HABER

Root kaldırma: Telefondan root nasıl kaldırılır?

Android cihazlarda sisteme ve tüm dosyalara müdahale edilebilmesi için yönetici hesabına sahip olunması gerekmektedir. Birçok Android akıllı telefon kullanıcısı, cihazlarına tam erişim sağlayabilmek için root atma işlemini yapmaktadır. Bu sayede kullanıcılar tam yetki elde ederek, akıllı telefonları üzerinde istedikleri her işlemi gerçekleştirebilmektedir. Peki, root kaldırma nasıl yapılır?

Root kaldırma: Telefondan root nasıl kaldırılır?

Android akıllı telefon kullanıcıları, cihazlarını hiçbir kısıtlama olmadan kullanabilmek için root izni almaktadır. Root atma işlemi yapılan cihazlar garanti kapsamı dışında sayılmaktadır. Bu yüzden cihazda herhangi bir problem yaşandığında öncelikli olarak root kaldırma işleminin yapılması gerekmektedir.

Telefondan Root Nasıl Kaldırılır?

Android akıllı telefon kullanıcıları, cihazlarına root atma işlemini yaptıktan sonra dilerlerse bu işlemi geri alabilmektedir. Telefondan root kaldırma işlemi son derece kolaydır. Bunun iki yöntem mevcuttur. İlki manuel olarak kaldırma işlemidir. Bu işlem hem zahmetli hem de biraz zordur. İkinci yöntem ise uygulama ile yapılan kaldırma işlemidir. Root kaldırma uygulamalarından birini indirerek, kolay bir şekilde cihazınızı eski haline geri döndürebilirsiniz.

Root Kaldırma Basit Yöntemleri

Android cihazlarda root kaldırma işleminin yapılabilmesi için birçok uygulama ve seçenek mevcuttur. Kullanıcıların en çok tercih ettiği üç basit yöntem bulunmaktadır. Yöntemler arasından birini seçerek, cihazınızı root'suz haline geri döndürebilmeniz mümkündür. İlk yöntem “SuperSU” uygulaması ile yapılan root kaldırma yöntemidir. Bunun için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterlidir.

  • Öncelikli olarak cihazınıza SuperSU uygulamasını indiriniz.
  • İndirip yükledikten sonra uygulamayı açınız.
  • Ardından uygulamanın “ayarlar” kısmına giriş yapınız. Bu kısımda “full unroot” seçeneğini bulunuz ve üzerine tıklayınız.
  • Kaldırma işlemi tamamlanana kadar bekleyiniz. İşlem bittikten sonra bu indirdiğiniz uygulamayı da cihazınızdan kaldırabilirsiniz.

İkinci yöntem ise “Kingroot” uygulaması ile yapılan root kaldırma yöntemidir. Bunun için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekir.

  • İlk önce uygulamayı cihazınıza indiririz ve kurunuz.
  • Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra uygulamayı açınız ve “ayarlar” bölümüne tıklayınız.
  • Ayarlar bölümünden önce “root authorization setting” sekmesine, ardından “remove root permission” sekmesine tıklayıp, “onay” butonuna basınız.
  • Kaldırma işlemi başlamış olacaktır. İşlem tamamlandıktan sonra uygulamayı cihazınızdan silebilirsiniz.

Üçüncü yöntem ise “SuperOneClick” uygulaması ile root kaldırma yöntemidir. Bu yöntemi tercih eden kullanıcılar, aşağıdaki adımları uygulayarak cihazlarından root iznini kaldırabilir.

  • Öncelikli olarak uygulamayı bulunuz ve cihazınıza indiriniz.
  • İndirme ve yükleme işleminden sonra uygulamayı açınız.
  • Ardından “unroot” butonuna tıklayınız. İşlem tamamlandıktan sonra cihazınız eski haline geri dönecektir.

Root Kalkarsa IMEI Silinir mi?

IMEI, uluslararası mobil cihaz kodu anlamına gelmektedir. Her cihazın bir IMEI, yani seri numarası bulunur. Bu seri numarasının kaydını yasal yollardan yaptığınız sürece herhangi bir problem yaşamazsınız. Root atılmış cihazınızdaki IMEI numarası, root’u kaldırsanız dahi silinmemektedir. Ancak sonradan cihazınıza bir IMEI numarası atadıysanız, bu durumda root kaldırma işleminden sonra IMEI silinme riski bulunmaktadır.

En Çok Aranan Haberler