Mars Enerji CEO’su Yalçın Kıroğlu, “Türkiye, geçmiş yıllarda kullanmadığı gazın parasını peşin verdiği ve halk arasında 'Mavi Akım Projesi' olarak bilinen proje yerine, o para rüzgâr enerji santrallerinin yapımına harcansaydı, Türkiye bugün kendi elektriğini kendisi üretir bir konuma gelirdi." dedi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen “Rüzgar Enerjisi ve Lisanssız Elektrik Üretimi” konulu konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Rüzgâr vasıtası ile bedavaya elektrik üretme konusunda rüzgâr türbinlerinin kurulacağı yerin keşfinden elektrik üretme anına kadar her aşamanın anlatıldığı konferansa konuşmacı olarak Mars Enerji CEO’su Yalçın Kıroğlu katıldı. Yaklaşık 3 saat süren Kıroğlu’nun sunumunu büyük bir dikkatle dinleyen öğrenciler, meraklarını gidermek için sorular sordu. Rüzgâr’dan bedava elektrik üretiminin sanılanın aksine hiç de ucuz olmadığını anlatan Yalçın Kıroğlu, bir türbinin maliyetinin donanım, taşıma, temel, yerleştirme gibi etkenlerle birlikte 1 milyon dolara mal olduğunu söyledi.
Türkiye’nin, bu alanda Avrupa’nın gerisinde kaldığını hatırlatan Kıroğlu, “Türkiye geçmiş yıllarda kullanmadığı gazın parasını peşin verdiği ve halk arasında “Mavi Akım Projesi” olarak bilinen proje yerine, o para rüzgâr enerji santrallerinin yapımına harcansaydı, Türkiye bugün kendi elektriğini kendisi üretir bir konuma gelirdi. Türkiye rüzgâr açısından çok yoğun bir yer. Bugün neredeyse büyük firmaların çoğu enerji işine girmeye ve lisans satın almaya başladı. Bugün 50 KW’lık bir türbin 3 ile 5 bin arasında bir fatura ödeyen kesime hitap eder. Bunların 100, 250 ve 500 KW olanları da var.” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz