YURTHABER

Ankara
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Saadet Partisi Somali’ye heyet gönderdi

Saadet Partisi, son 60 yılın en büyük kıtlık ve kuraklık felaketiyle karşı karşıya bulanan Somali’ye...

Saadet Partisi, son 60 yılın en büyük kıtlık ve kuraklık felaketiyle karşı karşıya bulanan Somali’ye heyet gönderdi. Yaklaşık bir hafta bölgede incelemelerde bulunacak heyet, tespit ve önerilerini rapor haline getirecek. Heyet başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yılmaz yapıyor.
Somali’ye hareketinden önce ziyaret hakkında açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yılmaz, “Somali gerçekten son yıllarda büyük bir dramla karşı karşıya. Büyük bir felaket yaşanıyor.” dedi.
Bu toprakların İslam’ın ilk yayıldığı ve ilk hicretin yaşandığı yerler olması nedeniyle özel bir önemi bulunduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Biliyorsunuz Cenabı Allah’ın emri var. Bütün müminler kardeştir. Biz de, bir Müslümanın ayağına batan dikeni hissetmekle yükümlüyüz. Bu nedenle, Somali’deki kardeşlerimizin karşı karşıya bulunduğu sıkıntıyı yerinde görmek, ondan da önemlisi bu sıkıntılara karşı alınacak tedbirler ve çözümleri tespit etmek için Somali’ye gidiyoruz.” şeklinde konuştu.
Bayramı Somali’de karşılayacaklarının altını çizen Yılmaz, “Döndüğümüzde hazırlayacağımız raporu, başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere yetkili makamlara ve ilgili sivil toplum kuruluşlarına sunmayı arzu ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler