teknolojileri' konusunda dünyanın bir numaralı ülkelerinden olan Tayvan’la yapılacak işbirliğini önemsiyoruz.” diye konuştu. Rektör Coşkun, Tayvan’ın resmi dilleri arsında olan Çince’nin, önümüzdeki yıldan itibaren Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu'nda okutulacağını da açıkladı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz