YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rize’de çayın 2023 vizyonu tartışılacak

Rize'de 'Türk Çayının Markalaştırılması ve Uluslarası Tanıtımı 2023 Vizyonu Çalıştayı' yapılacağı bildirildi. Rize Ticaret...

Rize’de çayın 2023 vizyonu tartışılacak

Rize'de 'Türk Çayının Markalaştırılması ve Uluslarası Tanıtımı 2023 Vizyonu Çalıştayı' yapılacağı bildirildi.
Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Rizeliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği ile RTB'nin işbirliğinde yapılacak çalıştayın 16-20 Kasım 2011 tarihleri arasında borsa binasında 5 gün boyunca devam edeceğini belirtti.
Dünyanın en kuzeyinde, ilaç kullanılmayan, üzerine kar yağan, organik potansiyele sahip tek çayıın Türk çayı olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: "Türk çay sektörü ülkemizde kendini yeterince kanıtlamış, en bilinen markalarını yaratmıştır. Türkiye'de sudan sonra en çok içilen, dünyada sağlık yönünden yararları bilimsel olarak kanıtlanan organik Türk çayını artık dünyaya tanıtmanın zamanı gelmiştir. Yapılacak çalıştay ile Türk çayının diğer ülke çaylarına olan üstünlük ve özellikleri öne çıkarılarak, Türk çayının markalaşması ve dünyaya tanıtımı için bir yol haritası çıkarılacaktır. 'Turkish tea' olarak adlandırılacak olan Türk çayı ve altında oluşacak markalarla sektörün birlikte tanıtım imkanları araştırılarak, tanıtma grubu, ihracatçı birlikleri gibi kurumsal yapıların oluşumuna altyapı hazırlanarak, Turkish tea formatı ile Türk çay içme kültürünün de tanıtımı amaçlanmaktadır."

"ÇAYIN ALTERNATİFİ ÇAYDIR"
Türk çayının markalaşarak yurt dışına ihraç edilebilmesinin çayın değerini artıracağı, bunun öncelikle yaş çay üreticisine yansıyacağını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: "Ayrıca Türk çayının ihracatı ile içte ve dışta kalitesinin iyileşmesi sağlanır. Çayın değeri, dolayısıyla yaş çay bedelleri artar. Türkiye'de standart çay üretim ve pazarlaması sağlanır. Kaçak çayın ülkeye girmesi önlenir. Dünya çay piyasası ve teknik yeniliklerin sektöre ithali sağlanır. Türkiye'de maliyet-kar esasına göre fiyat oluşur. Sektör büyür ve firmaların cirosu artar. Özel sektör kaynak yaratır. Doğu Karadeniz'de yeni yatırımlar yapılır. İstihdam artar. Göç azalır. Çay tesislerinin kalitesi yükselir. Kalite bilinci ön plana çıkar. Organik çay üretimi yaygınlaşır."
Erdoğan, beş gün boyunca "Çayın Alternatifi Çaydır" sloganıyla çalışacaklarını kaydederek, çalıştaya, ÇAYKUR, özel çay firmaları, pazarlama, reklam ve markalaşma uzmanlarının yanında Turquality, Patent Enstitüsü, TSE, KOSGEB, Tanıtım Grupları, TOBB'dan uzmanların katılacağını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler