Sabancı Vakfı’nın 'kadın, genç ve engelliler için eşit fırsatlar yaratılmasını' hedefleyen projelere destek vermek amacıyla uyguladığı Toplumsal Gelişme Hibe Programı'na (TGHP) 44 ilden; kadın, genç ve engellileri hedefleyen 142 proje başvurusu oldu.
Vakfın, 2008 yılından bu yana uyguladığı hibe programına bu yıl da sivil toplum kuruluşları yoğun ilgi gösterdi. En fazla başvuru dernek, vakıf ve sivil toplum kuruluşlarından geldi. En çok başvuru yapan iller arasında Ankara da yer aldı. Önce bağımsız uzmanlar, daha sonra Değerlendirme Kurulu tarafından yapılacak değerlendirmeler sonucunda seçilen sivil toplum kuruluşlarının kadın, genç ve engellilerin sorunlarına çözüm üreten projelerine verilecek hibe tutarları en az 40 bin TL, en fazla 250 bin TL olacak.
"BİRLİKTE ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ"
Sabancı Vakfı, TGHP kapsamında özellikle 'engelli kadın', 'genç kadın' ya da 'engelli genç' olmak üzere 2 kez ayrımcılığa maruz kalan çifte dezavantajlı grupların sorunlarına kapsamlı çözüm önerileri geliştirerek, kalıcı etki yaratmayı hedefleyen projelere öncelik veriyor.
Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, Toplumsal Gelişme hibe programının, toplumsal değişimin baş aktörleri olan sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdiğini söyledi.
Koyunsağan, “21. yüzyılın toplumsal sorunları, birlikte hareket etmeyi gerektiriyor. Bu sorunları en iyi gözlemleyen ve çözümüne en çok katkı sağlayan aktörlerin başında ise sivil toplum kuruluşları geliyor. Bu nedenle, hibe programlarımız ile toplumun en dezavantajlı kesimlerinden kadın, genç ve engellilere ulaşan sivil toplum kuruluşlarına destek veriyor, toplumsal sorunlara birlikte çözüm üretiyoruz.” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz