Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Milas’ta gazetecilerle buluştu. Harmandar, gündemdeki Ziraat Fakültesine ilişkin yaptığı açıklamada; “Milas, tarım potansiyeli yüksek bir ilçemiz. Bu fakülteyi hak ediyor” dedi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Milas’ta görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.
Harmandar, yeni eğitim-öğretim dönemi için öğrencilerin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ni tercih etme gerekçelerini paylaştı.
Bir gazetecinin ‘Milas’taki fakülteyle ilgili son durum nedir?’ şeklindeki sorusuna Harmandar; “Türkiye’deki zeytinyağının yüzde 15’i bu bölgede üretiliyor. Tarla balıkçılığı da Türkiye genelinde sadece Milas’ta yapılıyor. Balıkçılık sektörünün de yüzde 70 gibi önemli bir bölümü Milas’ta. Milas bu fakülteyi hak ediyor. Çalışmalarımız devam ediyor. Kaymakam bey bize büyük destek veriyor. Şehir imar planının tamamlanmasını bekliyoruz. Yeni yerleşim alanında bize 250 ya da 300 dönümlük bir arazi verilecek. Ayrıca burada yurt yapımı çalışmaları, hastane yapımı çalışmaları devam ediyor. Bunlara bir de üniversite kampusu ilave edeceğiz. Zaten güzel olan Milas, çok daha güzel olacak. Yer sorunu iki ay içinde çözülürse 2013 yılı ödeneği içine almayı planlıyoruz. Biz burada Ziraat Fakültesini açarsak, bunun arkası mutlaka gelecektir. Yöredeki insanların ihtiyaç duyduğu her konuda yardımcı olmaya çalışacağız. Ziraat Fakültesi geldikten sonra balıkçılıkla, sebzecilikle, hayvancılıkla da ilgilenilecek. Ziraat Fakültesinin alanında olan her şey yapılacak. Biz bu fakülte sürecinin uzamasını istemiyoruz” dedi.
“ÜNİVERSİTEMİZ KENDİ EVLERİ GİBİ”
Rektör Harmandar, yeni eğitim-öğretim döneminde Muğla’yı tercih etmek isteyen öğrencilere ve ailelerine seslenerek; “Muğla ve ilçeleri güvenli yerleşim yerleri. Ayrıca insanları eğitimli, kültürlü, barışçıl. Gelen öğrencilere kendi evlatları gibi sahip çıkıyorlar” dedi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin 10 fakülte, 5 yüksek okul, 4 enstitü ve 12 tane meslek yüksek okulu bulunduğunu dikkat çeken Harmandar, “Bunlardan biri şu anda Milas’ta. Üniversite açısından ilçelerimizin önemli bir taban olduğunu düşünüyoruz. Özellikle bu yıl öğrencilerimizin büyük bir bölümünü kendi yöremizden almak istiyoruz. Öğrencilerimizin İstanbul, İzmir, Ankara gibi illere gitmesine artık gerek kalmadığını düşünüyoruz. Çünkü artık Muğla Üniversitesi’nde birçok bölüm ve alan var” şeklinde konuştu.
HALICILIK BÖLÜMÜ KAPANDI
Rektör Harmandar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu’ndaki Halıcılık ve Kilimcilik bölümünün bu yıl gündüz öğretiminin de yeterli öğrenci talebi olmaması nedeniyle kapatıldığını söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz